εικόνα

5 εντυπωσιακά φυτά για πολυκατοικία και επαγγελματικό χώρο

5 εντυπωσιακά φυτά για πολυκατοικία και επαγγελματικό χώρο

5 εντυπωσιακά φυτά για πολυκατοικία και επαγγελματικό χώρο

Ποιο επιβλητικό φυτό να επιλέξουμε για την είσοδο της πολυκατοικίας μας; Τι καλλωπιστικό φυτό να τοποθετήσουμε σε ένα επαγγελματικό χώρο για να κάνει εντύπωση; Και στις δυο περιπτώσεις, χρειαζόμαστε φυτά εσωτερικού χώρου που να συνδυάζουν την καλλωπιστική αξία με μια σχετική ανθεκτικότητα. Θέλουμε φυτά με όμορφο και εντυπωσιακό φύλλωμα, που διατηρούνται αρκετά εύκολα όλη την περίοδο το χρόνου σε καλή ανάπτυξη, δεν προσβάλλονται συχνά από ασθένειες και χρειάζονται σχετικά περιορισμένη φροντίδα. Υπάρχουν τέτοια φυτά; Μα φυσικά! Ας δούμε λοιπόν μερικές επιλογές φυτών για την είσοδο της πολυκατοικίας και τον επγγελματικό χώρο μας.

 


5 μυστικά για τον φίκο benjamin
5 μυστικά για τον φίκο benjamin


 

Ποια φυτά είναι κατάλληλα για πολυκατοικία και για επαγγελματικούς χώρους;

 

Εξαιρετικη επιλογή αποτελεί ο φίκος μπέντζαμιν, κομψό φυτό με λεπτούς βλαστούς και μικρά γυαλιστερά γλωσσοειδή φύλλα. Επίσης, ο ζαμιοκούλκας με τα βαθυπράσινα γυαλιστερά φύλλα που ξεκινούν από τα ριζώματά του, ιδανικός ακόμη και για λιγότερο φωτεινά σημεία. Πάντως, όσοι θέλουν να έχουν κάτι επιβλητικό στο χώρο τους, επιλέγουν την κέντια με τον λεπτό κορμό και τα φοινικοειδή βαθυπράσινα φύλλα με μακρύ μίσχο που γέρνουν σε σχήμα αψίδας. Επίσης, η σεφλέρα είναι πολύ ανθεκτικό φυτό που γίνεται μικρό δεντράκι με χαρακτηριστικά πράσινα, σαρκώδη οβάλ φύλλα με μίσχο που ξεκινάει από το κεντρικό κλαδί και διακλαδώνεται κυκλικά σε 4-5 φύλλα. Τέλος, το γιούκα είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό δενδρώδες φυτό, γρήγορης ανάπτυξης με ισχυρό κορμό και φαρδύ μυτερό φύλλωμα. Χρειάζεται λίγο προσοχή ειδικά από τα παιδιά.

 


Συμβουλές φροντίδας για την κέντια
Συμβουλές φροντίδας για την κέντια


 

Τι φροντίδα χρειάζονται τα συγκεκριμένα φυτά που επιλέξαμε;

 

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που επιλέξαμε για την είσοδο της πολυκατοικίας θα πρέπει καταρχήν να μεταφυτευθούν σε μεγάλες γλάστρες και να χρησιμοποιήσουμε φυτόχωμα ειδικό για εσωτερικούς χώρους. Ποτίζουμε τα φυτά μας τακτικά μια φορά τη βδομάδα, άνοιξη και φθινόπωρο, κάθε πέντε μέρες την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού και κάθε δέκα μέρες την περίοδο του χειμώνα. Σχετικά με τη λίπανση, θα χρειαστεί προσθήκη υγρού λιπάσματος για πράσινα φυτά, μια φορά το μήνα από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο. Τέλος καλό είναι να ψακάζουμε τα φύλλα των φυτών μας με νερό, ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες για να αποφύγουμε την εμφάνιση ξηράνσεων στην άκρη του φύλλου λόγω ξηρής ατμόσφαιρας.

 


Συμβουλές φροντίδας για τη σεφλέρα
Συμβουλές φροντίδας για τη σεφλέρα


 

Κι ένα μυστικό για τα φυτά που τοποθετούμε σε είσοδο πολυκατοικίας και σε επαγγελματικό χώρο

 

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου που προτείνουμε χρειάζονται φωτεινά μέρη για να ευδοκιμήσουν. Όμως η έκθεση στο απευθείας φως μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα φύλλα τους τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, ειδικά αν βρίσκονται κοντά στην τζαμαρία της εισόδου. Για το λόγο αυτό φροντίζουμε να τα τοποθετούμε καλύτερα σε φωτεινό μέρος ώστε να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ήλιου.

 

Περισσότερα συμβουλές σχετικά με τα φυτά που επιλέγουμε για πολυκατοικία και επαγγελματικό χώρο

 

Δες αναλυτικές πληροφορίες για την φροντίδα των φυτών που επιλέξαμε στα σχετικά άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει:

 
Φίκος μπέντζαμιν, 5 μυστικά για τη φροντίδα του
Κέντια, ένα κομψό φυτό εσωτερικού χώρου
Ζαμιόκουλκας, ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου
Σεφλέρα, συμβουλές φροντίδας
Γιούκα, συμβουλές φύτευσης και φροντίδας
Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα
Φυτά που ανθίζουν το χειμώνα
Λουλούδια με έντονο άρωμα
Φυτά κατάλληλα για φράχτη
Φυτά για παραθαλάσσια μέρη
Καλλωπιστικά φυτά για σκιερά μέρη
 
Κώστας Λιονουδάκης
Γεωπόνος Γ.Π.Α.
Γράψε το δικό σου σχόλιο:

Η διεύθυνση e-mail δεν θα δημοσιευθεί.