Πώς προστατεύουμε τα φυτά με κραμβέλαιο

κραμβελαιο kramb στα φυτα

Ένα προϊόν φυτικής προέλευσης για να προστατεύσουμε τα φυτά μας από επιβλαβή έντομα που εμφανίζονται στον κήπο, στο μπαλκόνι και σε εσωτερικούς χώρους.

Όσοι ασχολούμαστε με την κηπουρική και τα φυτά, έχουμε παρατηρήσει πως οι προσβολές από έντομα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην αναπτύξη των φυτών, επηρεάζοντας αρνητικά τη βλάστηση, τα λουλούδια και την καρποφορία τους.

Μία άμεση λύση για τα έντομα δίνει το κραμβέλαιο, ένα φυσικό προϊόν που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον λαχανόκηπο, στα λουλούδια της βεράντας και στα δέντρα του κήπου μας.

Ιδανικό και για τα φυτά εσωτερικού χώρου, το κραμβέλαιο είναι εύκολο για χρήση στο σαλόνι του σπιτιού, σε γραφεία και σε επαγγελματικούς χώρους.

Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζουμε το προϊόν Kramb της εταιρείας Compo, με αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση του, προκειμένου να διατηρήσουμε τα φυτά μας υγιή και γεμάτα ζωντάνια.

kramb κραμβελαιο φυτικο σκευασμα
Το Kramb είναι ένα φυτικό σκεύασμα που εξάγεται από το φυτό ελαιοκράμβη και είναι απόλυτα ασφαλές για τον άνθρωπο και για κατοικίδια ζώα.

Τι είναι το κραμβέλαιο Kramb της Compo;

Το Kramb είναι ένα φυτικό σκεύασμα που έχει ως βάση το κραμβέλαιο με φυσικά δραστικά συστατικά τα οποία δεν προκαλούν φυτοτοξικότητες.

Πρόκειται για ένα φυσικό εντομοκτόνο – ακαρεοκτόνο επαφής με ευρεία δράση, το οποίο εξάγεται από το φυτό ελαιοκράμβη και είναι απόλυτα ασφαλές για τον άνθρωπο και για κατοικίδια ζώα.

Ποια έντομα αντιμετωπίζουμε με το κραμβέλαιο Kramb;

Το Kramb είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό σκεύασμα που χρησιμοποιείται στα φυτά του κήπου, στο μπαλκόνι και σε εσωτερικούς χώρους για:

Το κραμβέλαιο λειτουργεί με μηχανικό τρόπο δράσης κατά των προνυμφών και των ακμαίων εντόμων και ακάρεων.

Συγκεκριμένα, η δραστική ουσία Rapeseed oil καλύπτει τους πόρους του σώματος των εντόμων και των ακάρεων με μια αδιαπέραστη από οξυγόνο μεμβράνη παρεμποδίζοντας την πρόσληψη οξυγόνου και υγρασίας, προκαλώντας σταδιακά ασφυξία.

kramb κραμβελαιο αφιδες μελιγκρα
Το kramb προστατεύει τα φυτά από επιβλαβή έντομα όπως οι αφίδες, ο θρίπας και ο αλευρώδης.

Σε ποια φυτά χρησιμοποιούμε το κραμβέλαιο Kramb;

Το κραμβέλαιο Kramb της Compo μπορεί να εφαρμοστεί στις περισσότερες συμβατικές καλλιέργειες για την προστασία των φυτών από έντομα και ακάρεα: α) στα λαχανικά του κήπου, β) σε καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια, γ) σε αρωματικά φυτά και μυρωδικά, καθώς επίσης δ) σε καρποφόρα δέντρα και θάμνους.

1. Kramb σε κηπευτικές καλλιέργειες

Το σκεύασμα Kramb είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την προστασία από έντομα και τετράνυχο σε κηπευτικές καλλιέργειες όπως στην καλλιέργεια της ντομάτας, την καλλιέργεια της πιπεριάς, την καλλιέργεια της μελιτζάνας, την καλλιέργεια του κολοκυθιού, την καλλιέργεια της αγγουριάς, την καλλιέργεια του φασολιού και την καλλιέργεια του πεπονιού.

2. Kramb σε καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια

Το σκεύασμα Kramb μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά καλλωπιστικά φυτά για την προστασία από έντομα όπως στην τριανταφυλλιά, το χρυσάνθεμο, τη ζέρμπερα, τον κολεό και την γκαζάνια.

Ακόμα, μπορεί να γίνει και χρήση του Kramb και σε πολλούς καλλωπιστικούς θάμνους και δέντρα εξωτερικών χώρων όπως το αγιόκλημα, το βιβούρνο, το γιασεμί, η βουκαμβίλια, η πικροδάφνη και το πυξάρι.

3. Kramb σε αρωματικά φυτά και μυρωδικά

Και στα αρωματικά φυτά, όπως στην καλλιέργεια δυόσμου, στην καλλιέργεια ρίγανης, στην καλλιέργεια ματζουράνας, στην καλλιέργεια δεντρολίβανου και στην καλλιέργεια λεβάντας, το Kramb μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά για προστασία από έντομα.

Επίσης, το σκεύασμα Kramb μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μυρωδικά της κουζίνας όπως στην καλλιέργεια μαϊντανού, στην καλλιέργεια άνηθου, στην καλλιέργεια μάραθου και στην καλλιέργεια κόλιανδρου.

4. Kramb σε καρποφόρα δέντρα και θάμνους

Από τα καρποφόρα δέντρα, το Kramb χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια της μηλιάς, στην καλλιέργεια της αχλαδιάς, στην καλλιέργεια της βερικοκιάς, στην καλλιέργεια της ροδακινιάς και στην καλλιέργεια της ροδιάς.

Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και σε καρποφόρους θάμνους όπως στην καλλιέργεια του βατόμουρου και στην καλλιέργεια του σμέουρου.

Πώς εφαρμόζουμε το Kramb στα φυτά;

Το Kramb μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των φυτών και των λουλουδιών από το στάδιο της βλάστησης και τα πρώτα φύλλα, το στάδιο της ανθοφορίας μέχρι και το στάδιο της συγκομιδής.

Ψεκάζουμε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, με κατευθυνόμενο ψεκασμό φυλλώματος για καλή και ομοιόμορφη διαβροχή των φύλλων τόσο στην πάνω όσο και στην κάτω επιφάνεια.

Αποφεύγουμε την χρήση του Kramb σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και έντονης ηλιοφάνειας.

Αν υπάρξει βροχή λίγες ώρες μετά την χρήση του Kramb στα φυτά, θα πρέπει να επαναλάβουμε άμεσα την εφαρμογή τoυ ψεκασμού.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μετά την εφαρμογή του Kramb τόσο στα κηπευτικά όσο και στα καρποφόρα δέντρα δεν υπάρχει χρόνος αναμονής μεταξύ εφαρμογής και συγκομιδής, οπότε οι καρποί και τα φρούτα μπορούν να καταναλώνονται άμεσα.

Η οικονομική συσκευασία Kramb 500ml κατάλληλη για ψεκασμό σε μεγαλύτερους κήπους και σε καλλιέργειες δέντρων.

Ποιες συσκευασίες κραμβέλαιου κυκλοφορούν στην αγορά;

Υπάρχουν 2 βασικοί τύποι σκευασμάτων Kramb της Compo που μπορούμε να προμηθευτούμε για την προστασία των φυτών μας από έντομα και ακάρεα:

α) Κραμβέλαιο Kramb ετοιμόχρηστο σκεύασμα 750 ml

Για οικιακή χρήση, για μικρούς λαχανόκηπους, για καλλωπιστικά φυτά εσωτερικού χώρου, για μπαλκόνια, για αυλές και βεράντες διατίθεται το ετοιμόχρηστο σκεύασμα Kramb 750 ml.

Το ετοιμόχρηστο σκεύασμα Kramb 750 ml, δε χρειάζεται διάλυση και μπορεί να εφαρμοστεί με μεγάλη ευκολία τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

β) Κραμβέλαιο Kramb οικονομική συσκευασία 500ml (συμπύκνωμα)

Για μεγαλύτερους κήπους και καλλιέργειες καρποφόρων δέντρων, ελιάς και αμπελιού υπάρχει η οικονομική συσκευασία Kramb 500ml.

Το συμπύκνωμα Κramb 500ml διαλύεται σε 20 λίτρα ψεκαστικού διαλύματος, με προτεινόμενη δόση διάλυσης 25ml ανά 1 λίτρο νερό.

Κι ένα μυστικό για τη χρήση του Kramb

Το Kramb εφαρμόζεται από Μάρτιο ως Οκτώβριο σε φυτά εξωτερικών χώρων και όλο το έτος σε φυτά κλειστών χώρων και θερμοκήπια.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Διαφήμιση
Compo

Σχόλια (12)

 1. filippos
  23/05/2024

  δηλ. μπορεί να αντικαταστήσει τον θερινό πολτό ? Είναι εξίσου αποτελεσματικό?

  • Πράγματι, το κραμβέλαιο μπορεί να λειτουργήσει ανάλογα με τον θερινό πολτό προσφέροντας αποτελεσματικότητα.

 2. Σοφοκλης Βενιανακης
  20/05/2024

  Πώς μπορώ να προμηθευτώ το σκεύασμα . Τιμή για τα 750 ml.

  • Μπορείς να προμηθευτείς το κραμβέλαιο Kramb σε επιλεγμένα γεωπονικά καταστήματα, φυτώρια και garden center της περιοχής σου. Θα ρωτήσεις σε αυτά για την τιμή που διαθέτουν το Kramb.

 3. Εμμανουέλα
  18/05/2024

  Καλησπέρα σας, ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Ήθελα να ρωτήσω σε τι μορφή είναι. Μοιάζει με λάδι δηλαδή?

  • Το κραμβέλαιο Kramb ίναι σε υγρή μορφή, έλαιο, είτε σε αραιωμένη ετοιμόχρηστη μορφή 750ml, είτε σε πιο παχύρρευστη που θέλει αραίωση με νερό.

 4. Δέσποινα
  17/05/2024

  Σε ανθουριο και σπαθιφυλλο κάνει για ψεκασμα? Έχουν μαζέψει ζουζουνια και δεν ξέρω τι χρειαζονται

 5. Γεώργιος Παρλαπάνης
  17/05/2024

  Με ενδιαφέρει που μπορώ να το βρω

  • Μπορείς να προμηθευτείς το κραμβέλαιο Kramb σε επιλεγμένα γεωπονικά καταστήματα, φυτώρια και garden center της περιοχής σου. Θα ρωτήσεις σε αυτά για την τιμή που διαθέτουν το Kramb

 6. Αναστασοπούλου Σούλα.
  17/05/2024

  Καλησπέρα. Για γαρδενιες , Ιβισκους, φουλι κ.λ.π. Κάνει? Ευχαριστώ πολύ!

  • Βεβαίως, μπορείς να ψεκάσεις με κραμβέλαιο Kramb τα συγκεκριμένα καλλωπιστικά φυτά όπως γεράνι, ιβίσκο, φούλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *