Πώς αντιμετωπίζουμε τα σκαθάρια που τρώνε τα τριαντάφυλλα

Σκαθάρι τριανταφυλλιά

Τι είναι αυτό που τρώει τα λουλούδια της τριανταφυλλιάς και τα κάνει να φαίνονται σα μαραμένα; Αν τα άνθη στις τριανταφυλλιές μας καταστρέφονται γρήγορα και αποκτούν μία όψη σα να ωρίμασαν πρόωρα, πρέπει να ψάξουμε μήπως έχουν εμφανιστεί σκαθάρια.

Είναι πολύ σημαντικό για τη φροντίδα της τριανταφυλλιάς να μπορούμε να αναγνωρίσουμε έγκαιρα τα διάφορα έντομα που την προσβάλλουν, όπως η μελίγκρα, ο αλευρώδης, οι βρωμούσες, τα κοκκοειδή για να τα αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και να προστατέψουμε τις τριανταφυλλιές μας.

Στο σημερινό άρθρο, θα αναφερθούμε στα σκαθάρια που προσβάλλουν τις τριανταφυλλιές, ποιες ζημιές προκαλούν και πώς μπορούμε να τα διώξουμε με βιολογικούς τρόπους για να απολαμβάνουμε όμορφα και υγιή τριαντάφυλλα.

Διαφήμιση

Τι ζημιά κάνουν τα σκαθάρια στις τριανταφυλλιές;

Καταρχήν, δεν είναι όλα τα σκαθάρια επικίνδυνα για την τρινταφυλλιά μας. Αν όμως παρατηρήσουμε μαύρα ή καφέ σκαθάρια, να επισκέπτονται τα τριαντάφυλλά μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Τα σκαθάρια που προσβάλλουν τις τριανταφυλλιές είναι σχετικά μεγάλα και ευδιάκριτα με μήκος που φτάνει τα 2 εκατοστά. Σε ορισμένα το σώμα τους είναι γυαλιστερό, ενώ υπάρχουν και κάποια σκαθάρια που έχουν τρίχες.

Τα σκαθάρια τρώνε το φύλλωμα της τριανταφυλλιάς με αποτέλεσμα να μειώνεται η φωτοσυνθετική δραστηριότητα των φυτων, να περιορίζεται η ανάπτυξη τους και να εμφανίζουν μία καχεκτική όψη.

Κάποια άλλα σκαθάρια, εισέρχονται στο εσωτερικό των λουλουδιών, τρώνε τα τριαντάφυλλα, τα οποία μέσα σε λίγο χρόνο αποκτούν μία μαραμένη όψη σα να έχουν ολοκληρώσει την ανθοφορία τους.

Τα σκαθάρια απομυζούν τους χυμούς του λουλουδιού της τριανταφυλλιάς και αφήνουν μία μαραμένη όψη

Πώς αντιμετωπίζουμε τα σκαθάρια στις τριανταφυλλιές;

Για την αντιμετώπιση των σκαθαριών που εμφανίζονται στις τριανταφυλλιές ακολουθούμε τα εξής βήματα:

  • Αρχικά, σε προληπτικό επίπεδο μπορούμε να περιορίσουμε τις επισκέψεις των σκαθαριών, ψεκάζοντας τις τριανταφυλλιές με αυτοσχέδιο σκεύασμα που φτιάχνουμε διαλύοντας 1 κουταλιά της σούπας πράσινο σαπούνι και 1 κουταλιά του γλυκού οινόπνευμα σε ένα λίτρο νερό.
  • Σε επόμενη φάση, είναι σημαντικό να παρατηρούμε προσεκτικά ανάμεσα από τα φύλλα και μέσα στα τριαντάφυλλα μήπως υπάρχουν σκαθάρια. Μόλις εντοπίσουμε κάποιο σκαθάρι, φοράμε τα κατάλληλα γάντια και το απομακρύνουμε με τα χέρια μας ή το βάζουμε σε κάποιο κουβά με νερό.
  • Σε περίπτωση έντονης προσβολής, για την αντιμετώπιση των σκαθαριών ψεκάζουμε το φύλλωμα και τα λουλούδια της τριανταφυλλιάς συνδυάζοντας θερινό πολτό και φυσική πυρεθρίνη. Πρόκειται για 2 βιολογικά σκευάσματα που προμηθευόμαστε από γεωπονικά καταστήματα.

Κι ένα μυστικό για τα σκαθάρια στις τριανταφυλλιές

Τα συγκεκριμένα σκαθάρια εμφανίζονται σε πολλά είδη τριανταφυλλιάς, προτιμούν ωστόσο τριανταφυλλιές με ανοικτού χρώματος τριαντάφυλλα, όπως λευκά, κίτρινα, κρεμ και ροζ.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Σχετικά θέματα:
Διαφήμιση

Σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *