Πρώτες βοήθειες σε γαρδένια

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: ΛουλούδιαΠρώτες βοήθειες σε γαρδένια
Gardenia ρωτήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα. Από προηγούμενο ενοικιαστή βρήκα μια γαρδένια αρκετά ανεπτυγμένη, σίγουρα όμως όχι σε καλή κατάσταση.

Ήταν τοποθετημένη σε θέση με άπλετο πρωινό και μεσημεριανό φως, ωστόσο την μετακίνησα σε μια πιο σκιερή όπου οι ακτίνες του ήλιου δεν φτάνουν άμεσα. Παρατηρώντας την, βρήκα ένα ζουζούνι που έμαθα ότι λέγεται ψευδόκοκκος. Επίσης στα κλαράκια της είχε πολλά τριχίδια όμως δεν μοιάζουν με ιστούς τετράνυχου. Βέβαια τα έχω καθαρίσει όλα αυτά με πανάκι και νερό με σαπούνι.

Μου έδωσαν το 3-action της humofert για να την ψεκάσω 2 φορές. Αφού το έκανα, την έβγαλα από τη γλάστρα για να της αλλάξω το χώμα (δεν ήξερα αν είχε το κατάλληλο από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια), τσίμπησα μερικές ρίζες για να ανανεωθεί κι έβαλα στον πάτο της γλάστρας καινούριες πετρούλες σε ύψος 4 εκατοστών. Την γλάστρα την έχω ανασηκώσει κι έτσι δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με το έδαφος. Καθάρισα τα φύλλα της ένα προς ένα και στο τέλος την πότισα με χηλικό σίδηρο.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχω κάνει αυτά που πρέπει κι αν υπάρχουν ελπίδες να σωθεί, μέχρι πότε θα έχω δει αποτελέσματα;

Θα μου πείτε γιατί δεν παίρνω μια καινούρια… Έχει ψηλώσει αρκετά και έχω βάλει στοίχημα να την σώσω, νιώθω ότι είναι κρίμα βα πεταχτεί. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

3 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα από τα Μυστικά του Κήπου. Καταρχήν, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να σώνουμε φυτά που έχουν ταλαιπωρηθεί και να μην ψάχνουμε την εύκολη λύση να τα πετάμε και να προμηθευόμαστε καινούρια. Επίσης, είναι πολυ σωστα αυτά που έχεις κάνει σχετικά με τη μεταφύτευση της γαρδένιας και την φροντίδα της γαρδένιας. Επίσης, προσθήκη χηλικού σιδήρου είναι πολύ σημαντική για την γαρδένια καθώς αντιμετωπίζει συχνά έλλειψη σιδήρου και καλό είναι να το επαναλαμβάνεις μια φορά το μηνα. Τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Χρυσταλλα απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Γεια σας.  Έχω. στην. βεράντα. μου. γαρδένιες.  που.   το.  ύψος. τους. είναι. περίπου. δυο. μετρα.  Έχουν. βαμβακιαση. τις. ψεκασα. με. Durban. και. Pyrinex. και. αφού. δεν. έφυγε. η  βαμβακιαση. δοκίμασα. το. πράσινο. σαπούνι. και. πάλι. χωρίς  αποτέλεσμα .Ξεχασα. να. σας  πω. ότι. έκοψα. όλες. τις. άκρες  που. είχαν. βαμβακιαση. πριν  να. τις  ψεκασω.  Θέλω. να μου πείτε αν υπάρχει κάποιο φάρμακο. που να μπορώ να  τις ποτίσω. ίσως. υπάρχει. αποτέλεσμα  Σας  ευχαριστω

Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα Χρυστάλλα. Δεν υπάρχει σκεύασμα που μπορείς να ποτίσεις την γαρδένια σου, για την αντιμετώπιση της βαμβακάδας. Ψέκασε με διάλυμα θερινού πολτού που είναι οικολογικό σκεύασμα που θα προμηθευτείς από γεωπονικά καταστήματα.