Εργαλεία μπαταρίας Gardena Power4All για τη φροντίδα του κήπου

Μπορντουροψάλιδο Gardena Power4All

Ένας όμορφος και καταπράσινος κήπος χρειάζεται συνεχή φροντίδα και περιποίηση.

Οι εργασίες συντήρησης του κήπου μας, όπως το κούρεμα του γκαζόν, το κλάδεμα των φραχτών του κήπου, η απομάκρυνση των ανεπιθύμητων αγριόχορτων και των πεσμένων φύλλων γίνονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα εργαλεία.

Μια πρακτική λύση για τους ερασιτέχνες κηπουρούς είναι τα εργαλείας μπαταρίας που χωρίς καλώδια προσφέρουν ανεξαρτησία, μεγάλη αυτονομία, ασφάλεια και ευκολία στη χρήση.

Το σύστημα εργαλείων μπαταρίας Gardena Power4All χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία για τη λειτουργία μίας μεγάλης γκάμας εργαλείων.

Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούμε χρήματα, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον λύση. Προμηθευόμαστε αρχικά μόνο μία μπαταρία και σταδιακά επεκτείνουμε τη γκάμα των εργαλείων του κήπου ανάλογα τις ανάγκες μας.

Ας δούμε αναλυτικά τι λύσεις μας προσφέρει το σύστημα εργαλείων μπαταρίας Gardena Power4All στον κήπο, καθώς επίσης ποια είναι τα προτεινόμενα εργαλεία για την καλύτερη περιποίηση του γκαζόν, για την φροντίδα των θάμνων και των δέντρων και για την καθαριότητα του κήπου μας.

Ποια εργαλεία λειτουργούν με το σύστημα μπαταρίας Gardena Power4All

Το σύστημα μπαταρίας Gardena Power4all περιλαμβάνει χορτοκοπτικές μηχανές για το κούρεμα του γκαζόν, χορτοκοπτικά για το κόψιμο των αγριόχορτων, μπορντουροψάλιδα για τη διαμόρφωση του φράχτη, καθώς επίσης φυσητήρες και πλυστικά για την καθαριότητα γύρω από τον κήπο.

Με βάση τις ανάγκες για την περιποίηση κάθε κήπου, η Gardena χωρίζει τα εργαλεία μπαταρίας σε δύο σειρές προϊόντων. Για σχετικά μικρούς κήπους με βασικές ανάγκες συντήρησης χρησιμοποιούμε εργαλεία με μπαταρία 18V, ενώ για κήπους με μεγαλύτερη έκταση και εντατικές ανάγκες συντήρησης απαιτούνται εργαλεία μεγαλύτερης ισχύος που διαθέτουν μπαταρία 40V.

1. Φροντίδα γκαζόν με τα εργαλεία μπαταρίας Gardena Power4All

Το γκαζόν δημιουργεί ένα πολύ ελκυστικό χώρο πρασίνου γύρω από το σπίτι μας και το εξοχικό μας, ένα ιδανικό χώρος για να χαλαρώσουμε, να παίξουμε με τα παιδιά και να χαρούμε όμορφες στιγμές.

Βέβαια, για να διατηρήσουμε ένα καταπράσινο γκαζόν για όλη την περίοδο του χρόνου, χρειάζεται αρκετή φροντίδα. Η περιποίηση του γκαζόν περιλαμβάνει τακτικό πότισμα και κούρεμα, να βάζουμε λίπασμα, να αντιμετωπίζουμε ασθένειες που το προσβάλλουν και να κάνουμε εξαερισμό.

Για το κούρεμα του γκαζόν το σύστημα εργαλείων μπαταρίας Power4All, προσφέρει εξαιρετικές λύσεις με τις χλοοκοπτικές μηχανές της Gardena.

α) Χλοοκοπτική μηχανή για μικρούς κήπους

Αν έχουμε ένα μικρό κήπο γκαζόν μέχρι 50 τετραγωνικά μέτρα, η χλοοκοπτική μηχανή HandyMower 22/18V της Gardena που διαθέτει μπαταρία 18V αποτελεί μία εξαιρετική λύση. Με πλάτος κοπής 22 εκατοστά και 3 βαθμίδες ύψους κοπής από 30-50 χιλιοστά, η μηχανή δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα ψηλό κόψιμο σε γκαζόν που έχουμε φυτέψει πρόσφατα είτε ένα βαθύτερο κόψιμο σε παλαιότερα γκαζόν.

Η συγκεκριμένη χλοοκοπτική μηχανή διαθέτει περιστρεφόμενη λαβή για να είναι άνετη και εργονομική ακόμα και για τους αρχάριους στην κηπουρική. Κι όσο για την αυτονομία της, καλύπτει 25 λεπτά λειτουργίας, που προσφέρουν μία άνετη κοπή του χλοοτάπητα στο μικρό μας κήπο.

β) Μηχανή γκαζόν για μεγαλύτερους κήπους

Αν το σπίτι και το εξοχικό μας διαθέτει μεγαλύτερους κήπους γκαζόν που φτάνουν μέχρι και 200 τ.μ., θα χρειαστούμε μηχανή γκαζόν με μεγαλύτερη ισχύ, υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερο πλάτος κοπής. Ιδανική λύση αποτελεί η χλοοκοπτική μηχανή μπαταρίας PowerMax 32/36V που λειτουργεί με μπαταρία 36V. Διαθέτει πλάτος κοπής 32 εκατοστά, 10 επίπεδα κοπής από 20-60 χιλιοστά και χωρητικότητα κάδου 30 λίτρων.

Για ακόμα μεγαλύτερους κήπους που φτάνουν μέχρι και 450τμ, προτείνουμε τη μηχανή γκαζόν PowerMax LI-40/41 με πλάτος κοπής 41 εκατοστά και χωρητικότητα κάδου 50 λίτρων που λειτουργεί με μπαταρία 40V.

Gardena PowerMax
Μηχανή γκαζόν μπαταρίας Gardena PowerMax

2. Φροντίδα για θάμνους και δέντρα με εργαλεία μπαταρίας Gardena Power4Αll

Κάθε κήπους διαθέτει μερικούς φράχτες από αγαπημένους καλλωπιστικούς θάμνους και δέντρα, οι οποίοι μας εξασφαλίζουν ιδιωτικότητα και μας χαρίζουν ένα καταπράσινο περιβάλλον. Για τη φροντίδα τους, η Gardena διαθέτει επιλεγμένα μπορντουροψάλιδα μπαταρίας Power4All.

α) Μπορντουροψάλιδα για τη φροντίδα χαμηλών φραχτών

Αν ο κήπος μας διαθέτει χαμηλούς φράχτες από λιγούστρο, πυξάρι, βιβούρνο, ελαίαγνο, φωτίνια, ευγενία, πικροδάφνη και αγγελική, ιδανική λύση προσφέρουν τα μπορντουροψάλιδα μπαταρίας της Gardena που λειτουργούν με 18V μπαταρία.

Για μικρής έκτασης χαμηλούς φράχτες προτείνουμε το μπρορντουροψάλιδο μπαταρίας ComfortCut 50/18V με μέγιστο χρόνο λειτουργίας 45 λεπτά, ενώ για μεγαλύτερης έκτασης φράχτες επιλέγουμε το ComfortCut 60/18V που διαθέτει μεγαλύτερο μήκος λεπίδας 60 εκατοστών και χρόνο λειτουργίας 56 λεπτών.

Μπορντουροψάλιδο Gardena Power4All
Μπορντουροψάλιδο μπαταρίας Gardena ComfortCut

β) Tηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο για τη φροντίδα ψηλών φραχτών

Οι ψηλοί φράχτες από διάφορα ψηλά καλλωπιστικά δέντρα όπως το λέιλαντ, η τούγια, το γκολντ-κρεστ και ο προύνος παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυσκολία για τον ερασιτέχνη κηπουρό ώστε να διατηρήσουν τη μπορντούρα σε ένα συγκεκριμένο ύψος.

Και για αυτή την περίπτωση, η Gardena δίνει τη λύση για να φροντίσουμε τους ψηλούς φράχτες ως 3 μέτρα, επιλέγοντας ένα αξιόπιστο τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο THS 42/18V P4A με χρόνο λειτουργίας 100 λεπτά και κάνουμε την εργασία μας εύκολα και αποτελεσματικά, με μεγάλη ασφάλεια.

γ) Τηλεσκοπικό κονταροπρίονο για την κοπή ψηλών φραχτών

Για τους ψηλούς φράχτες, η Gardena διαθέτει και ένα ξεχωριστό τηλεσκοπικό κονταροπρίονο μπαταρίας, το TCS LI 20/18V PA ιδανικό για την εύκολη κοπή μικρότερων και μεγαλύτερων κλαδιών σε ψηλούς φράκτες και δέντρα που φτάνουν μέχρι και 4 μέτρα ύψος.

Με αυτονομία 50 λεπτών, το συγκεκριμένο κονταροπρίονο διαθέτει λάμα μήκους 20 εκατοστών και έχει τη δυνατότητα κοπής 125 κλαδιών διαμέτρου 8 εκατοστών ή 200 κλαδιών διαμέτρου 5 εκατοστών με μία φόρτιση.

3. Καθαριότητα και περιποίηση του κήπου με εργαλεία μπαταρίας Gardena Power4All

Το καθάρισμα του κήπου μας από αγριόχορτα, από πεσμένα φύλλα και σκουπίδια είναι μία επίπονη εργασία που απαιτεί πολύ χρόνο. Ας δούμε ποια είναι τα κατάλληλα εργαλεία μπαταρίας Gardena Power4All για να καθαρίσουμε τον κήπο μας εύκολα και αποτελεσματικά.

– Κόψιμο ανεπιθύμητων αγριόχορτων στον κήπο

Για να κόψουμε τα αγριόχορτα όπως η οξαλίδα, η κύπερη, η αγριάδα και ο βέλιουρας που ταλαιπωρούν τα φυτά μας, η Gardena προσφέρει εξαιρετικές λύσεις με τα χορτοκοπτικά μπαταρίας με εγγυημένο αποτέλεσμα χωρίς πολύ κόπο.

Αν έχουμε μικρούς κήπους και μικρές επιφάνειες αγριόχορτων, επιλέγουμε χορτοκοπτικό μπαταρίας ΕasyCut 23/18V που προσφέρει πλάτος κοπής 23 εκατοστά, χρόνο λειτουργίας 45 λεπτά και διαθέτει δεύτερη ρυθμιζόμενη χειρολαβή για μεγαλύτερη άνεση.

Gardena Easycut
Χορτοκοπτικό μπαταρίας Gardena EasyCut

Για μεγαλύτερης έκτασης κήπους με μεγάλες επιφάνειες αγριόχορτων, προτιμούμε χορτοκοπτικό μπαταρίας PowerCut LI-40/30 με μπαταρία 40V, που διαθέτει πλάτος κοπής 30 εκατοστά, μήκος πετονιάς 6 μέτρων και χρόνο λειτουργίας 40 λεπτά.

– Απομάκρυνση πεσμένων φύλλων και σκουπιδιών

Η απομάκρυνση των πεσμένων φύλλων και διάφορων μικρών σκουπιδιών όπως χαρτί και πλαστικά από τον κήπο μας, από το γκαζόν, από τα πεζοδρόμια είναι ένα καθημερινό πρόβλημα. Και για αυτή την περίπτωση, η Gardena διαθέτει τη λύση με εξαιρετικούς φυσητήρες μπαταρίας που είναι εύκολοι στη χρήση και διαθέτουν μικρό βάρος, με ρύθμιση ταχύτητας για το αποτελεσματικό φύσημα των φύλλων.

Για μικρούς κήπους και πεζοδρόμια, ιδανική επιλογή είναι ο φυσητήρας PowerJet 18V με ρυθμιζόμενη εκτόξευση αέρα και ισχυρή φτερωτή σε παράλληλη θέση για μειωμένες απώλειες κατά τη χρήση. Διαθέτει ειδικό ακροφύσιο για μεγαλύτερη δύναμη και στοχευμένη απομάκρυνση σκουπιδιών.

Gardena PowerJet
Φυσητήρας μπαταρίας Gardena PowerJet

Για μεγαλύτερους κήπους και μεγαλύτερη ευκολία, υπάρχει ο φυσητήρας- αναρροφητήρας PowerJet Li-40 με μπαταρία 40V και χρόνο λειτουργίας 40 λεπτά που έχει την επιπλέον δυνατότητα να ρουφά τα φύλλα και τα σκουπίδια σε μία σακούλα 30lt.

– Πλύσιμο πεζοδρομίων και μονοπατιών γύρω από τον κήπο

Για το πλύσιμο των πεζοδρομίων, των μονοπατιών και όποιας άλλης επιφάνειας στον κήπο μας, η Gardena διαθέτει το πλυστικό πιστόλι μπαταρίας AquaClean 18V με μπαταρία 18V και δυνατότητα σύνδεσης με βρύση. Μπορεί να συνδεθεί και με σωλήνα για αναρρόφηση νερού σε βάθος ως 2 μέτρα από ένα βαρέλι ή μία μικρή λίμνη.

Εξαιρετική λύση αυτονομίας, δίνει το πλυστικό μπαταρίας AquaClean Li-40/60 για εύκολο καθάρισμα και πότισμα με τέλεια αποτελέσματα που διαθέτει δοχείο νερού 14 λίτρων και αποσπώμενο κάδο. Ο χρόνος λειτουργίας του φτάνει μέχρι και τα 40 λεπτά.

4. Κι ένα μυστικό για τα εργαλεία μπαταρίας Gardena

H Gardena διαθέτει και μία εξαιρετική σειρά ψαλιδιών γκαζόν και μπορντούρας με ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία για να φροντίζουμε με λεπτομέρεια τις άκρες του χλοοτάπητα και να εξασφαλίζουμε καλό σχήμα σε φράχτες και θάμνους.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Διαφήμιση
Gardena

Σχόλια (3)

  1. Αντρεας
    23/09/2023

    Η ιδια μπαταρια κανει σε ολα τα εργαλεια?

  2. Σταύρος Κεχαγιάς
    16/09/2023

    Έχω τη μικρή μηχανή του γκαζόν και το μπορντουροψάλιδο, μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *