10 χρήσιμα εργαλεία κηπουρικής

10 χρήσιμα εργαλεία κηπουρικής

Η φροντίδα του κήπου απαιτεί χρόνο και αφοσίωση και τα κατάλληλα εργαλεία μας βοηθούν να περιποιηθούμε τα φυτά μας αποδοτικότερα, καθώς οι απαιτούμενες καλλιεργητικές εργασίες εκτελούνται σωστά και με λιγότερη κόπωση. Παρακάτω παραθέτουμε τα χρησιμότερα εργαλεία κηπουρικής που διαθέτει κάθε οργανωμένος κηπουρός.

1. Τσάπα

H τσάπα είναι απαραίτητη για το σκάψιμο του χώματος, προκειμένου να γίνει αφράτο, καθώς και για να ενσωματώσουμε θρεπτικά εδαφοβελτιωτικά υλικά όπως τύρφη, κοπριά, φύκια, περλίτη, ζεόλιθο και βιολογικό λίπασμα.

2. Φτυάρι

Το φτυάρι χρησιμοποιείται στον κήπο για να ανοίγουμε λάκκους, για να σχηματίζουμε τα αυλάκια καθώς και για να συγκεντρώνουμε διάφορα υλικά του κήπου στο καρότσι.

3. Καρότσι

Το καρότσι είναι βασικό εργαλείο κηπουρικής για την συγκέντρωση, την μεταφορά και την απόθεση χώματος, κοπριάς, τύρφης, κομπόστ στον κήπο, καθώς και για την απομάκρυνση ανεπιθύμητων υλικών όπως πέτρες και ξύλα.

Διαφήμιση

4. Τσουγκράνα

Η τσουγκράνα είναι βασικό εργαλείο για να ισοπεδώνουμε το χώμα καθώς και να συγκεντρώνουμε διάφορα υλικά, όπως μικρές πέτρες, πεσμένα φύλλα, μικρά κλαδάκια και διάφορα άχρηστα αντικείμενα ώστε να διατηρήσουμε το έδαφος καθαρό.

5. Σκαλιστήρι

Το σκαλιστήρι είναι μικρό εργαλείο κηπουρικής που χρησιμοποιείται για να αφρατεύουμε το χώμα και να απομακρύνουμε τα ανεπιθύμητα χόρτα (ζιζάνια) γύρω από τα φυτά, χωρίς να φοβόμαστε πως θα τα τραυματίσουμε.

6. Πιρούνα

Η πιρούνα χρησιμοποιείται στην κηπουρική για να σπάσουμε τα σκληρά σημεία του εδάφους, για να μετακινήσουμε μεγάλες πέτρες, για να απομακρύνουμε φύλλα και ρίζες από το χώμα καθώς και για να ανακατέψουμε το κομπόστ.

7. Κλαδευτήρι

Το κλαδευτήρι είναι βασικό εργαλείο κηπουρικής που χρησιμοποιούμε κυρίως για να κλαδέψουμε βλαστούς σε φυτά και σε δέντρα, καθώς επίσης για να συγκομίσουμε καρπούς από καρποφόρα δέντρα.

8. Φτυαράκι

Το φτυαράκι είναι απαραίτητο εργαλείο κηπουρικής, μικρό και βολικό για να ανοίγουμε μικρούς λάκους σε αφράτο χώμα και να ενσωματώνουμε μέσα διάφορα υλικά όπως κοπριά, τύρφη, φυτόχωμα και βιολογικο λίπασμα.

9. Φυτευτήρι

To φυτευτήρι είναι μικρό πλαστικό, ξύλινο ή μεταλλικό εργαλείο που χρησιμοποιείται στον κήπο για να ανοίξουμε γρήγορα τρύπες για να φυτέψουμε μέσα τα μικρά λαχανικά μας.

10. Πριόνι

To πριόνι είναι απαραίτητο εργαλείο κηπουρικής για την κοπή μικρών και μεγαλύτερων κλάδων από θάμνους και δέντρα κατά το κλάδεμα.

Κι ένα μυστικό για τα εργαλεία του κήπου

Τα εργαλεία του κήπου πρέπει να συντηρούνται και να φυλάσσονται σε κλειστό χώρο για να έχουν καλύτερη συντήρηση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Διαφήμιση

Σχόλια (0)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ