Πρόβλημα σε δεντορλίβανο και βασιλικό

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Αρωματικά φυτάΠρόβλημα σε δεντορλίβανο και βασιλικό
Κατερίνα ρωτήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα, Έχω μια γλάστρα με δεντρολίβανο το οποίο εδώ και λίγες μέρες τα φύλλα του έχουν αρχίσει και μαραίνονται (αρκετά φύλλα του έχουν χρώμα καφέ). Το ποτίζω τακτικά και το έχω υπό σκιά. Τι μπορώ να κάνω για να μην μου ξεραθεί τελείως;; Επίσης, έχω μια γλάστρα με βασιλικό ο οποίος κάποια φύλλα του (όχι όλα) έχουν αρχίσει και στρίβουν προς τα μέσα (φαίνεται σαν να είναι μαραμένος) , το ποτίζω, το έχω υπό σκιά και το χρώμα τους είναι ζωηρό πράσινο. Τι μπορώ να κάνω για να φαίνεται ζωηρός ο βασιλικός μου; Ευχαριστώ, Κατερίνα

1 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα Κατερίνα.
α) Δεντρολίβανο
Κλάδεψε το δεντρολίβανο αφαιρώντας τα καφέ φύλλα και βάλτε σε πιο ηλιοφανές μέρος. Πότιζε όταν στεγνώνει το χώμα. Δες περισσότερες συμβουλές για την φροντίδα του δεντρολίβανου στο σχετικό μας άρθρο.
β) Βασιλικός
Για τον βασιλικό ίσως να θέλει κλάδεμα και αυτός και πρόσθεσε υργό λίπασμα φυκιών για τόνωση. Διατήρησε τον βασιλικό σε φωτεινό μέρος που δεν τον κτυπούν οι απευθείας ακτίνες του ήλιου και πότιζε όταν στεγνώνει το χώμα. Δες αναλυτικές συμβουλές για την φροντίδα του βασιλικού στο σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει.