Κιτρίνισμα και μαύρισμα καρπών σε αγγουριά και πιπεριά

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Διάγνωση προβλήματοςΚιτρίνισμα και μαύρισμα καρπών σε αγγουριά και πιπεριά
Dimitris ρωτήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα σας από την πολύ ζεστή και σήμερα Αίγινα.Και πάλι σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο προηγούμενο ερώτημά μου.
Σήμερα θα ήθελα να δείτε τις φώτος που σας επισυνάπτω και να μου πείτε τι πρέπει να κάνω για την πιπεριά αλλά και την αγγουριά μου,τις οποίες αυτές τις ζεστές μέρες ποτίζω όπως και όλα τα υπόλοιπα κάθε δυο μέρες/μέρα παρά μέρα δηλ. Μέχρι και προχθές πότιζα μέρα παρά μέρα κολοκυθιά,αγγουριά και δυο φορές την εβδομάδα ντομάτες,πιπεριές,μελιτζάνες. Αν έκανα καλά η όχι δεν το γνωρίζω.Τέλος προχθές Τετάρτη μετά το πότισμα έριξα σε όλα βιολογικό λίπασμα από εκχύλισμα φυκιών και  ράντισα επίσης όλα τα φύλλα με το σκεύασμα που έφτιαξα σύμφωνα με τις δικές σας οδηγίες ,αυτό δηλ με την μαγειρική σόδα,σαπούνι,λάδι και το ξύδι.
Σας ευχαριστώ και πάλι.
 
2018-06-07-20-42-48
 
 
 

1 απαντήσεις
Καλύτερη απάντηση
Τα Μυστικά του Κήπου Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα, Δημήτρη και χαιρόμαστε πολύ που βρίσκεις χρήσιμες τις συμβουλές μας. Η αγγουριά έχει προσβληθεί από ωίδιο και κιτρινίζουν τα αγγουράκια. Χρησιμοποίησε θειάφι για την αντιμετώπιση του και δες το σχετικό μας άρθρο για τη χρήση του θειαφιού. Η πιπεριά σου έχει το φαινόμενο της ξηρής κορυφής που οφείλεται συνήθως σε έλλειψη ασβεστίου. Δες το σχετικό μας άρθρο και σε αυτή την περίπτωση.