Εστραγκόν σε γλάστρα, συμβουλές για φύτευση και καλλιέργεια

Καλλιέργεια εστραγκόν σε γλάστρα

Το εστραγκόν είναι ένα πολυετές αρωματικό φυτό που κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη και μπορούμε εύκολα να καλλιεργήσουμε σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας. Έχει σχετικά γρήγορη ανάπτυξη και μπορεί να φτάσει σε ύψος το ένα μέτρο.

Τα φύλλα του εστραγκόν διαθέτουν μια χαρακτηριστική ελαφριά πικάντικη γεύση που θυμίζει κάπως γλυκάνισο. Χρησιμοποιείται στην κουζίνα για αρωματισμό σε σαλάτες, σε σούπες, σε σάλτσες κρεατικών και ψαριών, καθώς και για τον αρωματισμό λευκού ξυδιού και μουστάρδας.

1. Τι συνθήκες απαιτεί η καλλιέργεια εστραγκόν σε γλάστρα;

Το εστραγκόν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, καθώς και στο κρύο του χειμώνα. Δεν χρειάζεται κάποια προστασία, γι’ αυτό μπορούμε να τοποθετήσουμε τη γλάστρα με το εστραγκόν σε ηλιοφανή ή ημισκιερή θέση στο μπαλκόνι μας.

Το εστραγκόν δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς το έδαφος που καλλιεργείται, αν και αναπτύσσεται καλύτερα σε εδάφη που διαθέτουν οργανική ουσία και καλή αποστράγγιση. Χρησιμοποιούμε φυτόχωμα γενικής χρήσης που μπορούμε να ανακατέψουμε με λίγο χώμα από τον κήπο και με κομπόστ.

Διαφήμιση

2. Τι πότισμα, λίπανση χρειάζεται το εστραγκόν σε γλάστρα;

Το εστραγκόν όταν φυτεύεται σε γλάστρα έχει μικρές ανάγκες ως προς το πότισμα και μπορεί να μείνει απότιστο για λίγες ημέρες. Θα χρειαστεί συχνότερο πότισμα την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού.

Για τη λίπανση του εστραγκόν, θα ενσωματώσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας χωνεμένη κοπριά ή πλήρες βιολογικό λίπασμα, κάθε δυο μήνες, την περίοδο της άνοιξης.

Την περίοδο του χειμώνα ξεραίνεται το φύλλωμα του εστραγκόν και επιβιώνει μόνον το ριζικό του σύστημα. Το εστραγκόν πολλαπλασιάζεται καλύτερα με διαίρεση των ριζωμάτων του, στις αρχές της άνοιξης.

3. Κι ένα μυστικό για την καλλιέργεια εστραγκόν σε γλάστρα

Υπάρχει η γαλλική ποικιλία του εστραγκόν και η ρωσική ποικιλία για να καλλιεργήσουμε. Προτιμούμε τη γαλλική ποικιλία εστραγκόν, καθώς διαθέτει πιο έντονο άρωμα.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Διαφήμιση

Σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *