Λίπασμα για Μουσμουλιά και Βουκαμβίλια

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Γενικές ερωτήσειςΛίπασμα για Μουσμουλιά και Βουκαμβίλια
Καλανδράνης Δημήτρης ρωτήθηκε πριν από 4 έτη

Καλημέρα σας,
 Θα ήθελα να ρωτήσω τι είδους λίπασμα μπορώ να χρησιμοποιήσω για Μουσμουλιά. Με ενδιαφέρει η ανάπτυξη και όχι η καρποφορία προς το παρόν, έαν βέβαια αυτό έχει κάποια σχέση. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω τί χώμα μπορώ να βάλω σε Βουκαμβίλια σε μεγάλη γλάστρα, όπως επίσης και τί λίπασμα.
 Εν τέλη, κάθε πότε βάζουμε λίσπασμα στα δύο αυτά είδη και σε τί συνθήκες.
 
Με εκτίμηση
Καλανδράνης Δημήτρης

2 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Καλημέρα Δημήτρη.
Σχετικά με τη λίπανση της μουσμουλιάς, δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις σε λίπασμα. Χρησιμοποιούμε πλήρες οικολογικό λίπασμα αζώτου καθώς και καλοχωνεμένη κοπριά που μπορείς να προσθέσεις τώρα στις αρχές του φθινοπώρου για να δώσεις περισσότερη ανάπτυξη. Στη συνέχεια, θα κάνεις μια πρόσθετη λίπανση για τη μουσμουλιά στα τέλη του χειμώνα, με οικολογικό λίπασμα πλούσιο σε κάλιο για να έχεις καλύτερη παραγωγή και μεγάλους ζουμερούς καρπούς. Δες περισσότερες πληροφορίες για την καλλιέργεια της μουσμουλιάς, στο σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει.
Και η βουκαμβίλια που είναι δημοφιλές αναρριχώμενο φυτό δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες σε λίπανση. Αν η βουκαμβίλια είναι στο έδαφος, προσθέτουμε κοκκώδες λίπασμα, μία φορά την άνοιξη για να θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ανθοφορία της. Αν έχουμε τη βουκαμβίλια σε γλάστρα, χρησιμοποιούμε πλήρους υγρό λίπασμα, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία κάθε 20-30 μέρες, τους μήνες της άνοιξης. Δες περισσότερες πληροφορίες για τη φροντίδα της βουκαμβίλιας στο σχετικό άρθρο που δημοσιεύσαμε.

Καλανδράνης Δημήτρης απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τον χρόνο
 
Με εκτίμηση Καλανδράνης Δημήτρης