Πρόβλημα πεύκου;

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΠρόβλημα πεύκου;
Ευρυδίκη ρωτήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα.

img_20201011_115324
img_20201011_1154332-2-1
 

Σας στέλνω δύο φωτογραφίες ενός πεύκου ( υπέργηρου, περίπου 100 χρόνων) το οποίο το κόψαμε το 2018, γιατί ο μισός κορμός ήταν κούφιος και είχε γείρει πολύ, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο.
 
Φέτος, τόσο στο κομμάτι του δέντρου, που απόμεινε, όσο και σε μια μεγάλη ρίζα που φαίνεται στο διπλανό οικόπεδο, έχουν βγάλει μια ασπρίλα, σκληρή στην αφή, η οποία επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις….
 
Στην πρώτη φωτογραφία, πάνω αριστερά φαίνεται κομμάτι του κορμού και στην κατακόρυφη επιφάνειά του ανεβαίνει αυτό το άσπρο πράγμα, καθώς και στο χώμα στο κέντρο της φωτογραφίας.

 
Στη δεύτερη φωτογραφία, που είναι από το διπλανό οικόπεδο, το κομμάτι της ρίζας που εξέχει του εδάφους είναι καλυμμένο από αυτό το άσπρο πράγμα.
 
Το ερώτημα είναι αν πρέπει να κάνουμε κάτι ή όχι, π.χ.να ρίξουμε κάποιο φάρμακο ή κάτι άλλο.
 
Αν μπορείτε να μας ενημερώσετε ….
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Καλό απόγευμα

 
Ευρυδίκη

4 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα Ευρυδίκη.
Μπορείς να ψεκάσεις με διάλυμα γαλαζόπετρας (θειικού χαλκού) για να περιορίσεις την ανάπτυξη της ασπρίλας που έχει εμφανιστεί.

Ευρυδίκη απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση. Και κάθε πότε πρέπει να το ψεκάσω (πρωΐ, βράδυ, πόσες φορές); Τελικά τι είναι αυτό; Ευχαριστώ ξανά και καλό βράδυ  

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα Ευρυδίκη.
Μπορείς να κάνεις ένα ψεκασμό με θειικό χαλκό (γαλαζόπετρα) και να επαναλάβεις σε δύο εβδομάδες. Το άσπρισμα είναι πιθανότατα ανάπτυξη μυκητολογικής ασθένειας.

Ευρυδίκη απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλό βράδυ.