Πευκόφλουδα, χρήσεις στην κηπουρική

Πευκόφλουδα, χρήσεις στον κήπο

Η πευκόφλουδα, ο φυσικός φλοιός πεύκου που βγαίνει από την φλούδα του κορμού των κωνοφόρων, έχει ευρεία χρήση στην κηπουρική. Τόσο στον κήπο όσο και στις γλάστρες μας, οι ερασιτέχνες αλλά και οι επαγγελματίες κηπουροί μπορούν να αξιοποιήσουν την πευκόφλουδα με διαφορετικούς τρόπους. Ας δούμε αναλυτικά πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πευκόφλουδα:

1. Διακοσμητικό υλικό

Η πευκόφλουδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσουμε παρτέρια και διαδρόμους στον κήπο μας. Επίσης, μπορούμε να την τοποθετήσουμε γύρω από μεμονωμένα δέντρα και φυτά για να τα αναδείξουμε, προσθέτοντας έναν επιπλέον φυσικό τόνο στο σχεδιασμό του κήπου. Αλλά και στις γλάστρες και στις ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι μας, η προσθήκη πευκόφλουδας γύρω από τα φυτά μπορεί να δώσει ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Διαφήμιση

2. Φυσικό ζιζανιοκτόνο

Η πευκόφλουδα αξιοποιείται για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων χόρτων, ως φυσικό ζιζανιοκτόνο. Συγκεκριμένα, η προσθήκη της πευκόφλουδας πάνω στο χώμα, μειώνει τη βλαστικότητα των σπόρων των ζιζανίων και δεν φυτρώνουν πολλά αγριόχορτα. Επίσης, η εδαφοκάλυψη με πευκόφλουδα βοηθά και στη μείωση της επιφανειακής εξάτμισης του νερού. Πάντως, για καθολική αντιμετώπιση των ζιζανίων, αρκετοί κηποτέχνες χρησιμοποιούν γεωύφασμα πάνω στο χώμα και στη συνέχεια προσθέτουν από πάνω την πευκόφλουδα.

3. Υπόστρωμα φύτευσης

Η πευκόφλουδα χρησιμοποιείται ως υπόστρωμα για να να μεταφυτέψουμε τις ορχιδέες και ειδικότερα τις ορχιδέες εσωτερικού χώρου. Άλλωστε, στο φυσικό της περιβάλλον, σε τροπικά μέρη, η ορχιδέα αναπτύσσεται πάνω στους κορμούς των δέντρων. Προμηθευόμαστε λοιπόν πευκόφλουδα μικρής διαμέτρου 2-3 εκατοστά, για ορχιδέες από εξειδικευμένα γεωπονικά καταστήματα και garden centers.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου:
Διαφήμιση

Σχόλια (10)