Τι είναι αυτά τα ζωύφια πάνω στη λεβάντα;

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Διάγνωση προβλήματοςΤι είναι αυτά τα ζωύφια πάνω στη λεβάντα;
Χριστίνα ρωτήθηκε πριν από 6 έτη

Αρχικά βρήκα αυτά που είναι σαν ”αυγουλάκια” απο την κάτω μεριά του φύλλου στο δεντρολίβανο αλλα σήμερα βρήκα τα ίδια ”αυγουλάκια” με αυτά τα ζωύφια απο την κάτω μεριά του φύλλου στη λεβάντα. Τι μπορεί να είναι; Προς το παρόν τα ψέκασα με ένα εντομοκτόνα-ακαραιοκτόνο. Χρειάζεται να κάνω και τίποτε άλλο ή είναι αρκετό αυτό για να τα διώξω; Θεωρώ σημαντικό να σημειώσω οτι η λεβάντα μου έχει σχεδόν ξεραθεί εκτός απο δυο κλωνάρια που είναι ακόμη πράσινα. Σας παραθέτω και τη φωτογραφία για να έχετε και μια εικόνα.
viber-image
 

3 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 6 έτη

Καλησπέρα Χριστίνα. Ευχαριστούμε πολύ για την διαφωτιστική φωτογραφία που μας έστειλες. Πρόκειται για έντομο που προσβάλλει τα φυτά της λεβάντας και ξεραίνει τους βλαστούς. Ψέκασε με θερινό πολτό (εντομοκτόνο-ακαρεοκτόνο) που είναι οικολογικό σκεύασμα ή με διάλυμα φυσικής πυρεθρίνης. Επανέλαβε τον ψεκασμό σε δυο βδομάδες. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις τη συνταγή με το σκόρδο που προτείνουμε στο άρθρο μας για την προστασία φυτών με φυσικά υλικά.Κλάδεψε τα ξεραμένα κλαδιά του δεντρολίβανου για να αναβλαστήσει το φυτό σου και να έχει ξανά πλούσια βλάστηση.

Χριστίνα απαντήθηκε πριν από 6 έτη

Έχω ψεκάσει με ένα υγρό που αγόρασα το οποίο είναι εντομοκτόνο-ακαρεοκτόνο όπως γράφει επάνω στο κουτί. Είναι αρκετό αυτό ή να ψεκάσω και με αυτό που μου προτείνετε;

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 6 έτη

Καλημέρα Χριστίνα. Χρησιμοποίησε το σκεύασμα που έχεις ήδη προμηθευτεί για να καταπολεμήσεις το έντομο και κάνε έναν επαναληπτικό ψεκασμό σε 2 βδομάδες. Απλά, προτείναμε ενδεικτικά ένα οικολογικό σκεύασμα για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου εντόμου.