Ξεραμένα φυτά

Αγγελική Ραυτοπούλου ρωτήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα σας!
Κατ’αρχάς θα ήθελα να συγχαρώ το site σας που έχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες, τα βιντεάκια βοηθούν πάρα πολύ-ιδίως τους ερασιτέχνες-και φαίνεται πως είναι φτιαγμένο με αγάπη. Έχω ρωτήσει πολλά εδώ και καιρό και είχα παραμελήσει να κάνω κάποιο σχόλιο επ’ αυτού.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : Ακόμα κι αν ένα φυτό φαίνεται τελείως ξεραμένο , υπάρχει περίπτωση αν μπει σε νέα γλάστρα και νέο χώμα ή ακόμη καλύτερα στη γη ( σε κατάλληλο χώμα ) και πάρει το χρόνο του, ακόμη και δύο χρόνια μετά, να ξαναπεράσει ; Το ρωτάω,  γιατι η ρίζα δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται, το χοντρό μέρος, έχει μικρά ριζάκια, ριζάκια σε βάθος μεγάλο και δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να ξέρει τι ακομη παραμένει ζωντανό.
Σας ευχαριστώ!

1 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα Αγγελική και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Για ένα ξεραμένο φυτό μπορούμε να το κλάδέψουμε λίγα εκατοστά πάνω από την βάση του κεντρικού βλαστού που βγαίνει από το έδαφος και να δούμε το εσωτερικό του. Αν είναι πράσινο εσωτερικά του κεντρικού βλαστού έστω και λίγο θα αναβλαστήσει ενώ σε διαφορετική περίπτωση το κλαδεύουμε ακόμα πιο χαμηλά στην βάση του κορμού. Αν και σε αυτή την περίπτωση, είναι εσωτερικά ξερό τότε το φυτό μας πιθανότατα δεν θα αναβλαστήσει.