Καλιμπραχόη, λουλούδι για κρεμαστά καλάθια

Καλιμπραχόη, λουλούδι για κρεμαστά καλάθια

Η καλιμπραχόη είναι ένα λουλουδι με πλούσια ανθοφορία και εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς, ιδανική για κρεμαστά καλάθια και για πολύχρωμη εδαφοκάλυψη στον κήπο, την αυλή, τη βεράντα ή το μπαλκόνι.

Η καλιμπραχόη χαρακτηρίζεται από πλούσιο φύλλωμα και έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη, με μικρά σωληνοειδή άνθη, σαν μικρές πετούνιες, διαμέτρου 5-7 εκατοστών, σε πολλά χρώματα. Η ανθοφορία της καλιμπραχόης διαρκεί από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τα τέλη φθινόπωρου.

1. Τι συνθήκες θέλει η καλιμπραχόη για να αναπτυχθεί;

Η καλιμπραχόη ταιριάζει απόλυτα στις κλιματικές συνθήκες της χώρας μας, καθώς απαιτεί μεγάλη ηλιοφάνεια και έχει μικρές απαιτήσεις σε νερό για να δώσει πλούσια ανθοφορία. Αν και πολυετής, η καλιμπραχόη συνήθως ζει για δυο με τρία χρόνια.

Κατά τη μεταφύτευση της καλιμπραχόης στο έδαφος, απαιτείται καλοσκαμμένο χώμα και ενσωμάτωση κομπόστ. Αν φυτέψουμε την καλιμπραχόη σε κρεμαστό καλάθι, γλάστρα ή ζαρντινιέρα, επιλέγουμε πλούσιο και γόνιμο φυτόχωμα και εξασφαλίζουμε καλή αποστράγγιση.

Διαφήμιση

2. Tι φροντίδα σε πότισμα και λίπανση θέλει η καλιμπραχόη;

Η καλιμπραχόη έχει μέτριες απαιτήσεις ως προς το πότισμα, καθώς δεν της αρέσει η υπερβολική υγρασία ή ξηρασία. Όταν βρίσκεται σε κρεμαστά καλάθια απαιτεί συχνότερο πότισμα, κάθε 1-2 μέρες λόγω γρήγορης στράγγισης του νερού.

‘Όσον αφορά τη λίπανση της καλιμπραχόης, όταν αυτή βρίσκεται στο έδαφος, η προσθήκη πλήρους κοκκώδους λιπάσματος μια φορά την άνοιξη και μια φορά στις αρχές του καλοκαιριού είναι αρκετή, ενώ αν την έχουμε σε κρεμαστό καλάθι θα πρέπει να λιπαίνουμε συχνότερα, με υγρό υδατοδιαλυτό λίπασμα μια φορά τον μήνα, από την άνοιξη ως μέσα φθινοπώρου. Ο πολλαπλασιασμός της καλιμπραχόης γίνεται με μοσχεύματα.

3. Κι ένα μυστικό για την καλιμπραχόη

Η καλιμπραχόη ανήκει στην ίδια οικογένεια με την πατάτα, την ντομάτα και την πιπεριά. Αν και συγγενεύει με την πετούνια, είναι διαφορετικό είδος. Η καλιμπραχόη κατάγεται από τη Νότια Αμερική και τη συναντάμε αυτοφυή από τη Νότια Βραζιλία μέχρι το Περού και τη Χιλή.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Διαφήμιση

Σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *