Τί είναι ο διατομίτης;

Τρικαλίώτη Εύα ρωτήθηκε πριν από 5 έτη

Ποιά η σχέση του διατομίτη με τον ζεόλιθο; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εντομοκτόνο ή για την καταπολέμιση της κάμπιας;

2 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Καλησπέρα Εύα!

Ο ζεόλιθος είναι ένα φυσικό πορώδες ορυκτό με αργιλοπυριτική σύσταση που τα τελευταία χρόνια ο ζεόλιθος βρίσκει εφαρμογή τόσο στην οικολογική, καθώς και στην συμβατική γεωργία για την προστασία των φυτών και για την βελτίωση των εδαφών. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η χρήση του ζεόλιθου είναι στα αρχικά στάδια εφαρμογής και ακόμα δεν υπάρχουν εκτεταμένες ερευνητικές και πανεπιστημιακές μελέτες για την ακριβή αποτελεσματικότητα του στις διάφορες καλλιέργειες.

Ο ζεόλιθος μπορεί να αποδειχτεί ωφέλιμος για την προστασία των φυτών σε διάφορες καλλιέργειες, τόσο σε κηπευτικές όσο και σε δενδρώδεις, όπως η ελιά. Ο διατομίτης ή γη διατόμων είναι ένα διαφορετικό ορυκτό φυτικής προέλευσης με υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο πάνω από 90% που περιέχει απολιθωμένο πλαγκτόν. Είναι χημικά αδρανής και χρησιμοποιείται για διήθηση και καθάρισμα υγρών τροφίμων και ποτών. Για τη χρήση του στη γεωργία, δεν έχουμε υπόψη μας μελέτες για την καταλληλότητα του και αποτελεσματικότητα του για την αντιμετώπιση εντόμων και καμπιών.

George απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Για την αξιολογηση του ελληνικου αργιλλουχου διατομιτη δειτε την πληρη μελετη του εντομολογικου Εργαστηριου του Πανεπιστημιου Θεσσαλιας Θα σας ειναι χρησιμη Μπορειτε να τη βρειτε στην ιστοσελδα http://www.olympus-minerals.com της Εταιρειας ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ Βιομηχανικα Ορυκτα Στην ενοτητα Προιοντα-Διατομιτης