Εδαφοκάλυψη για προστασία από αγριόχορτα

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Ερωτήσεις για τον κήποΕδαφοκάλυψη για προστασία από αγριόχορτα
Περικλέους Παρασκευή ρωτήθηκε πριν από 5 έτη

Καλημέρα. Έχω ένα παρτέρι ΄σε σπίτι που δεν πηγαίνω πολύ συχνά, το οποίο γεμίζει ζιζάνια. Στην άκρη του  υπάρχει μία πορτοκαλιά, δύο μεγάλες τριανταφυλλιές και διάσπαρτα μερικά λουλούδια. Σκέφτηκα να το καλύψω με ύφασμα εδαφοκάλυψης και από πάνω με χαλικάκι για ομορφιά για να σταματήσω την ανάπτυξη των αγριόχορτων και το σκόρπισμα του χώματος που γίνεται με το πότισμα. Είναι σωστή η σκέψη;
Ευχαριστώ 

8 απαντήσεις
Καλύτερη απάντηση

Καλημέρα, Παρασκευή. Πολύ σωστή η σκέψη σου να καλύψεις το παρτέρι σου με την πορτοκαλιά, τις τριανταφυλλιές και τα λουλούδια, καθώς η χρήση γεωυφάσματος βοηθά στο να μην βγαίνουν τα αγριόχορτα ή ζιζάνια όπως αλλιώς τα λέμε, ενώ παράλληλα επιτρέπει στο νερό να στραγγίζει στο έδαφος. Το γεωύφασμα μπορεί να καλυφθεί με χαλίκια ή με διάφορα διακοσμητικά βότσαλα για να έχει καλύτερη αισθητική καθώς και για να συγκρατεί το γεωύφασμα στο έδαφος. Όταν βέβαια τοποθετείς το γεωύφασμα θα πρέπει πριν να έχεις αφαιρέσει τα χόρτα που υπάρχουν ώστε να τοποθετηθεί καλύτερα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η χρήση του γεωυφάσματος στον κήπο ή στο παρτέρι, είναι πιο εύκολη πριν φυτέψουμε τα φυτά μας και τα λουλούδια μας. Στην περίπτωση σου Παρασκευή, θα πρέπει να κάνεις περισσότερα κοψίματα στο γεωύφασμα για να το τοποθετήσεις γύρω από τις ρίζες των φυτών.

Φωτης απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα, προτιμάμε γεωυφασμα πολυπροπυλενίου μη υφαντο ή  υφαντό? Ξέρετε ποιο απο τα δυο ειδη εχει καλυτερα αποτελεσματα? Ευχαριστώ

Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα Φώτη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τους 2 τύπους γεωυφάσματος χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Σϊγουρα το υφαντό έχει μεγαλύτερη διάρκεια και ανθεκτικότητα.

Ευγενία απαντήθηκε πριν από 3 έτη

 Καλημέρα
Θέλω να κάνω εδαφοκάλυψη στο εξοχικό μου γιατι δίπλα υπάρχει ένα οικόπεδο με πολλά αγριόχορτα με αποτέλεσμα οι σπόροι ναμεταβιβάζονται στο δικό μου χωράφι. Θέλω να κάνω οικονομική εδαφοκάλυψη. Πρέπει να χρησιμοποιεί και γεωύφασμα; Σας ευχαριστώ.

Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα Ευγενία. Η εδαφοκάλυψη με γεωύφασμα είναι αποτελεσματική αλλά σίγουρα έχει σημαντικό κόστος. Δες αναλυτικές πληροφορίες για το γεωύφασμα για εδαφοκάλυψη στο σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει.

Μαρια απαντήθηκε πριν από 2 έτη

 καλησπερα σας, θα ηθελα να κανω εδαφοκαλυψη σε δυο μεγαλα παρτερια του κηπου μου που το καθενα εχει απο δυο δέντρα μεσα για να αποφυγω το συνεχες καθαρισμα των αγριοχορτων.εκτος απο γεωυφασμα θα ηθελα να βαλω κ βοτσαλο.Θα μπορυσατε να μου πειτε ποιο κατα τη γνωμη σας είναι το καλυτερο μεγεθος ετσι ωστε να μπορουμε να περπαταμε ανετα επανω χωρις να στραμπουλιξουμε κανενα ποδι,αλλα να αποφυγουμε και τις γατουλες που αγαπουν τα μικρου μεγεθους βοτσαλα-χαλικια για να κανουν τις ακαθαρσιες τους;  σας ευχαριστω

Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Καλησπέρα Μαρία. Για εδαφοκάλυψη θα μπορούσες να βάλεις χαλίκι ή βότσαλο διαστάσεων 2-3 εκατοστών στα παρτέρια του κήπου σου, πάνω από το γεωύφασμα για να αποφύγεις το καθάρισμα των αγριόχορτων.

Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Καλησπέρα Μαρία. Για εδαφοκάλυψη θα μπορούσες να βάλεις χαλίκι ή βότσαλο διαστάσεων 2-3 εκατοστών στα παρτέρια του κήπου σου, πάνω από το γεωύφασμα για να αποφύγεις το καθάρισμα των αγριόχορτων.