Μετροσίδηρος, θάμνος με κόκκινα λουλούδια

Μετροσίδηρος, θάμνος με κόκκινα λουλούδια

O μετροσίδηρος είναι αειθαλής θάμνος με εντυπωσιακά άνθη βαθυκόκκινου χρώματος που μοιάζουν πολύ με τα άνθη του καλλιστήμονα. Ο μετροσίδηρος έχει χαρακτηριστικά γκριζοπράσινα ή κιτρινοπράσινα φύλλα και διαθέτει γρήγορη ανάπτυξη. Η άνθιση του μετροσίδηρου γίνεται Μάιο και Ιούνιο. Φυτεύεται σε γλάστρες αλλά και στον κήπο σε ομαδικές ή μεμονωμένες φυτεύσεις.

1. Σε ποιες συνθήκες ευδοκιμεί ο μετροσίδηρος;

Ο μετροσίδηρος ευδοκιμεί σε γόνιμα εδάφη, πλούσια σε οργανική ουσία, ελαφρά όξινα που διαθέτουν καλή αποστράγγιση. Σχετικά με τη θέση φύτευσης, ο μετροσίδηρος αναπτύσσεται και ανθίζει σε προστατευμένες ηλιαζόμενες θέσεις. Ο μετροσίδηρος αν και αντέχει σε παραθαλάσσιες φυτεύσεις παραουσιάζει ευαισθησία στην παγωνιά και στο κρύο.

Διαφήμιση

2. Τι ανάγκες σε πότισμα και λίπανση έχει ο μετροσίδηρος;

Ο μετροσίδηρος χρειάζεται συχνά ποτίσματα, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού, για να και να μας χαρίσει την εντυπωσιακή ανθοφορία του. Σχετικά με τη λίπανση του μετροσίδηρου, προσθέτουμε υγρό λίπασμα ανθοφορίας την περίοδο της άνοιξης, κάθε 2 βδομάδες για να απολαύσουμε τα λουλούδια του.

3. Πώς κλαδεύεται και πώς πολλαπλασιάζεται ο μετροσίδηρος;

Ο μετροσίδηρος δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κλάδεμα κάθε χρόνο παρά μονό να απομακρύνουμε το ξεραμένα λουλούδια μετά το τέλος της ανθοφορίας. Σχετικά με τον τρόπο πολλαπλασιασμού του μετροσίδηρου, πολλαπλασιάζεται κυρίως με μοσχεύματα την περίοδο του καλοκαιριού.

4. Κι ένα μυστικό για τον μετροσίδηρο

Ο μετροσίδηρος κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία όπου η περίφημη φυλή των Μαορί τον αντιμετωπίζει ως ιερό φυτό.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Διαφήμιση

Σχόλια (4)