Πότε μπορούμε να ψεκάσουμε τα φυτα

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Ερωτήσεις για τον κήποΠότε μπορούμε να ψεκάσουμε τα φυτα
Γιάννης ρωτήθηκε πριν από 5 έτη

Γειά σας θα ήθελα να ρωτήσω πότε μπορώ να ξεκινήσω να ψεκάζω η και να λυπασω τα κηπευτικά μου μιας και έχουν περάσει μόλις 5 μέρες από τότε που τα έχω φυτέψει. (Ευχαριστώ εκ των προτέρων)

7 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Καλησπέρα Γιάννη. Μπορείς να ξεκινήσεις την λίπανση των κηπευτικών σου καθώς και την προστασία τους αφού πρώτα ριζώσουν, σίγουρα τουλάχιστον 2 βδομάδες μετά την μεταφύτευση.

Γιάννης απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Ευχαριστώ για την ενημέρωση θέλω να κάνω  μια ερώτηση ακόμα έχω εντοπίσει  μελίγκρα στα πεπόνια μου κ λίγο στις αγγουριες τι κάνω σε αυτή την περίπτωση ( τα ξεπλυνα με λίγο νερό ) είναι αρκετό όμως; Και από την άλλη  σε όλα τα φυτά μου κάνουν βόλτες τα μυρμήγκια βλάπτουν σε κάτι; 

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Καλησπέρα Γιάννη. Για την αντιμετώπιση της μελίγκρας, στην καλλιέργεια πεπονιού, δες το σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει. Επίσης, επειδή η μελίγκρα δημιουργεί μελιτώματα, αυτό προσελκύει τα μυρμήγκια. Διάβασε και το σχετικό μας άρθρο για την αντιμετώπιση των μυρμηγκιών στον κήπο.

Γιάννης απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση πολλές και χρήσιμες συμβουλές. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για την γαλαζόπετρα έχω βρει λίγη ποσότητα που έχει περισσέψει από τον παππού μου , μπορώ να την χρησιμοποιήσω κάπως στα φυτά μου ; Βοηθάει κάπου;

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Καλησμερα Γιάννη. Η θειοχαλκίνη βοηθά στο αμπέλι και στα κηπευτικά στην αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών όπως ο περονόσπορος και το ωίδιο. Δες αναλυτικές πληροφορίες για τη θειοχαλκίνη στο σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει.

Γιάννης απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Οπότε γαλαζόπετρα=θειοχαλκινη ευχαριστώ πολύ Κώστα ..

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Καλησπέρα Γιάννη. Δεν είναι ακριβώς έτσι για γαλαζόπετρα και θειοχαλκίνη. Η γαλαζόπετρα είναι θειικός χαλκός που διαλύεται στο νερό και χρησιμοοιείται για ψεκασμό του φυλλώματος ή για πότισμα στη ρίζα για απολύμανση από μυκητολογικές ασθένειες ενώ η θειοχαλκίνη είναι ανάμιξη θειαφιού και χαλκού και χρησιμοποιείται μόνο με σκόνισμα για την αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών.