Το σολάνουμ ή στρύχνος είναι πολυετές καλλωπιστικό φυτό, με χαρακτηριστικούς μικρούς πορτοκαλί καρπούς που εύκολα μπορεί να μπερδέψει κανείς με ντοματάκια. Αειθαλές ποώδες τροπικό φυτό με καταγωγή από το Περού και τον Ισημερινό, θα το […]
Άρθρα
Τα άρθρα μας
Το παντζάρι είναι από τα χαρακτηριστικά φθινοπωρινά λαχανικά που καλλιεργούμε, κυρίως, για την εδώδιμη σαρκώδη ρίζα (γουλί), αλλά και για τα τρυφερά φύλλα του. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι ποικιλίες παντζαριού που δίνουν κόκκινες ρίζες και […]
Το καρότο είναι από τα αγαπημένα φθινοπωρινά λαχανικά που καλλιεργούμε για τη μακριά κωνική ρίζα του, συνήθως χρώματος πορτοκαλί. Αν και έχουμε συνηθίσει να το φυτεύουμε στον κήπο ή στο χωράφι, μπορούμε να το φυτέψουμε […]
Το σπανάκι είναι από τα δημοφιλή λαχανικά που τρώμε σε σαλάτες, πίτες, φαγητά και είναι πολύ εύκολο να το καλλιεργήσουμε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες στην αυλή ή στο μπαλκόνι. Το σπανάκι δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις […]
Ο μάραθος (ή το μάραθο) είναι ποώδες μονοετές αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και στην αρωματοποιία για τα φρέσκα και αποξηραμένα φύλλα του και για τους αρωματικούς σπόρους του. Η καλλιέργεια του […]
H ρόκα είναι από τα πιο δημοφιλή μυρωδικά, που ξεχωρίζει για την πιπεράτη, καυστική γεύση των φύλλων της. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή νωπού πράσινου λαχανικού για να φυτέψουμε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι ή στην […]
Το μαρούλι είναι το πιο αγαπημένο φυλλώδες λαχανικό που χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας και μπορούμε πολύ εύκολα να καλλιεργήσουμε σε γλάστρες και ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι μας ή τη βεράντα μας. Το μαρούλι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη […]
Το σέλινο είναι από τα πιο δημοφιλή αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές της ελληνικής κουζίνας και μπορούμε εύκολα να το φυτέψουμε σε γλάστρα. Είναι διετές φυτό που το καλλιεργούμε σαν μονοετές για τα φύλλα […]
Η καρπόκαψα της μηλιάς είναι ένα γκριζο-καφέ πεταλουδάκι, μήκους ενός εκατοστού, που αποτελεί σοβαρό εχθρό της μηλιάς αλλά και άλλων καρποφόρων δέντρων όπως της αχλαδιάς, της καρυδιάς, της βερικοκιάς και της κυδωνιάς. Η καρπόκαψα της […]