Μονστερα καφε κηλιδα

Τζωρτζίνα ρωτήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το πολυ ενημερωτικό blog σας!
Εχω μια μονστερα εδω και ένα μήνα η οποια δειχνειε να τα πηγαίνει πολυ καλα, και μαλιστα ετοιμαζονται σιγα σιγά να ανθίσουν 2-3 καινούρια φυλλα! Παρόλα αυτα, σε ενα φύλλο της εχει μια καφέ κηλιδα, η οποια ειχε ξεκινησει σαν μια καφε ρωγμη και με την.παροδο των ημερών απλώνεται. Στην υφη της ειναι ξερή.  Παρατηρω οτι σε ενα καινουριο μισχο που παει να αναπτυχθεί υπαρχει αντιστοιχα καφε κηλιδα.
Ξέρετε τι μπορεί να σημαίνει? 

4 απαντήσεις
Καλύτερη απάντηση
Τζωρτζίνα απαντήθηκε πριν από 3 έτη

 Για διευκόλυνση σας στέλνω ορισμένες φωτογραφίες. 
Το φυτό το μεταφύτευσα σε μεγαλύτερη γλάστρα γιατί οι ρίζες του είχαν βγει εξω από την αρχική γλάστρα. Χρησιμοποίησα όμως φυτόχωμα γενικής χρήσης. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό?
Εναλλακτικά φταίει υπερβολικό πότισμα ή λίγο φως?
dav
dav
dav
 

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλημέρα. Βάλε την μονστέρα σε μέρος που δεν την κτυπούν απευθείας οι ακτίνες του ήλιου γιατί πιθανώς έπαθε έγκαυμα. Δες περισσότερες συμβουλές για την φροντίδα της μονστέρας στο σχετικό΄άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει.

Τζωρτζίνα απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!.
Υπαρχει περιπτωση αυτο να ειχε ξεκιβνησει στο μαγαζί που την αγόρασα και στη συνέχεια να εξελίχθηκε? Γιατι η αλήθεια είναι οτι στο σημείο που βρισκεται δεν τη χτυπανε απευθειας οι ακτινες του ήλιου, ουτε θα έλεγα οτι ειναι τόσο έντονο το φως.
Και πάλι ευχαριστώ πολύ!

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Πραγματικά, πιθανώς να έιχε συμβεί πιο πριν η ξήρανση.