Γιατί μαυρίζουν τα φύλλα του δυόσμου και του βασιλικού;

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Διάγνωση προβλήματοςΓιατί μαυρίζουν τα φύλλα του δυόσμου και του βασιλικού;
Χριστίνα ρωτήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα σας! Παρατήρησα στο αγιορείτικο βασιλικό μου πως τα φύλλατου εκτός απο κίτρινα κάποια έχουν και μαύρα σημάδια σαν να έχουν καεί.. Το κιτρίνισμα επηρεάζει τα κατώτερα φύλλα και έπειτα τα ανώτερα. Όμως κάποια έχουν και αυτό το χαρακτηριστηκό μαύρο σαν να έχουν καεί. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και με τον δυόσμο. Τον βασιλικό τον έχω στο μπαλκόνι οπου τον βλέπει ο πρωινός ήλιος και τον ποτίζω κάθε 2 περιπου μέρες ανάλογα με τον αν θέλει νερό ή όχι. Τι μπορεί να φταίι και τι να κάνω για να επανέλθει;
viber-image
 
Σας στέλνω και φωτογραφία για να έχετε και μια εικόνα.

1 απαντήσεις
Καλύτερη απάντηση
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα Χριστίνα.
Ο βασιλικός, ο αγιορείτικος ή πολυετής αλλά και ο δυόσμος καλύτερα να βρίσκονται σε ημισκιερή (μόνο απογευματινός ήλιος) ή σκιερή θέση καθώς οι έντονες ακτίνες του πρωινού και μεσημεριανού ήλιου προκαλεί κιτρίνισμα και μαύρισμα στα φύλλα τους. Το πότισμα του βασιλικού αλλά και του δυόσμου πρέπει να γίνεται κάθε 2-3 μέρες όταν στεγνώνει το χώμα. Επίσης, φρόντισε να μην βρέχεις το φύλλωμα του βασιλικού και του δυόσμου κατά το πότισμα, ειδικά τις ώρες που χτυπούν οι ακτίνες του ήλιου.
Δες περισσότερες πληροφορίες για την φροντίδα του βασιλικού σε γλάστρα καθώς και για την φροντίδα του δυόσμου σε γλάστρα στα σχετικά άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει.