Νανα τριανταφυλλιές

Γιώργος ρωτήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα
Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής :
Έχω αγοράσει κατά διαστήματα τους τελευταίους 2 Μήνες διάφορες νάνες τριανταφυλλιές τις οποίες και αμέσως μεταφυτεύω σε μεγαλύτερες γλάστρες.
Το πρόβλημα είναι ότι όλες λίγες μέρες μετά την μεταφύτευση αρχίζουν να ξεραίνονται αρχικά τα μπουμπούκια και μετά τα φύλα. Οι μικροί κορμοί που μένουν βγάζουν μετά από λίγες μέρες νέα φύλλα αλλά και αυτά πάλι ξεραίνονται.
Έχω κάνει πολλές μεταφυτεύσεις σε διάφορα κυρίως καλλωπιστικά φυτά  καθώς  και σε μεγάλες θαμνώδεις τριανταφυλλιές αλλά ποτέ δεν είχα αυτό το πρόβλημα και μου κάνει εντύπωση μάλιστα γιατί θεωρώ τις τριανταφυλλιές από τα ”εύκολα” φυτά… μήπως έχουν κάποια ιδιαιτερότητα οι νάνες?
 
Ευχαριστώ
Γιώργος
 
 
 

1 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλημέρα Γιώργο. Το πρόβλημα πολλές φορες΄σε αυτές τις μικρές νάνες τριανταφυλλιές είναι ότι πρόκειται για 3-4 μοσχεύματα σε μία γλάστρα που δεν έχουν ριζώσει καλά και όχι μία τριανταφυλλιά με κεντρικό κορμό. Αυτό δημιουργεί προβλήματα καθώς τα νεαρά φυτά είναι ευαίσθητα και είναι πολύ πιθανό να ξεραθούν. Βάζε τις τριαναφυλλιές σε ημισκιερό μέρος να συνηθίσουν το περιβάλλον, και μετά από 1 βδομάδα τα μεταφυτεύεις σε μεγαλύτερη γλάστρα. Καλό είναι να προσθέτεις λιπασμα από εκχύλισμα φυκιών που βοηθά καλύτερα στη ριζοβολία.