10 εντυπωσιακά φυτά για είσοδο πολυκατοικίας και επαγγελματικού χώρου

5 εντυπωσιακά φυτά για πολυκατοικία και επαγγελματικό χώρο

Ποιο είναι το κατάλληλο φυτό για την είσοδο της πολυκατοικίας; Τα φυτά συμβάλλουν σημαντικά στη διακόσμηση και την αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων της πολυκατοικίας, δηλαδή τον προθάλαμο στην είσοδο και τους διαδρόμους, καθώς και στους εσωτερικούς επαγγελματικούς χώρους των γραφείων και γενικότερα της εργασίας μας.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου χαρίζουν ηρεμία, δίνουν φρέσκια πνοή, ξεκουράζουν και προσφέρουν ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Για την είσοδο της παλοικατοικίας και του επαγγελματικού χώρου, χρειαζόμαστε φυτά που να είναι επιβλητικά, με όμορφο και εντυπωσιακό φύλλωμα, να προσδίδουν κύρος και να παρέχουν ένα ευχάριστο τόνο στην ατμόσφαιρα του χώρου.

Ταυτόχρονα, θέλουμε φυτά που να είναι σχετικά ανθεκτικά, ώστε να χρειάζονται σχετικά περιορισμένη φροντίδα και να μην εμφανίζουν προβλήματα με ασθένειες.

Στο σημερινό άρθρο, επιλέγουμε 10 φυτά για να τοποθετήσουμε στην είσοδο της πολυκατοικίας, σε γραφεία και επαγγελματικούς χώρους, μαζί με χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα τους, για να τα απολαμβάνουμε γεμάτα ζωντάνια καθημερινά.

Διαφήμιση

Φυτά κατάλληλα για εισόδους πολυκατοικιών και επαγγελματικών χώρων

Επιβλητικό, κομψό και ιδιαίτερα ανθεκτικό. Αυτό είναι το προφίλ του ιδανικού φυτού για την είσοδο της πολυκατοικίας και του επαγγελματικού χώρου. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε φυτά που γίνονται πιο ψηλά ή που μένουν χαμηλά, ιδανικά για γλάστρες και ζαρντινιέρες, φυτά που συναντάμε συχνά μέχρι πιο εξωτικές επιλογές που εντυπωσιάζουν.

1. Φίκος μπέντζαμιν

O φίκος μπέντζαμιν ή φίκος βενιαμίν είναι ένα εντυπωσιακό τροπικό φυτό, πολύ διαδεδομένο σε εισόδους πολυκατοικιών και επαγγελματικούς χώρους. Φυτό με γρήγορη ανάπτυξη και λεία γυαλιστερά πράσινα φύλλα, ο φίκος μπέντζαμιν διαθέτει κλαδιά που κρέμονται ελαφρά προς τα κάτω. Πολύ συχνά, ο κορμός του φίκου μπέντζαμιν σε γλάστρα πλέκεται σε διάφορα σχήματα για να μας δώσει ακόμα πιο εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.

5 μυστικά για τη φροντίδα του φίκου benjamin
5 μυστικά για τη φροντίδα του φίκου benjamin

2. Κέντια

Όσοι θέλουν να έχουν ένα επιβλητικό φυτό στην είσοδο της πολυκατοικίας, στον επαγγελματικό χώρο ή στο γραφείο τους, επιλέγουν την κέντια. Εξωτικό φυτό εσωτερικού χώρου που ξεχωρίζει για τον λεπτό κορμό από τον οποίο διακλαδίζονται φοινικοειδή βαθυπράσινα φύλλα με μακρύ μίσχο. Η κέντια διαθέτει αργή ανάπτυξη και μπορούμε να την αφήσουμε στην ίδια γλάστρα για πολύ καιρό, φτάνοντας σε ύψος μέχρι και τα δύο μέτρα.

Συμβουλές φροντίδας για την κέντια
Συμβουλές φροντίδας για την κέντια

3. Σεφλέρα

Άλλη μία σίγουρη επιλογή για τις εισόδους πολυκατοικιών και για επαγγελματικούς χώρους είναι η σεφλέρα, ένα εντυπωσιακό καλλωπιστικό φυτό με πλούσιο πράσινο φύλλωμα σε σχήμα που θυμίζει ομπρέλα. Τα φύλλα της διακλαδώνονται κυκλικά γύρω από ένα λεπτό κεντρικό βλαστό δημιουργώντας την αίσθηση ενός μικρού δέντρου. Η σεφλέρα είναι ανθεκτικό φυτό με γρήγορη ανάπτυξη και φτάνει σε ύψος 1-2 μέτρα όταν φυτεύεται σε γλάστρα.

Συμβουλές φροντίδας για τη σεφλέρα
Συμβουλές φροντίδας για τη σεφλέρα

4. Ζαμιοκούλκας

Αν ψάχνουμε ανθεκτικά φυτά για την είσοδο της πολυκατοικίας και τους επαγγελματικούς χώρους που δεν χρειάζονται πολύ φως αλλά ούτε και ιδιαίτερη φροντίδα, ο ζαμιοκούλκας αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Με καταγωγή από τα τροπικά δάση της Αφρικής, ο ζαμιοκούλκας διαθέτει ορθόκλαδη ανάπτυξη και εντυπωσιακά μακριά γυαλιστερά καταπράσινα φύλλα που αναπτύσσονται από τα υπόγεια ριζώματα του φυτού.

Ζαμιοκούλκας ή ζάμια
Ζαμιοκούλκας ή ζάμια, ένα ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου

5. Παχίρα

Η παχίρα είναι ένα εντυπωσιακό μικρό δέντρο που τα τελευταία χρόνια συναντάμε συχνά σε εισόδους πολυκατοικιών σαλόνια σπιτιών, σε γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Αναπτύσσεται γρήγορα και φτάνει σε ύψος περίπου τα 2-3 μέτρα. 1-2 μέτρων. Η παχίρα διαθέτει χαρακτηριστικά γυαλιστερά πεντάλοβα φύλλα και τη συναντάμε συνήθως με τρεις χαρακτηριστικούς πανέμορφους κορμούς, που είναι πλεγμένοι μεταξύ τους.

Παχίρα, ένα ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου που φέρνει τύχη
Διαφήμιση

6. Δράκαινα

Εντυπωσιακό δενδροειδές φυτό από τις τροπικές χώρες της Αφρικής, η δράκαινα είναι κατάλληλη για εισόδους πολυκατοικιών και επαγγελματικούς χώρους. Παρουσιάζει σχετικά αργή ανάπτυξη, φτάνει σε ύψος τα 1-2 μέτρα. και ξεχωρίζει για τον κορμό της και τα μυτερά λογχοειδή φύλλα της. Η δράκαινα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς έχει την δυνατότητα να επιβιώνει ακόμα και σε σημεία με λίγο φως χωρίς να εμφανίζει προβλήματα.

Δράκαινα, ένα εξωτικό φυτό εσωτερικού χώρου
Δράκαινα, ένα εξωτικό φυτό εσωτερικού χώρου

7. Φίκος λυράτα

Άλλο ένα τροπικό καλλωπιστικά φυτό με υπέροχο φύλλωμα συναντάμε συχνά ως φυτό εσωτερικού χώρου σε εισόδους πολυκατοικιών, σε επαγγελματικούς χώρους και γραφεία είναι ο φίκος λυράτα. Όταν φυτεύεται σε γλάστρα, ο φίκος λυράτα φτάνει συνήθως σε ύψος 1-2 μέτρα και εντυπωσιάζει με τα τεράστια δερματώδη καταπράσινα φύλλα του που θυμίζουν βιολί με μήκος 20-30 εκατοστών και πλάτος 10-20 εκατοστών.

10 μυστικά για τη φροντίδα του φίκου λυράτα
10 μυστικά για τη φροντίδα του φίκου λυράτα

8. Ελιά μπάλα

Η ελιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλλωπιστική χρήση για τη διακόσμηση εισόδου πολυκατοικίας και επαγγελματικούς χώρους λόγω του γυαλιστερού συμπαγούς φυλλώματος που διαμορφώνεται σε χαρακτηριστικό σχήμα μπάλας ή σε πιο ελεύθερο σχήμα. Η επιλογή της ελιάς δίνει μία διαφορετική νότα στο χώρο μας καθώς διαχρονικά αποτελεί σύμβολο καρποφορίας, αειφορίας και μακροβιότητας.

Συμβουλές για τη φροντίδα ελιάς σε γλάστρα
Συμβουλές για τη φροντίδα ελιάς σε γλάστρα

9. Σανσιβέρια

Η σανσιβέρια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου για να διακοσμήσουμε την είσοδο της πολυκατοικίας αλλά και το γραφείο μας. Διαθέτει χαρακτηριστικά στενόμακρα μυτερά φύλλα που αναπτύσσονται προς τα πάνω, τα οποία διατηρούνται καταπράσινα και ζωηρά όλο τον χρόνο. Η σανσιβέρια δε χρειάζεται πολύ φως, έχει ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας, ενώ παράλληλα καθαρίζει και φιλτράρει τον αέρα του χώρου.

Φυτά σανσιβέριας
Σανσιβέρια, η γλώσσα της πεθεράς

10. Γιούκα

Εξαιρετικά ανθεκτικό και ιδιαίτερα δημοφιλές τροπικό φυτό, το γιούκα διαθέτει ισχυρό κορμό και χαρακτηριστικά δερματώδη μυτερά φύλλα που καταλήγουν σε αγκάθι. Λόγω της ανθεκτικότητας του, το συναντάμε συχνά σε εισόδους πολυκατοικιών, σε γραφεία και σε κοινόχρηστους χώρους. Βέβαια, χρειάζεται λίγο προσοχή και δεν πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο σε παιδιά καθώς λόγω των επικίνδυνων μυτερών φύλλων του.

Γιούκα, συμβουλές φροντίδας και φύτευσης
Γιούκα, συμβουλές φροντίδας και φύτευσης
Διαφήμιση

Τι φροντίδα χρειάζονται τα φυτά στην είσοδο πολυκατοικίας και στους επαγγελματικούς χώρους;

Για να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση τα φυτά εσωτερικού χώρου που επιλέξαμε για την είσοδο της πολυκατοικίας και για τους επαγγελματικούς χώρους μας, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις παρακάτω βασικές συμβουλές:

 • Επιλέγουμε γλάστρες με τρύπες στη βάση για να απομακρύνεται το νερό και για τη μεταφύτευση χρησιμοποιούμε ειδικό φυτόχωμα για φυτά εσωτερικού χώρου.
 • Φροντίζουμε να τοποθετούμε τα φυτά σε φωτεινό μέρος αλλά να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ήλιου καθώς μπορεί να προκληθούν εγκαύματα στα φύλλα τους.
 • Ποτίζουμε τα φυτά μας τακτικά μια φορά τη βδομάδα, άνοιξη και φθινόπωρο, κάθε πέντε μέρες την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού και κάθε δέκα μέρες την περίοδο του χειμώνα.
 • Προσθέτουμε υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά, μια φορά το μήνα από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο για να διατηρήσουν καλή ανάπτυξη και ζωηρό καταπράσινο φύλλωμα.
 • Ψεκάζουμε με αποσταγμένο ή βρόχινο νερό τα φύλλα των φυτών, ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες για να αποφύγουμε την εμφάνιση ξηράνσεων στην άκρη του φύλλου λόγω ξηρής ατμόσφαιρας.
 • Ψεκάζουμε τα φυτά μας με ειδικό λάδι ή τα καθαρίζουμε με ένα πανάκι βρεγμένο με ελαιόλαδο, για να είναι γυαλιστερά, να προστατεύονται από ασθένειες και να μην κάθεται πάνω τους σκόνη.

Κι ένα μυστικό για τα φυτά σε εισόδους πολυκατοικίας και επαγγελματικούς χώρους

Μπορούμε να επιλέξουμε αυτοποτιζόμενες γλάστρες για να φυτέψουμε τα φυτά σε εισόδους πολυκατοικιών και σε επαγγελματικούς χώρους για να έχουμε μικρότερες απαιτήσεις φροντίδας σε πότισμα.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Σχετικά θέματα:
Διαφήμιση

Σχόλια (2)

 1. Γεώργιος
  06/06/2020

  Καλημέρα, έχουμε μπροστα στην πολυκατοικία μου μία φλαμουριά ύψος τριών ορόφων, 45 ετων. Καί πέρυσι καί φέτος, ενώ βγήκαν τα φύλλα και τα μπουμπουκάκια. δεν άνθισε. Χάσαμε το άρωμα. Μπορώ να κάνω κάτι ?

  • Καλησπέρα Γεώργιε. Απέφυγε το υπερβολικό πότισμα στη φλαμουριά σου και πρόσθεσε υγρό λίπασμα ανθοφορίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ