Λεβάντα ξερά φύλλα στάχτη

Δημήτρης ρωτήθηκε πριν από 4 έτη

Θέλω να ρωτήσω έχω μια λεβάντα σε μεγάλη γλάστρα έχει βγάλει μπουμπούκια αλλά έχει πολλά ξερά γκρι φύλλα δεν την ποτίζω έχω βάλει στάχτη μήπως αυτή την ξερένει;Πρέπει να αφερέσω τα ξερά ή να κόψω κλαδιά που έχουν ξερά φύλλα σε όλο το μήκος και έχω βάλει ένα Μόσχευμα με μέλι και νερό το έκανα κανονικά με την σακούλα και το.εχω και βρέχετε δεν έχει βγάλει φύλλα πως θα καταλάβω εάν έχει ριζώζει;Είναι σε χώμα για αρωματικά με άμμο περλίτη ελαφρόπετρα και σε αυτό έχω βάλει στάχτη όπως και στην μέντα η μεγάλη έχει κίτρινα ξερά φύλλα που πέφτουν και τα μόσχευματα είναι σε καλή κατάσταση θα ξαναβάλει καινούργια φύλλα;Τέλος με τις βροχές θα πέσει το ph λόγο στάχτης ειδικά στον κήπο σε πορτοκαλιές λεμονιές.

3 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη. Αφαίρεσε τα ξερά φύλλα της λεβάντας και σταμάτησε να βάζεις άλλο στάχτη για κάθε ενδεχόμενο. Το μόσχευμα θα πρέπει να βγάλει φύλλα για να καταλάβουμε ότι έχει ριζώσει. Η μέντα θα ξαναβγάλει φύλλα ενώ μπορείς να βάλεις στάχτη στις λεμονιές και πορτοκαλιές που έχεις στον κήπο.

Δημήτρης απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Σας ευχαριστώ… την μέντα την μεταφύτευσα σε 35cm από 15cm έχει πολλά κλονάρια χωρίς καθόλου φύλλα και μεταφύτευσα δύο από 10 σε 27cm έβαλα χηλικό σίδηρο και υγρό για φύκια εάν είναι μεγάλες οι γλάστρες θα καθυστερήσουν να ριζώσουν ή θα σαπισουν έχει πολλά κλονάρια κολλημένα που έχουν ρίζες και δεν βγαίνουν προς τα έξω και κάλυψα κάπως τις ρίζες έχουν και προς τα πάνω και στην λεβάντα απλά θέλουν κόψιμο όσα έχουν σε όλο το μήκος ξερά φύλλα να κόψω τα ξηλώδει κάποια έχουν ξερά φύλλα και έχουν βγάλει μπουμπούκια πάνω και έχει η γλάστρα πολλά φύλλα μέσα θέλουν καθάρισμα;Και θα ήθελα γράψετε για τον Υοσκύαμο εάν είναι γίνετε να το φυτέψουν και να φτιάξουμε λάδι εκτός και εάν είναι τοξικό δεν έχω δει ελληνική εταιρία να το χρησημοποιεί σαν αλοιφή.

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη. Κλάδεψε στις αρχές της άνοιξης και τη μέντα και τη λεβάντα αφαιρώντας και τα ξερά φύλλα και κλαδιά. Δεν υπάρχει πρόβλημα που μεταφύτεψες τις μέντες σε μεγαλύτερη γλάτρα. Για το υοσκύαμο, θα γράψουμε προσεχώς αναλυτικό άρθρο.