Καφέ σημάδια σε μονστέρα

Κατερίνα ρωτήθηκε πριν από 2 έτη

Γειά σας, αγόρασα μια μονστέρα την Παρασκευή η οποία ήρθε στο σπίτι μου εντελώς απότιστη. Την βύθισα σε μια λεκάνη με νερό κ το χώμα βραχηκε αλλά όχι εντελώς, σε πολλά σημεία ήταν στεγνό. Την πρώτη μέρα σε ενα φύλλο είχε ένα ανοιχτό πράσινο σημάδι κ μετά εξελίχθηκε σε καφέ. Μέχρι τη Δευτέρα εμφάνισε καφέ σημάδια σε αρκετά φύλλα και ένα από τα μικρότερα φύλλα κιτρινισε. Βλέπω ότι αρχίζουν κ εμφανίζονται ανοιχτόχρωμα πράσινα σημάδια και σε καθαρό φύλλο τα οποία μάλλον θα γίνουν καφέ αργότερα. Στο σημείο που την έχω δεν χτυπάει απευθείας ο ήλιος. Τι μπορώ να κάνω; Μήπως το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη νερού που είχε από την αρχή πριν την πάρω; Μπορεί να επανέλθει;

3 απαντήσεις
Κατερίνα απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Σας στέλνω μερικές φωτογραφίες με τη σημερινή της κατάσταση. 
 

dav
 
dav
 
dav
 

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Καλησπέρα Κατερίνα.
Πιθανότατα, η μονστέρα θέλει μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα για να αναπτυχθεί κανονικά. Εξασφάλισε φωτεινή θέση που δεν την κτυπούν οι απευθείας ακτίνες του ήλιου και κάνε πότισμα μία φορά την εβδομάδα. Δες αναλυτικές συμβουλές για την φροντίδα της μονστέρας στο σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει.

Κατερίνα απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Η γλάστρα φαίνεται κάπως μικρή σε σχέση με το μέγεθος της μονστέρας, θα φροντίσω να την μεταφυτευσω σύντομα!
Καλή συνέχεια!