Κομπόστ, πευκοβελόνες και κουκουνάρια

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Γενικές ερωτήσειςΚομπόστ, πευκοβελόνες και κουκουνάρια
Δημήτρης ρωτήθηκε πριν από 6 έτη

Αρχικά, έστω και με καθυστέρηση θέλω να σας ευχηθώ καλό μήνα. Θα ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω να μου πείτε εάν στον κομποστοποιτή που θα φτιάξω εγώ μπορώ να ρίξω ξερές η χλωρές πευκοβελονες, καθώς επίσης και μικρά κουκουνάρια. Η διάρκεια παραμονής τους εντός του, πόσο θα διαρκέσει; Πως θα καταλάβουμε πως είμαστε έτοιμοι; Σας ευχαριστώ!

3 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 6 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη και καλό μήνα!
Κατά τη δημιουργία του κομπόστ, η χρήση πευκοβελόνων και κουκουναριών θέλει προσοχή! Μπορείς να ρίξεις μικρή ποσότητα ξερών ή χλωρών πευκοβελόνων στο κομπόστ καθώς σε μεγάλες ποσότητες δημιουργούν όξινο περιβάλλον και καθυστερεί η διαδικασία της κομποστοποίησης . Επίσης, οι πευκοβελόνες και τα κουουνάρια έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια για να κομποστοποιηθούν τουλάχιστον 6 μήνες. Δες αναλυτικές πληροφορίες για τη δημιουργία κομπόστ καθώς και για τα κατάλληλα υλικά για κομπόστ στα σχετικά άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει.

Μαμάης Δημήτρης απαντήθηκε πριν από 6 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας στο σχετικό ερώτημά μου. Στην συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης θα ήθελα να μάθω χωρίς ασφαλώς να θέλω να κάνω κατάχρηση του πολύτιμου χρόνου σας το εξής. Στον κομποστοποιητή εκτός από την πρώτη φορά που έβαλα μέσα ότι έβαλα μπορώ να συμπληρώνω κι άλλα υλικα; Και αν η απάντηση είναι  “ναι” κάθε πότε; Τότε όμως (όταν προσθέτω υλικά ) δεν θα καθυστερεί η κομποστοποίηση των υπαρχόντων υλικών; 

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 6 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη. Μπορείς να βάζεις σταδιακά μικρές ποσότητες κατάλληλων υλικών για κομπόστ κάθε 15 μέρες. Αυτό θα καθυστερεί κάπως την κομποστοποίηση αλλά εσύ θα παίρνεις το πρώτο υλικό καμπόστ σταδιακά από τη βάση του κομποστοποιητή.