Πώς βοηθάμε τα φυτά με φυσικά σκευάσματα Dioherbs

Dioherbs φυσικα σκευασματα

Στη σύγχρονη πραγματικότητα, η καλλιέργεια και η φροντίδα των φυτών έχουν πολλές απαιτήσεις τόσο για τον ερασιτέχνη όσο και για τον επαγγελματία καλλιεργητή.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η παγωνιά, οι ακραίες θερμοκρασίες, ο καύσωνας και η ξηρασία, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, ταλαιπωρούν σημαντικά τα φυτά και τις καλλιέργειες.

Επιπλέον, οι προσβολές από ασθένειες και έντομα προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη, στην ανθοφορία, στον σχηματισμό καρπών και στην ποιότητα της παραγωγής.

Μία εξαιρετική λύση για τη φροντίδα και την προστασία των φυτών τόσο για τους ερασιτέχνες όσο και τους επαγγελματίες καλλιεργητές αποτελούν τα σκευάσματα Dioherbs.

Το Dioherbs είναι ένα υγρό, φυτικό εκχύλισμα, το οποίο περιέχει ουσίες που όχι μόνο βοηθούν την ανάπτυξη, την ανθοφορία και την καρποφορία των φυτών, αλλά ενισχύουν σημαντικά την προστασία και την αντοχή τους.

Χρησιμοποιείται εκτεταμένα σε συμβατικές και σε βιολογικές καλλιέργειες, καθώς είναι φυσικό οικολογικό προϊόν, απόλυτα ασφαλές για τον άνθρωπο και για κατοικίδια ζώα.

Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζουμε τη σειρά φυσικών σκευασμάτων DioHerbs, με αναλυτικές πληροφορίες για το τι προσφέρουν και πώς εφαρμόζονται, ώστε να εξασφαλίσουμε υγιή φυτά, γεμάτα ζωντάνια και πλούσια καρποφορία.

Ποια είναι τα ακριβή συστατικά του Dioherbs;

Σύμφωνα με έρευνες του Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Dioherbs αποτελεί πλούσια πηγή φυσικών φαινολικών συστατικών, καθώς περιέχει σημαντικά βιοδραστικά συστατικά όπως καρβακρόλη, θυμόλη, π-κυμένιο και γ-τερπινένιο.

Περιέχει πλήθος φυσικών αντιοξειδωτικών στοιχείων όπως Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, λινολεϊκό και α-λινολεϊκό οξύ, χλωρογενικό οξύ, ρουτίνη και ροσμαρινικό οξύ.

Επίσης, το σκεύασμα Dioherbs περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά, ανόργανα άλατα καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου.

Dioherbs βοητικο αναπτυξης 750ml
Dioherbs (750ml): Φυτικό εκχύλισμα εγκεκριμένο για χρήση στη βιολογική γεωργία

Πώς βοηθούν τα σκευάσματα Dioherbs τα φυτά και τις καλλιέργειες;

Τα σκευάσματα Dioherbs παρέχουν θρεπτικά συστατικά, ενισχύουν τις λειτουργίες του φυτού, βελτιώνουν την αντοχή και την ευεξία, ενώ παράλληλα προστατεύουν από έντομα και ασθένειες.

Πιο συγκεκριμένα, τα σκευάσματα Dioherbs εμφανίζουν σημαντικά αποτελέσματα στα φυτά και τις καλλιέργειες, καθώς:

 • Βελτιώνουν της ανάπτυξης του ριζικού συστήματος των φυτών και την καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.
 • Εξασφαλίζουν καλύτερη προστασία του φυτού και οξυγόνωσης της ρίζας σε συνθήκες υπερβολικής εδαφικής υγρασίας και κακής αποστράγγισης.
 • Προάγουν σημαντικά τις λειτουργίες των φυτών όπως την φωτοσύνθεση και συντελούν στην ταχύτερη ανάπτυξη του υπέργειου συστήματος, των βλαστών και των φύλλων.
 • Βελτιώνουν της ευρωστία, την ζωντάνια και την ευεξία των φυτών και των καλλιεργειών.
 • Ενισχύουν της ανθεκτικότητας των φυτών σε ξηροθερμικές συνθήκες, σε ακραίες θερμοκρασίες, σε συνθήκες έντονου καύσωνα ή παγετού.
 • Προστατεύουν από προσβολές διάφορων εντόμων όπως η μελίγκρα, ο αλευρώδης, ο θρίπας και τα κοκκοειδή.
 • Ενισχύουν την ανθεκτικότητα σε μυκητολογικές ασθένειας όπως το ωίδιο, ο περονόσπορος και η σκωρίαση.

Σε ποιες καλλιέργειες χρησιμοποιούμε σκευάσματα Dioherbs;

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα σκευάσματα Dioherbs σε όλες τις συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες καθώς είναι φυσικό οικολογικό υλικό, φιλικό στο περιβάλλον.

Ειδικότερα, η εφαρμογή του Dioherbs εμφανίζει εξαιρετικά αποτελέσματα σε συγκεκριμένες καλλιέργειες όπως ενδεικτικά αναφέρουμε παρακάτω:

 • Πράσινα λαχανικά: Η χρήση του Dioherbs σε καλλιέργεια πράσινων φυλλωδών λαχανικών όπως μαρούλι, σπανάκι, μαϊντανό, σέλινο και σέσκουλο βοηθά στην ανάπτυξη και την δημιουργία καταπράσινου φυλλώματος.
 • Κηπευτικές καλλιέργειες: Σε καλλιέργειες κηπευτικών, υπαίθριων και θερμοκηπιακών, όπως καλλιέργεια ντομάτας, πιπεριάς και μελιτζάνας, η εφαρμογή του Dioherbs, βελτιώνει το μέγεθος και την ποιότητα των καρπών.
 • Καρποφόρα δέντρα: Η χρήση του Dioherbs σε καλλιέργειες καρποφόρων δέντρων όπως η καλλιέργεια ροδακινιάς και βερικοκιάς, βελτιώνει την ποσότητα και την ποιότητα της παραγωγής.
 • Ελιά: Στην καλλιέργεια της ελιάς, τόσο για ελαιοποιήσιμες όσο και για επιτραπέζιες ποικιλίες, η εφαρμογή του Dioherbs έχει θετικά αποτελέσματα στην παραγωγή των ελιών και του ελαιολάδου.
 • Αμπέλι: Σημαντική θετική επίδραση έχει η εφαρμογή του Dioherbs στην παραγωγή της καλλιέργειας του αμπελιού, τόσο στις οινοποιήσιμες ποικιλίες όσο και στις επιτραπέζιες ποικιλίες.
 • Καλλωπιστικά φυτά: Η εφαρμογή του Dioherbs συστήνεται και για τα καλλωπιστικά φυτά του κήπου και του μπαλκονιού μας για να τα διατηρήσουμε υγιή, γεμάτα ζωντάνια και ομορφιά.
dioherbs βοηθητικο αναπτυξης φυτων ετοιμο για χρηση 750ml
Dioherbs: Βοηθητικό ανάπτυξης φυτών έτοιμο για χρήση

Ποιο είναι το κατάλληλο στάδιο εφαρμογής του Dioherbs στα φυτά;

Κατάλληλο στάδιο εφαρμογής των σκευασμάτων Dioherbs σε κηπευτικά, καρποφόρα δέντρα, ελιά και αμπέλι είναι μετά το στάδιο της ανθοφορίας.

Σε καλλιέργεια πράσινων λαχανικών και καλλωπιστικών φυτών, το Dioherbs εφαρμόζεται στο στάδιο ανάπτυξης του φυτού.

Πώς εφαρμόζουμε τα σκευάσματα Dioherbs στα φυτά;

Το Dioherbs είναι ένα διαφυλλικό σκεύασμα που εφαρμόζεται με ψεκασμό πάνω στο φύλλωμα των φυτών και των καλλιεργειών.

Η υψηλή τεχνολογία παρασκευής του Dioherbs εξασφαλίζει ομοιόμορφη διασπορά στη φυλλική επιφάνεια επιτυγχάνοντας μεγάλη αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του σκευάσματος.

Ως προς τη συνδυαστικότητα με άλλα σκευάσματα, το Dioherbs δεν συνδυάζεται με πολύ αλκαλικά προϊόντα και με σκευάσματα που περιέχουν χαλκό.

Dioherbs βοηθητικο αναπτυξης 200ml
Dioherbs (200ml): Φυσικό σκεύασμα για κήπους και μικρές καλλιέργειες

Ποιες συσκευασίες σκευασμάτων Dioherbs κυκλοφορούν στην αγορά;

Σε γεωπονικά καταστήματα, σε φυτώρια, σε garden center και σε επιλεγμένα καταστήματα, θα συναντήσουμε τρεις βασικούς τύπους σκευασμάτων Dioherbs:

1. Dioherbs Βοηθητικό ανάπτυξης φυτών – Ετοιμόχρηστο 750ml

Ετοιμόχρηστο σκεύασμα Dioherbs 750 ml για ψεκασμό, δεν χρειάζεται διάλυση, κατάλληλο για οικιακή χρήση, για πολύ μικρούς λαχανόκηπους, για καλλωπιστικά φυτά εσωτερικού χώρου, για μπαλκόνια, για αυλές και βεράντες.

2. Dioherbs Βοηθητικό ανάπτυξης φυτών – 200 ml

Σκεύασμα Dioherbs 200ml, οικονομική συσκευασία, διαλύεται σε 200 λίτρα νερό ψεκαστικού διαλύματος, δόση διάλυσης 100-110ml / 100 λίτρα νερό, κατάλληλο για κήπους και μικρές καλλιέργειες καρποφόρων δέντρων, ελιάς και αμπελιού.

3. Dioherbs Βοηθητικό ανάπτυξης φυτών – 750ml

Επαγγελματική συσκευασία, σκεύασμα Dioherbs 750ml, διαλύεται σε 750 λίτρα νερό, οικονομική συσκευασία, κατάλληλο για επαγγελματικές καλλιέργειες κηπευτικών, καρποφόρων δέντρων, ελιάς και αμπελιού.

Κι ένα μυστικό για τα σκευάσματα Dioherbs

Η επανάληψη της εφαρμογής του Dioherbs για την ενίσχυση των φυτών και των καλλιεργειών μπορεί να γίνεται σε τακτικά διαστήματα κάθε 4-15 ημέρες αναλόγως της έντασης του προβλήματος και των καιρικών συνθηκών.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Διαφήμιση
Dioscurides Dioherbs

Σχόλια (18)

 1. ΣΠΥΡΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
  07/03/2024

  Κύριε Λιονουδάκη μπράβο σας που προτείνετε τέτοια εξαιρετικά προϊόντα. Η ερώτηση που έχω είναι η εξής. Το συγκεκριμένο αντικαθιστά και το υγρό λίπασμα που χρησιμοποιούμε στα φυτά μας ή δρα συμπληρωματικά;

 2. Νίκος Παπανικολάου
  21/02/2024

  Καλησπέρα σας. Σε φυτά εσωτερικού χώρου όπως Ζάμια, Σανσιβέρια, Σπαθίφυλλο είναι κατάλληλο για χρήση ή είναι προτιμότερη η λύση του υγρού λιπάσματος στην ρίζα τους;

 3. Δέσποινα
  17/02/2024

  Ψάχνω κάτι φυσικό για τα λουλούδια μου γιατί οτ ότι έχω δοκιμάσει μυρίζει περίεργα αυτό έχει άρωμα?

 4. Έκτορας Μαυρίδης
  14/02/2024

  Καλημέρα! Με ενδιαφέρει η μεγάλη συσκευασία για τις επαγγελματικές καλλιέργειες και θέλω να ρωτήσω τι διάφορες έχει με το μικρό μπουκαλάκι που είναι για κήπους;

 5. Χλόη
  12/02/2024

  Κατά βάση περιέχουν αιθέριο έλαιο ριγανης μαζί με τσουκνιδοζουμο..;

 6. Νίκος Καραγιοβάνης
  11/02/2024

  Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Για το σκεύασμα με τα 750, αν δεν το ρίξω όλο στην ψεκαστήρα με μια για πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί και να χρησιμοποιηθεί ξανά;

 7. stavros
  10/02/2024

  επιτέλους κάτι φυσικο που ειναι κ ελληνικο

  • Πράγματι, το DIOHERBS είναι ένα εξαιρετικό φυσικό προϊόν, ελληνικής προέλευσης, κατάλληλο για τα λουλούδια, τα φυτά και τις καλλιέργειες.

 8. Παναγιώτης Παπασταύρου
  09/02/2024

  Για ψεκασμα στις ελιές τι ποσότητα χρειάζεται κάθε φορά?

  • Υπολογίζουμε ποσότητα 5 λίτρων ψεκαστικού διαλύματος DIOHERBS σε κάθε ελαιόδεντρο. Η επαγγελματική συσκευασία του σκευάσματος Dioherbs είναι 750ml, διαλύεται σε 750 λίτρα νερό και είναι κατάλληλη για επαγγελματικές καλλιέργειες ελιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *