Τι φυτεύουμε τον Ιούνιο

τι φυτευουμε τον ιουνιο

Ποια φυτά φυτεύουμε τον Ιούνιο στον κήπο και σε γλάστρες στην αυλή τη βεράντα και το μπαλκόνι; Λαχανικά, λουλούδια, δέντρα και αρωματικά φυτά για να απολαμβάνουμε όλο το καλοκαίρι.

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν αρκετά μέσα στον Ιούνιο, είναι ιδανική περίοδος για σχετικά όψιμη φύτευση καλοκαιρινών λαχανικών, ώστε να απολαμβάνουμε τους καρπούς τους στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου.

Αυτή την ζεστή περίοδο, μπορούμε επίσης να φυτέψουμε αρκετά καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια, με ιδιαίτερη αναφορά σε αυτά που θα μας χαρίσουν άμεσα ανθοφορία το καλοκαίρι.

Μέσα στον Ιούνιο, φυτεύουμε και αρωματικά φυτά για να τα χρησιμοποιούμε ως καρυκεύματα ή να για να φτιάχνουμε ροφήματα την περίοδο του χειμώνα.

Επίσης, αυτή την περίοδο μπορεί να γίνει φύτευση και αρκετών καρποφόρων δέντρων για να απολαμβάνουμε νόστιμους καρπούς και φρούτα για πολλά χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών, στις φυτεύσεις του Ιουνίου θα χρειαστεί να κάνουμε τακτικά ποτίσματα, ώστε να μπορέσουν να ριζώσουν ικανοποιητικά.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι φυτεύουμε τον Ιούνιο ώστε να δημιουργήσουμε υπέροχους καλοκαιρινούς κήπους, όμορφες αυλές και υπέροχα μπαλκόνια.

Διαφήμιση

1. Ποια καλοκαιρινά λαχανικά φυτεύουμε τον Ιούνιο;

Μέσα στον Ιούνιο, φυτεύουμε τα καλοκαιρινά λαχανικά που όλοι αγαπάμε. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα έχουν πιο γρήγορη ανάπτυξη συγκριτικά με τις φυτεύσεις της άνοιξης και θα μας δώσουν ταχύτερα παραγωγή στα τέλη καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου.

Ο λαχανόκηπος θα χρειαστεί αρκετό χώρο στον κήπο μας, μπορεί ωστόσο να γίνει σε υπερυψωμένα παρτέρια, ακόμα και σε γλάστρες και ζαρντινιέρες στην αυλή, στη βεράντα και στο μπαλκόνι μας.

Τι να επιλέξουμε πρώτα να φυτέψουμε για να κάνουμε υπέροχες σαλάτες; Ας ξεκινήσουμε με:

Τι άλλο να φυτέψουμε τώρα για να χρησιμοποιούμε ως πρώτες ύλες στα φαγητά μας; Τι θα λέγατε για:

Κι όσο για τις φυτεύσεις που σχετίζονται με τα καλοκαιρινά φρούτα, τι άλλο να ζητήσουμε όταν υπάρχει η καλλιέργεια του καρπουζιού και η καλλιέργεια του πεπονιού.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για φύτευση μέσα στον Ιούνιο είναι και η καλλιέργεια της γλυκοπατάτας που δίνει τους υπέροχους καρπούς της μετά από 4-5 μήνες στα τέλη του φθινοπώρου.

καλοκαιρινα λαχανικα σε κηπο και γλαστρα
21 καλοκαιρινά λαχανικά που φυτεύουμε σε κήπο και γλάστρα

2. Ποια καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια φυτεύουμε τον Ιούνιο;

Μέσα στον Ιούνιο, φυτεύουμε αγαπημένα λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά που μας χαρίζουν την ανθοφορία τους μέσα στο καλοκαίρι.

Από τα ετήσια ανθόφυτα, τον μήνα Ιούνιο, φυτεύουμε:

Φυτεύουμε και πολυετείς ανθεκτικούς ανθοφόρους θάμνους αυτή την εποχή, όπως:

Από τα αναρριχώμενα φυτά, αυτή την εποχή φυτεύουμε για να μας χαρίσουν πλούσια ανθοφορία:

βουκαμβιλια μπουκαμβιλια φροντιδα
9 μυστικά για τη φροντίδα της βουκαμβίλιας
Διαφήμιση

3. Ποια αρωματικά φυτά φυτεύουμε τον Ιούνιο;

Μέσα στον Ιούνιο μπορούμε να φυτέψουμε αρωματικά φυτά για να χρησιμοποιήσουμε στην κουζίνα μας σε υπέροχες μαγειρικές συνταγές ξεκινώντας με:

Επιπλέον, αρωματικών φυτά για να φτιάξουμε υπέροχα ροφήματα όπως:

δεντρολιβανο καλλιεργεια
7 μυστικά για την καλλιέργεια του δεντρολίβανου

4. Ποια καρποφόρα δέντρα φυτεύουμε τον Ιούνιο;

Για τις φυτεύσεις καρποφόρων δέντρων μέσα στον Ιούνιο, επιλέγουμε:

Από τα εσπεριδοειδή δέντρα, αυτή την εποχή μπορούμε να φυτέψουμε:

συκια καλλιεργεια
11 μυστικά για την καλλιέργεια της συκιάς

Κι ένα μυστικό για τις φυτεύσεις του Ιουνίου

Η φύτευση λαχανικών, λουλουδιών, καρποφόρων δέντρων και αρωματικών φυτών μέσα στον Ιούνιο, καλό είναι να γίνεται κατά το σούρουπο ώστε να έχουμε συνθήκες μειωμένης ηλιοφάνεια και θερμοκρασίας και να εξασφαλίσουμε καλύτερη ριζοβολία των φυτών.

Ιούνιος, εργασίες στον κήπο
Ιούνιος, εργασίες στον κήπο
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Σχετικά θέματα:
Διαφήμιση

Σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *