Πολυγαλα

Γιαννης ρωτήθηκε πριν από 2 έτη

Καλησπέρα σας. Το πολυγαλα μου το οποίο το φυτεψα σε μεγαλύτερη γλάστρα πριν 15 ημέρες, έχει αρχίσει κι έχει μια όψη το φύλλωμα του σα να μαραίνεται.  Δεν είναι ξερά απλά φαίνονται αδύναμα και γερμενα προς τα κάτω. Δεν μπορώ να καταλάβω αν διψάει η αν το έπαθε από πολύ νερό. Το βλέπει ο ήλιος από της 11 μέχρι της 14 και το ποτιζω κάθε πρωί. 
img_20190825_184227_compress69
 

2 απαντήσεις
Κατερινα απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Γειά σας. Το φυτο φαίνεται να έχει ταλαιπωρηθεί λιγάκι. Καλό είναι να αποφεύγεις το πότισμα πρωί το καλοκαίρι. Πόσο μάλλον όταν το βλέπει δυνατός ήλιος. Όπως επίσης για να παραμείνει το φύλλωμα του ζωντανό μην το έχεις σε απευθείας ήλιο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε ημισκιερο μερος Καλό είναι να το χτυπάει ο απογευνατικος ηλιος που δεν καίει τόσο. Όσον αφορά τις εδαφικές του απαιτήσεις έχει κάποιες ιδιοτροπίες: Θέλει χώμα πλούσιο σε οργανική ουσία, με καλή στράγγιση. Δεν του «αρέσουν» τα ασβεστολιθικά εδάφη, όμως αυτά βελτιώνονται με την προσθήκη κομπόστ ή πολύ καλά χωνεμένης κοπριάς. Φρόντισε να το ποτιζεις μόνο όταν έχει στεγνώσει με απλη μέθοδο βάζοντας το δάχτυλο μέσα στο χωμα ελέγχοντας αν έχει υγρασία η Γλάστρα και εφόσον είναι στεγνό το χώμα ποτισε το κατά προτίμηση όπως όλα τα φυτά απόγευμα και όχι πρωί.

Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Καλημέρα Γιάννη. Φρόντισε να βάλεις το πολυγάλα σε θέση που το βλεπει ο απογευματινός ήλιος και φρόντιζε να το ποτίζεις κάθε 2 μέρες την περίοδο του καλοκαιριού και περίου 2 φορές τη βδομάδα την άνοιξη και το φθινόπωρο. Δες αναλυτικές συμβουλές για την φροντίδα του πολυγάλα στο σχετικό άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει.