Οινόπνευμα στο πάνω μέρος της ρίζας

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: ΛουλούδιαΟινόπνευμα στο πάνω μέρος της ρίζας
Αγγελικη Ραυτοπουλου ρωτήθηκε πριν από 3 έτη

Καλημέρα σας!
Έχω ένα κρεμαστό λουλούδι που δυστυχώς δεν ξέρω το όνομα του, ούτε κατάφερα να το βρω. Προσπάθησα να σας στείλω φωτογραφία αλλά δεν έρχεται…
Η ρίζα του και το κλαρί του που απλώνει είναι ροζ και στις άκρες είχε λουλουδάκι ( φούξια, βγαίνει και σε κίτρινο ). Γέμισε ολόκληρο από ένα άσπρο παράσιτο που περπατούσε πάνω του. Το έπλυνα και το ψέκασα με νερό, τριμμένο πράσινο σαπούνι χολής και λίγο οινόπνευμα, αλλά το παράστιτο ανεπιρέαστο. Εν τέλει το κλάδεψα γουλί και πάλι στη ρίζα που φαίνεται από πάνω είχε ακόμη κάποια. Δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ χημικά. Γι’ αυτό, έχυσα από πάνω τους λίγες σταγόνες άσπρο οινόπνευμα και τότε ψόφισαν επί τόπου. Αλλά έπεσε λίγο σκέτο οινόπνευμα και στη ριζα….και αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό.. Μετά  έριξα λίγο νερό για να μη μείνει τελείως πάνω του.
Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια επιβάρυνση για τη ρίζα που έπεσε οινόπνευμα…; Και στη συνέχεια, να σας πω, πως επειδή το λουλουδάκι είναι κάπως παραποτισμένο και γενικά ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, ήθελα να το βγάλω , να βάλω χαλίκια κάτω στη γλάστρα και να το ξαναβάλω με λίγο καινούργιο χώμα από πάνω και από κάτω. Να το κάνω αυτό ή θα το σοκάρω στην παρούσα φάση ; Υπάρχει κάτι άλλο που να μπορώ να κάνω για να το φροντίσω στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμη ; Κομπόστ ή λίπασμα ; Η καλύτερα να περιμένω λίγο ; Ρωτάω, γιατί ξέρω ότι ακόμα και θετικές αλλαγές στα λουλούδια, θέλουν να γίνονται σιγά-σιγά.
Σας ευχαριστώ.
 
***Υπάρχει κάτι που κάνω λάθος και δε μπορώ να σας στείλω φωτογραφία ; Το βελάκι επάνω πάτησα, αλλά δείχνει να την φορτώνει για πολύ ώρα και δεν φτάνει ποτέ.

1 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα Αγγελική. Δεν υπάρχει πρόβλημα που έπεσε οινόπνευμα στο χώμα που έχει φυτευτί το φυτό σου. Μπορείς να προσθέσεις διάλυμα εκχυλίσματος φυκιών για τόνωση του φυτού σου που έχει ταλαιπωρηθεί.