Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της Ζαμιας;

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: ΛουλούδιαΓιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της Ζαμιας;
Βαρβαρα Κυριαζη ρωτήθηκε πριν από 5 έτη

Εδω κ ένα χρόνο έχω μεταφύτευση σε Πυθαρι από πλαστική γλάστρα μια ζαμια….την έχω σε χορό με μέτριο φως…ωστόσο κάθε καινούριο φύλλο που βγάζει γίνεται κίτρινο μετά από λίγο καιρό…τι μπορεί να φταει;;

8 απαντήσεις
Καλύτερη απάντηση
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Καλημέρα Βαρβάρα. Η ζάμια καθώς και το ξαδερφάκι της ο ζαμιόκουλκας είναι από τα φυτά εσωτερικού χώρου παυ αντέχουν σε λίγο φως. Πρόσεχε να μην ποτίζεις υπερβολικά τη ζάμια καθώς μία φορά το μήνα αρκεί. Υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα στα φύλλα της ζάμιας. Πάντως,καλό είναι να προσθέσεις συμπληρωματικά και υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά που βοηθά στο πρασίνισμα του φύλλου αν υπάρχει έλλειψη θρεπτικών στοιχείων.

Αναστασία απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα σας, προσωπικά κραταω ημερολόγιο για το πότε ποτίζω τον ζαμιοκουλκα αλλά και πάλι είναι κίτρινα τα φυλλα του, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, το ποτίζω
img_20200312_184113_hht
 
περίπου ανα ένα-εναμιση μήνα, και πριν απο ένα μήνα έριξα και σίδηρο – λίπασμα. Προτείνετε κάτι περισσότερο; Το έχω κι εγώ εσωτερικά το μόνο φως που βλέπει είναι απο λάμπες.
 

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα Αναστασία. Πιθανότατα, χρειάζεται ο ζαμιόκουλκας μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα για να αναπτυχθούν καλύτερα οι ρίζες του και να μπορέσει το φυτό να απορροφήσει καλύτερα νερό και θρεπτικά συστατικά. Θα βοηθούσε να τον βάλεις και σε πιο φωτεινό σημείο.

Μαρία απαντήθηκε πριν από 3 έτη

 
Καλησπέρα σας..Έχω εναν ζαμιοκούλκα ο οποίος ηταν υγιής και αναπτυσσόταν κανονικά.Λείψαμε όμως μια εβδομάδα και τώρα έχουν κιτρινίσει τα φυλλαράκια του και κάποια στις άκρες έχουν καεί.Σε εσωτερικό χώρο τον είχα αλλά αυτές τις μέρες χωρις φως.Φταίει αυτο;Θα επανέλθει; 
Ευχαριστω πολυ !

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα Μαρία. Το κιτρίνισμα στα φύλλα του ζαμιόκουλκα πιθανότατα είναι συνδυασμός έλλειψης φωτός και κακού αερισμού. Σταδιακά, μπορεί να επανέλθει αν τον έχεις σε φωτεινό σημείο, με καλό αερισμό. Πρόσθεσε υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά. Δες αναλυτικές συμβουλές για τον ζαμιόκουλκα στο σχετικό μας άρθρο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Θα ηθελα να ρωτησω μολις μεταφυτευσω τον ζαμιοκουλκα ποτιζω πολυ καλα να ενσωματωθει το νεο χωμα;

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλημέρα Χριστίνα. Μετά την μεταφύτευση του ζαμιόκουλκα, κάνε ένα καλό πότισμα. Επόμενο πότισμα του ζαμιόκουλκα μετά από 30 ημέρες.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Ευχαριστωωω παρα πολυ