Τι είναι ο μετρητής νερού και ποια πλεονεκτήματα μας προσφέρει στο πότισμα

Μετρητής νερού Gardena

Κάθε φυτό χρειάζεται συγκεκριμένη ποσότητα νερού για να αναπτυχθεί, να διατηρήσει τη ζωντάνια του, να δώσει λουλούδια και να παράγει καρπούς.

Αν και το πότισμα μοιάζει μία σχετικά απλή διαδικασία, οι περισσότεροι χωρίς να το γνωρίζουμε μπορεί κάνουμε ορισμένα βασικά λάθη όταν ποτίζουμε.

Το ακατάλληλο πότισμα, είτε είναι ανεπαρκές είτε είναι παραπάνω από όσο χρειάζονται τα φυτά, αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες για την εμφάνιση προβλημάτων στον κήπο και το μπαλκόνι μας.

Όταν τα φυτά δεν ποτίζονται αρκετά, εμφανίζουν μειωμένη ανάπτυξη, πέφτουν τα φύλλα και τα λουλούδια τους, ενώ μπορεί ακόμα και να ξεραθούν.

Από την άλλη, το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σαπίσματα στη ρίζα των φυτών, κιτρίνισμα και πτώση φύλλων, πτώση λουλουδιών και ανάπτυξη ασθενειών.

Η σπατάλη του νερού, εκτός από τα προβλήματα που προκαλεί στα φυτά, έχει αρνητικό οικολογικό αποτύπωμα για την αειφορία και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επιπλέον, φέρει ένα σημαντικό οικονομικό κόστος αν αναλογιστεί κανείς την τιμή του νερού ύδρευσης στις αστικές περιοχές.

Ο μετρητής νερού της Gardena μας βοηθά να διατηρήσουμε τον έλεγχο στην κατανάλωση, προσφέροντας εξοικονόμηση νερού και δίνοντας λύση για το σωστό πότισμα των φυτών.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποια είναι τα πλεονεκτήματα του μετρητή ποτίσματος της Gardena και πώς τον χρησιμοποιούμε για να διατηρήσουμε τα φυτά μας υγιή με καταπράσινη βλάστηση και πλούσια ανθοφορία.

Μετρητής ποτίσματος Gardena
Ο μετρητής ποτίσματος της Gardena βοηθάει στην εξοικονόμηση νερού

Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του μετρητή νερού της Gardena

Ο μετρητής νερού της Gardena είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για το πότισμα του κήπου και του μπαλκονιού μας που μας προσφέρει τα εξής:

 • Βοηθά να ποτίζουμε τα φυτά μας με την κατάλληλη ποσότητα νερού για να τα διατηρούμε υγιή και καταπράσινα, χωρίς τα προβλήματα που προκαλεί το μειωμένο ή το υπερβολικό πότισμα.
 • Συντελεί στην ορθολογική χρήση του νερού κατά το πότισμα, κάτι πολύ σημαντικό τόσο από οικολογική όσο και από οικονομική πλευρά.
 • Διαθέτει υψηλής ποιότητας κατασκευή, είναι ανθεκτικός και πολύ εύκολος στη χρήση.
 • Συμπληρωματικά, μπορεί να συνδυαστεί με τον λιπαντήρα της Gardena, δίνοντας μας έλεγχο της δοσολογίας λιπάσματος στα φυτά του κήπου μας και του μπαλκονιού μας.
Μετρητής νερού ποτίσματος Gardena
Ο μετρητής νερού της Gardena συνδεδεμένος σε πιστόλι ποτίσματος

Πώς χρησιμοποιούμε τον μετρητή νερού της Gardena στον κήπο και στο μπαλκόνι;

Ο μετρητής νερού της Gardena λειτουργεί με μπαταρία και μπορεί να συνδεθεί πολύ εύκολα στη βρύση, στον προγραμματιστή αυτόματου ποτίσματος, σε πιστόλι ποτίσματος, ακόμα και σε αντλία ποτίσματος.

Η χρήση του μετρητή ποτίσματος είναι πολύ εύκολη, καθώς διαθέτει ένα μόνο κουμπί για όλες τις λειτουργίες και μία μεγάλη οθόνη στην οποία εμφανίζεται διαρκώς η ποσότητα του νερού που καταναλώνεται κατά το πότισμα.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τον μετρητή ποτίσματος μπορούμε να ελέγξουμε κάθε στιγμή στον κήπο και το μπαλκόνι μας τα παρακάτω στοιχεία:

 • την ποσότητα κατανάλωσης νερού ανά ημέρα
 • την ποσότητα κατανάλωσης νερού ανά εποχή
 • την ποσότητα κατανάλωσης νερού ανά πότισμα
 • την τρέχουσα ροή νερού σε λίτρα ανά λεπτό

Εφόσον γνωρίζουμε τις ανάγκες σε νερό κάθε φυτού, μπορούμε πολύ εύκολα να το ποτίσουμε με το πιστόλι ποτίσματος ή να καθορίσουμε την κατάλληλη διάρκεια ποτίσματος με τον προγραμματιστή αυτόματου ποτίσματος.

Κι ένα μυστικό για τον μετρητή ποτίσματος της Gardena

Ο μετρητής ποτίσματος της Gardena διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία και ειδική ένδειξη του επιπέδου της μπαταρίας στην οθόνη για να μπορέσουμε να την αντικαταστήσουμε την κατάλληλη στιγμή.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Διαφήμιση
Gardena

Σχόλια (2)

 1. nikoskoutsomixos
  26/09/2023

  θιελω προσπεκτους για μετρητη νερου ψαλιδι μπαταριασκαι ηλεκτρικο πριονη για αγορα σασ ευχαριστω

  • Για επιπλέον ενημερωτικό υλικό και για αγορές προϊόντων θα πρέπει να απευθυνθείτε στην εταιρεία Gardena και σε κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *