Πρόβλημα με μέντα και δυόσμο

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΠρόβλημα με μέντα και δυόσμο
ΧΑΡΗΣ Ν. ρωτήθηκε πριν από 2 έτη

Γειά σας και συγχαρητήρια για τη σελίδα σας! Εδώ και 2 χρόνια καλλιεργώ λαχανικά στην ταράτσα μου σε μεγάλες ζαρντινιέρες , γλάστρες και βαρέλια. Καλοκαίρι και χειμώνα. Φέτος την άνοιξη και αλλάζοντας το χώμα σε κάποιες θέσεις πέταξα και χώμα απο δυο γλάστρες με μέντα και δυόσμο που κατάργησα , ώστε να μήν το πετάξω. Το χώμα τοποθετήθηκε στον πάτο πλαστικών βαρελιών , ύψους περ 50 cm και απο πάνω συμπληρώθηκε καινούργιο χώμα καλής ποιότητας και φύτεψα φυτώρια κηπευτικών. Αποτέλεσμα , 20 μέρες μετά , ανάμεσα στις τομάτες , μελιτζάνες , πιπεριές κ.λ.π να ξεπετάγονται απο παντού μέντες και δυόσμος!!!
ΕΡΩΤΗΣΗ 1) Με το δεδοδομένο της ταχύτατης επεκτατικότητας των ριζών τους , υπάρχει περίπτωση να συμβάλλουν στην αρνητική ανάπτυξη τών φυτών? Βγάζω καθε δυο μέρες ότι βλαστό αναβαίνει στην επιφάνεια.
ΕΡΩΤΗΣΗ 2) Τον Οκτώμβριο πρίν αλλάξω καλλιέργεια και βάλλω μπρόκολα λάχανα κ.λ.π. τι μπορώ να κάνω ώστε να εξαφανίσω τις ρίζες. Δεν εννοώ κάτι χημικό. Κάποιος μου είπε για βραστό νερό με προσθήκη ξυδιού. Ή στο τέλος θα πρέπει να πετάξω το χώμα απ τις συγκεκριμένες θέσεις?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων , για την όποια απάντηση και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.