Αχλάδι, το αγαπημένο φρούτο με το χαρακτηριστικό σχήμα και τη γλυκιά αρωματική γεύση. Το αχλάδι τρώγεται φρέσκο και αποτελεί εξαιρετική πρώτη ύλη για φρουτοσαλάτες, κομπόστες, χυμούς, γλυκά του κουταλιού, καθώς επίσης χρησιμοποιείται και στη μαγειρική. […]
Καρποφόρα Φυτά
Καρποφόρα δένδρα και θάμνοι χαρακτηρίζονται όλα εκείνα τα δενδρώδη, πολυετή και θαμνώδη φυτά που παράγουν εδώδιμους καρπούς και, ειδικότερα, καρπούς με οικονομική σημασία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνουμε τα μηλοειδή (μηλιά, αχλαδιά), τα πυρηνόκαρπα (βερυκοκιά, ροδακινιά), τα ακρόδρυα (φυστικιά, καρυδιά), τα εσπεριδοειδή (λεμονιά, πορτοκαλιά), τα τροπικά και υποτροπικά (αβοκάντο, μπανανιά), καθώς και τους καρποφόρους θάμνους (αμπέλι, βατόμουρο, μύρτιλο).
«Κουμ κουάτ» σημαίνει «χρυσό πορτοκάλι» στα κινέζικα των Μανδαρίνων κι είναι ένα πολύ διαδεδομένο δέντρο στην Κίνα και στην Ιαπωνία. Αειθαλές φυτό που ανήκει στα εσπεριδοειδή, με αργή ανάπτυξη, το κουμκουάτ μπορεί να καλλιεργηθεί στον […]
Το αβοκάντο είναι ένα αειθαλές, τροπικό, καρποφόρο δέντρο που τα τελευταία χρόνια αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές, χάρη στους εκπληκτικούς καρπούς του με τη μοναδική βουτυρώδη γεύση. Δεν είναι μόνο γευστικό στις σαλάτες, σε […]
Όλοι λατρεύουμε τα καρύδια, ένα εξαιρετικά δημοφιλές είδος ξηρών καρπών και ιδιαίτερα αγαπημένο στη χώρα μας. Η καρυδόψιχα λαμβάνεται από το εσωτερικό των καρπών της καρυδιάς και είναι ιδιαίτερα γευστική όταν τρώγεται αποξηραμένη ή ακόμα […]
To ταμαρίλο είναι ένα μικρό καρποφόρο δέντρο με καρπούς που μοιάζουν με ντομάτες και είναι γνωστότερο ως ντοματόδεντρο ή δεντροντοματιά. Με καταγωγή από τη λατινική Αμερική, το ντοματόδεντρο καλλιεργείται εκτεταμένα στην Αυστραλία, στη Κίνα, στη […]