Ζημιά σε έλατο από κακοκαιρία

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: ΔέντραΖημιά σε έλατο από κακοκαιρία
Διονυσία ρωτήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Σήμερα πήγα στο εξοχικό, στην Οινόη Βιλίων, για να επιθεώρηση για πιθανές ζημιές, λόγω του χιονιά. Βρήκα το έλατο μου, ηλικίας περίπου 20 ετών, που το είχα φέρει από το Βελιγράδι, να έχει γείρει, προφανώς από το βάρος του χιονιού που δέχτηκε, σε συνδυασμό με τους σφοδρούς ανέμους. Το στήριξα τοποθετώντας μια παλέτα, μιας και δεν έχω κάπου να το δέσω και να το τραβήξω.
Υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρει;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

3 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Καλησπέρα Διονυσία. Το έλατο είναι αρκετά ανθεκτικό δέντρο με δυνατό ριζικό σύστημα. Πιθανότατα θα επιβιώσει. Μπορείς συμπληρωματικά να το ποτίσεις με λίπασμα φυκιών για να το βοηθήσεις να αντέξει καλύτερα τις δυσμενείς συνθήκες που δέχτηκε.

Διονυσία Ψαρρή απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Καλησπέρα κύριε Λιονουδάκη, Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Μπορεί να φανεί χαζό, αλλά το αγαπάω το ελατάκι αυτό, και κάθε συμβουλή είναι πολύτιμη. Με εκτίμηση, Διονυσία Ψαρρή  

Διονυσία Ψαρρή απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Σαν “ευχαριστώ” για όλες τις προτάσεις σας, σας παραθέτω τι έκανα: δέσιμο σε δύο σημεία, συν βάρος κοντά στον κορμό, για να “βαρύνει” λίγο το χώμα γύρω από την ρίζα, που είχε μαλακώσει λόγω χιονιού. Και ήρθαμε στα ίσια μας!
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!