Φυτά για Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε γλάστρα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε γλάστρα

Κάθε Χριστούγεννα, θέλουμε να προμηθευτούμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι μας για να το στολίσουμε με μπάλες, χρυσοκλωνιές και πολύχρωμα φωτάκια που αναβοσβήνουν.

Φέτος, προτείνουμε την πιο όμορφη και φιλική προς το περιβάλλον λύση για να αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κομμένο ή πλαστικό δέντρο για χριστουγεννιάτικο.

Επιλέγουμε ένα φυσικό δεντράκι φυτεμένο σε γλάστρα, καταπράσινο, πανέμορφο και έτοιμο για να το στολίσουμε και να μας χαρίσει φυσική ομορφιά και ζωντάνια στη γιορτινή ατμόσφαιρα του σπιτιού μας.

Με αυτή την οικολογική επιλογή, το δέντρο μας θα συνεχίσει να ζει και μετά τα Χριστούγεννα στο μπαλκόνι ή μπορεί να μεταφυτευθεί σε κάποια μόνιμη θέση στον κήπο μας.

Διαφήμιση

1. Ποια είδη δέντρων να χρησιμοποιήσω για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό;

Για χριστουγεννιάτικο δέντρο σε γλάστρα, αν βρισκόμαστε σε περιοχές με ψυχρό κλίμα, μπορούμε να προμηθευτούμε από φυτώρια διάφορα είδη έλατου όπως το έλατο Μακεδονίας, το έλατο Κεφαλονιάς, το έλατο του Καυκάσου, την κωνική ερυθρελάτη, καθώς και το εντυπωσιακό μπλε έλατο.

Σε περιοχές με πιο ζεστό κλίμα, τα έλατα δεν θα ευδοκιμήσουν την καλοκαιρινή περίοδο σε γλάστρα, γι’ αυτό επιλέγουμε κυπαρισσάκια ελγούντι, την τούγια, την πικέα καθώς και την αροκάρια.

πικεα κωνοφορο δεντρο
Πικέα: Ένα όμορφο κωνοφόρο δέντρο

Αν θέλουμε να δώσουμε ένα διαφορετικό χρώμα στην επιλογή του χριστουγεννιάτικου δέντρου, επιλέγουμε φίκο μπέντζαμιν που το γυαλιστερό φύλλωμα δίνει ένα εορταστικό τόνο.

Μία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα πρόταση να βάλουμε για δεντράκι σε γλάστρα, ένα κουκμουάτ με πολλούς καρπούς που το διακοσμούν αντί για στολίδια.

2. Πώς θα φροντίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε γλάστρα τη γιορτινή περίοδο;

  • Εξασφαλίζουμε μια φωτεινή θέση μέσα στο σπίτι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, μακριά από θερμαντικά σώματα, όπως καλοριφέρ και τζάκι.
  • Χρησιμοποιήσουμε φωτάκια χαμηλής ισχύος, ώστε να αποφύγουμε τυχόν εγκαύματα στα φύλλα του φυτού μας.
  • Σχετικά με το πότισμα, για να παραμένει δροσερό το φύλλωμα του θα πρέπει να ποτίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας κάθε 2-3 μέρες.
  • Τοποθετούμε πιατάκι στη βάση της γλάστρας για να μη φεύγουν νερά στο πάτωμα και στα χαλιά.
  • Αποφεύγουμε να καλύπτουμε όλη τη φυλλική επιφάνεια του φυτού με χρυσόσκονη για να το διατηρήσουμε υγιές και λαμπερό.

3. Πώς διατηρούμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέχρι την επόμενη χρονιά;

Μόλις τελειώσουν οι γιορτές, αφαιρούμε τον στολισμό από το δέντρο και καθαρίζουμε προσεκτικά τις χρυσόσκονες. Βγάζουμε το δεντράκι σε εξωτερικό χώρο, ημισκιερό, μέχρι να περάσει ο χειμώνας. Την άνοιξη μπορούμε να μεταφυτεύσουμε το δεντράκι μας σε μεγαλύτερη γλάστρα για να αναπτυχθεί καλύτερα.

Είναι σημαντικό να το διατηρούμε σε δροσερό περιβάλλον την περίοδο του καλοκαιριού για να μην έχουμε προβλήματα. Ποτίζουμε 1-2 φορές τη βδομάδα την άνοιξη και 2-3 φορές τη βδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βάζουμε υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά μια φορά το μήνα από την περίοδο της άνοιξης μέχρι το φθινόπωρο για να διατηρήσουμε την ανάπτυξη του και να μπορέσουμε να το στολίσουμε και την επόμενη χρονιά.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε γλάστρα
Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε γλάστρα

4. Κι ένα μυστικό για το χριστουγεννιάτικο δεντράκι

Μπορούμε να μεταφυτεύσουμε το χριστουγεννιάτικο δεντράκι και σε κατάλληλη θέση στον κήπο μας και να το στολίζουμε κάθε Χριστούγεννα. Το δεντράκι θα μεγαλώνει κάθε χρόνο και θα μας χαρίζει μία υπέροχη εορταστική ατμόσφαιρα στο εξωτερικό περιβάλλον του σπιτιού μας.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Σχετικά θέματα:
Διαφήμιση

Σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *