Γιατί ξεραίνονται τα φύλλα του δυόσμου;

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Αρωματικά φυτάΓιατί ξεραίνονται τα φύλλα του δυόσμου;
Χριστίνα ρωτήθηκε πριν από 5 έτη

Καλησπέρα σας. Έχει εδώ και αρκετούς μήνες που ο δυόσμος μου άρχισε να ξεραίνεται και επιπλέον παρατήρησα πολύ μικρά έντομα τα οποία κάθονται στο φυτό και μόλις κουνήσω τα φύλλα του αναπηδούν και ξανα κάθονται. Τον κλάδεψα πολύ χαμηλά αλλα και πάλι μόλις αναπτυχθούν λίγο τα φύλλα ξεραίνονται και τα έντομα παραμένουν στο φυτό. Μπορεί να έχει κάποιο μυκητολογικό αλλα και εντομολογικό πρόβλημα; Πως να το βοηθήσω να αναπτυχθεί χωρίς να υπάρχουν και αυτα τα ενοχλητικά έντομα;

3 απαντήσεις
Καλύτερη απάντηση

Καλησπέρα Χριστίνα. Για την αντιμετώπιση μυκητολογικών και εντομολογικών προσβολών του δυόσμου, ψέκασε με χαλκούχο διάλυμα μαζί με  θερινο πολτό ή άλατα λιπαρών οξέων. Ο ψεκασμός καλό είναι να γίνεται βραδάκι, ενώ καλό είναι το πότισμα να μην γίνεται μεσημεριανές ώρες γιατί η διαβροχή του φυλλώματος του δυόσμου σε συνδιασμό με ηλιοφάνεια μπορέι να προκαλέσει την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθερνειών. Σχετικά με τα έντομα που βλέπεις, αν μοιάζουν με λευκά κουνουπάκια πιθανότατα είναι το έντομο του αλευρώδη. 

ΒΑΣΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα πριν τρεις ημέρες μετακόμισα σε αλλο σπιτι μαζι με εμενα ηρθαν και τα φυτα μου εφερα λοιπόν βασιλικό δικταμο ριγανη δεντρολίβανο αυτα ειναι μια χαρα το πρόβλημα εμφανίστηκε στην λουιζα και στο δυοσμο που εχασαν τα φύλλα τους και αρχιζουν να ξεραίνονται η Λουίζα σχεδον ολοκληρωτικά απο βόρειο μπαλκόνι με σχεδον δυο ωρες ηλιο την ημέρα τα εφερα σε νότιο νοτιο ανατολικό με ηλιο απο τις δεκα το πρωί εως αργα το απόγευμα τι φταίει τι μπορω να σώσω αν γίνεται και τι φταίει. Ευχαριστώ.

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα Νίκο.
Κλάδεψε άμεσα τα αρωματικά σου, τη λουίζα και τον δυόσμο. Απέφυγε το υπερβολικό πότισμα και πότιζε όταν στεγνώνει το χώμα. Μπορείς να προσθέσεις υγρό λίπασμα φυκιών για τόνωση των φυτών σου.