Ένα από τα μυστικά για επιτυχία στην καλλιέργεια της αχλαδιάς βρίσκεται στο κλάδεμα. Για να απολαμβάνουμε ζουμερά αχλάδια με υπέροχη γεύση πρέπει να κλαδεύουμε τις αχλαδιές κάθε χρόνο. Το κλάδεμα της αχλαδιάς αποτελεί ένα σημαντικό […]
Άρθρα
Τα άρθρα μας
Ποια φυτά εσωτερικού χώρου δε θέλουν ήλιο και επιβιώνουν με λίγο φως; Οι περισσότεροι έχουμε κάποιο δωμάτιο με περιορισμένο φωτισμό στο οποίο θέλουμε να προσθέσουμε φυτά για να του δώσουμε ζωντάνια. Τα φυτά εσωτερικού χώρου […]
Η βερικοκιά χρειάζεται κλάδεμα κάθε χρόνο για να μπορέσουμε να απολαύσουμε πλούσια παραγωγή με υπέροχα βερίκοκα γεμάτα γεύση. Το κλάδεμα της βερικοκιάς αποτελεί βασικό παράγοντα στην καλλιέργεια της βερικοκιάς που αποσκοπεί στον συνδυασμό καλής ανάπτυξης […]
H βρομέλια είναι ένα εξωτικό φυτό εσωτερικού χώρου που εντυπωσιάζει με την εντυπωσιακή ανθοφορία που αναπτύσσεται με υπέροχα μακρόστενα λουλούδια ανάμεσα από το καταπράσινο φύλλωμα της. Με καταγωγή από τις τροπικές ζούγκλες της κεντρικής και […]
Η τύρφη έγινε ευρύτερα γνωστή στον χώρο της κηποτεχνίας τις τελευταίες δεκαετίες και έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στο πώς καλλιεργούμε φυτά στον κήπο και σε γλάστρες στο μπαλκόνι μας. Η τύρφη είναι ένα φυσικό προϊόν […]
Χειμωνανθός, ένας υπέροχος θάμνος με μοναδικό άρωμα που μας χαρίζει πανέμορφα κίτρινα λουλούδια στην καρδιά του χειμώνα! Ο χειμωνανθός έγινε διάσημος από το ομώνυμο τραγούδι, σε βαθμό που αρκετοί δεν γνωρίζουν πως πρόκειται για υπαρκτό […]
Είναι καιρός να επιλέξουμε τα πιο όμορφα και ανθεκτικά αναρριχώμενα φυτά για τον κήπο, την αυλή και το μπαλκόνι μας. Φυτά που έχουν ικανότητα αναρρίχησης, μπορούν δηλαδή να ανεβαίνουν και να απλώνονται σε τοίχους, κάγκελα, […]
Ρίγανη, ένα απαραίτητο βότανο που χρησιμοποιούμε καθημερινά για τη μοναδική γεύση και το υπέροχο άρωμα του! Η ρίγανη είναι από τα διασημότερα αρωματικά φυτά της ελληνικής γης που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας με μοναδικές φαρμακευτικές […]
Όλοι λατρεύουμε τα καρύδια, ένα εξαιρετικά δημοφιλές είδος ξηρών καρπών και ιδιαίτερα αγαπημένο στη χώρα μας. Η καρυδόψιχα λαμβάνεται από το εσωτερικό των καρπών της καρυδιάς και είναι ιδιαίτερα γευστική όταν τρώγεται αποξηραμένη ή ακόμα […]