Φυτευση σε λακκο με κομποστ

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: ΛαχανικάΦυτευση σε λακκο με κομποστ
ΓΙΩΡΓΟΣ ρωτήθηκε πριν από 5 έτη

Χαιρεται! Καλλιεργώ βιολογικά και ερασιτεχνικά σε ένα χωράφι ασβεστώδης σύστασης, με αλκαλικό ph, φτωχό σε θρεπτικά συστατικά. Σε κάθε λάκκο φύτευσης προσθέτω 1,5 λίτρο κομπόστ. Είναι προτιμότερο, όταν ανοίγω το λάκκο να ανακατεύω το υπάρχον χώμα του λάκκου με το κομπόστ, ή είναι προτιμότερο να ρίχνω στο λάκκο αυτούσιο το κομπόστ και να φυτεύω μέσα σε αυτό? Η απευθείας φύτευση σε καθαρό κομπόστ δημιουργεί προβλήματα? Ποια πρακτική είναι ωφελιμότερη, δεδομένης της κακής σύστασης του εδάφους που φυτεύω? Το κομπόστ το φτιάχνω εγώ και το εμπλουτίζω με ατταπουλγίτη. Ευχαριστώ πολύ!

3 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο και πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτηση σου. Όταν ανοίγεις το λάκκο φύτευσης, το κομπόστ πρπέπει να το ανακατεύεις οπωσδήποτε με το χώμα γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος στρεσαρίσματος και εγκαυμάτων αν φυτεύεις σε αυτόύσιο κομπόστ. Ειδικά, αν φυτεύεις λαχανικά είναι πολύ πιθανό τα νεά φυτά να ξεραθούν κατευθείαν μετά τη φύτευση. Σε κάθε περίπτωση η ενσωμάτωη κομπόστ ή κοπριά στο έδαφος και στο λάκο φύτευσης είναι ενδεδειγμένη για να βελτιώσεις το κακής ποιότητας χώμα που έχεις.

Γιωργος απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Καλησπερα σας και παλι!θα ηθελα να με συμβουλευσετε για τον ενδεδειγμενο τροπο αποθηκευσης του κομποστ,αφοτου εχει κοσκινιστει και ειναι ετοιμο για χρηση.σε τσουβαλια,σε πλαστικο βαρελι,σε μεταλικη δεξαμενη?υπολογιστε για μεγαλη ποσοτητα.

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο Η αποθήκευση του κομπόστ στ τσουβάλια είναι η πιο ενδεδειγμένη και η πιο πρακτική για να το χρησιμοποιείς.