Τι φυτεύουμε τον Ιούλιο

τι φυτευουμε τον ιουλιο

Ποια φυτά φυτεύουμε τον Ιούλιο στον κήπο μας και σε γλάστρες στην αυλή και στο μπαλκόνι; Από τη σπορά και φύτευση αγαπημένων κηπευτικών στον λαχανόκηπο μέχρι παχύφυτα και κάκτους που αντέχουν στη ζέστη.

Ο Ιούλιος είναι ένας από τους πιο ζεστούς μήνες καλοκαιριού με εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και συνθηκών καύσωνα, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις περιορίζει σημαντικά τις επιλογές μας για φύτευση.

Ωστόσο, μέσα στην ζεστή περίοδο του Ιουλίου, μπορούμε να φυτέψουμε όψιμα καλοκαιρινά λαχανικά για να απολαμβάνουμε τους νόστιμους καρπούς τους μέσα στο φθινόπωρο.

Επίσης, αυτό τον μήνα, στα μέσα του καλοκαιριού, μπορούμε να φυτέψουμε σπόρους για να δημιουργήσουμε τα φυτά που θα βάλουμε στον φθινοπωρινό λαχανόκηπο.

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι ότι ο μήνας Ιούλιος, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι ιδανικός για να κάνουμε φυτεύσεις κάκτων και παχύφυτων στον κήπο και το μπαλκόνι μας.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι φυτεύουμε τον Ιούλιο, ώστε να δημιουργήσουμε υπέροχους κήπους για να απολαμβάνουμε το καλοκαίρι.

Διαφήμιση

1. Ποια καλοκαιρινά λαχανικά φυτεύουμε τον Ιούλιο;

Μέσα στον Ιούλιο, μπορούμε να φυτέψουμε όψιμα καλοκαιρινά λαχανικά για να έχουμε παραγωγή καρπών μέσα στο φθινόπωρο και να μην ξεμένουμε από πρώτες ύλες για την κουζίνα και τα φαγητά μας.

Από τα αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά και φρούτα που φυτεύουμε στον κήπο ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι, ξεχωρίζουμε:

καλοκαιρινα λαχανικα σε κηπο και γλαστρα
21 καλοκαιρινά λαχανικά που φυτεύουμε σε κήπο και γλάστρα

2. Ποια φθινοπωρινά λαχανικά ξεκινάμε με σπόρο μέσα στον Ιούλιο;

Μέσα στον Ιούλιο, προμηθευόμαστε σπόρους και κατάλληλο φυτόχωμα ώστε να φτιάξουμε σπορείο για να ετοιμάσουμε φυτά που θα φυτέψουμε στον φθινοπωρινό λαχανόκηπο.

Από τα φθινοπωρινά λαχανικά που θα ετοιμάσουμε στο σπορείο και θα τα μεταφυτεύσουμε στον κήπο ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι, επιλέγουμε:

λαχανικα που φυτευουμε το φθινοπωρο
18 φθινοπωρινά λαχανικά για καλλιέργεια σε κήπο και γλάστρα

3. Ποια καλλωπιστικά φυτά φυτεύουμε μέσα στον Ιούλιο;

Αυτή τη ζεστή περίοδο του Ιουλίου, είναι ιδανική εποχή για να φυτέψουμε τους αγαπημένους μας κάκτους και παχύφυτα που αντέχουν σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Επιλέγουμε πανέμορφα παχύφυτα όπως η κρασούλα, η εχεβέρια, η αγαύη και η αλόη, καθώς και εντυπωσιακούς κάκτους όπως το φυτό υπομονή, η οπούντια, οι λίθοπες και η ευφόρμπια.

Για τη φύτευση, είναι σημαντικό να επιλέγουμε ειδικό φυτόχωμα για κάκτους και παχύφυτα που εξασφαλίζει καλή αποστράγγιση και απομάκρυνση του νερού ώστε να μην εμφανιστούν προβλήματα στους κάκτους και στα παχύφυτα, όπως σάπισμα ριζών που μπορεί να καταστρέψει τα φυτά μας.

Φροντίδα εχεβέριας
Εχεβέρια, εντυπωσιακό παχύφυτο με έντονα χρώματα

Κι ένα μυστικό για τις φυτεύσεις τον Ιούλιο

Για τις φυτεύσεις του Ιουλίου, είναι σημαντικό να φυτεύουμε τα φυτά κατά το σούρουπο, ώστε τα νέα φυτά να μην ταλαιπωρηθούν από την έντονη ζέστη και τον καυτό μεσημεριανό ήλιο.

Ιούλιος, εργασίες στον κήπο
Ιούλιος, εργασίες στον κήπο
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Σχετικά θέματα:
Διαφήμιση

Σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *