Φύτεσυση αλόης πεσμένα φυλλα

Δημήτρης ρωτήθηκε πριν από 2 έτη

Καλή Χρονιά!!!! Θέλω να ρωτήσω φύτευσα μια μεγάλη αλόη ενός χρόνου στην ίδια γλάστρα οι ρίζες είχαν φτάσει μέχρι κάτο της μπάλας έκοψα κάποιες ρίζες μακριές δεν είχε σάπιες καθάρισα καλά το φυτό από το χώμα και από το χαλίκι.Έβαλα γαλαζόπετρα υγρό με φύκια και στάχτη.Το πρόβλημα είναι τα φύλλα μπορούν να ισιώσουν; Θα βγάλει άλλα από πάνω; Έχει και άσπρο χρώμα γύρο από τα φύλα   με κίτρινο και σε κάποια φύλλα στην κορυφή βγάζει αλοίνη εάν τα πιέσω θα κλείσουν οι τομές;Τα φύλλα είναι σκληρά ελαστικά,  μετά την άνοιξη   θα το φυτέψω στον κήπο όλη η διαδικασία είναι πολύ κουραστική με τις γλάστρες.Τέλος να δείξετε πως μπορούν να φυτρόσουν σπόροι από αλόες ειδικά αυτά με τον κορμό έχω δοκιμάσει και δεν έχει φυτρόσει σε χώμα γενικής χρήσης σε κιπελάκι.

3 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Γεια σου Δημήτρη. Τα φύλλα της αλόης σταδιακά θα ισιώσουν αν κάνεις σταθερά ποτίσματα και επίσης θα βγούν καινούρια φύλλα από πάνω. Πιθανόν χρειάζεται προσθήκη σιδήρου τα φυτά σου για να αποκτήσουν καταπράσινο χρώμα στο φύλλωμα τους. Για το φύτρωμα των σπόρων της αλόης, θα αναφερθούμε σύντομα σε σχετικό άρθρο.

Δημήτρης απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ τουλάχιστον δεν έχουν σπάσει τα φύλλα βγαίνει νερό με τις ελαφρόπετρες στον πάτο το χώμα που έχω βάλει δεν λασπώνει είναι διαφορετικό από αυτά που έχουν ποταμίσια άμμο και περλίτη έχει άμμο από χαλαζία και άργιλο και τύρφη σφάνου θα ποτίζω μόλις ξερένετε εντελώς το χώμα δεν έχω καταλάβει με τις ρίζες όταν υπάρζει υγρασία πολύ μεγαλώνουν προς τα κάτω και δεν δυναμώνουν τα φύλλα ή το αλκαλικό ph καθυστερεί το φυτό να αναπτυχθεί πιο ομαλά;Εάν έβαζα μεγαλύτερη γλάστρα ενώ δεν έχει βγάλει καθόλου παραφυάδες θα συγκρατεί πιο πολύ υγρασία από 10cm σε 30cm την είχα κάνει μεταφύτευση και ίσως να φταίει αυτό.

Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Δημήτρη, θα ήταν καλό να μεταφυτεύσεις την αλόη σε μεγαλύτερη γλάστρα και να κάνεις αραιότερα ποτίσματα. Αυτό θα βοηθήσει να έχεις καλύτερη ανάπτυξη του ριζώματος και να βγάλει το φυτό σου σταδιακά περισσότερες παραφυάδες. Δες αναλυτικές συμβουλές για την μεταφύτευση της αλόης στο σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει.