ποντικια στον κηπο

Τάκης Καραμάνης ρωτήθηκε πριν από 4 έτη

Φετος εχουν φανει πολλα ποντικια στην γειτονια. Στην αρχη εφαγαν ολα τα πορτοκαλια και τ αμανταρινια αφηνοντας μονο τις φλουδες να κρεμονται απο τα δεντρα. Τωρα τρωνε τα κουκια. Τι να κανω; Ο γειτονας εχει βαλει ναφθαλινη στον κηπο του και δεν εχει προβλημα, αλλα εγω που εβαλα περιμετρικα δεν ειδα αποτελεσμα.

5 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα Τάκη.
Δύσκολο το πρόβλημα των ποντικιών για να τα αντιμετωπίσουμε με οικολογικό τρόπο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε χημικά τρωκτικοκτόνα.

Κωνσταντίνα απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Για τα ποντίκια του χωραφιού τί μπορούμε να κάνουμε? Φυτεψα (καθυστερημένα) πατατες και τωρα βλέπω μια τρύπα στο κέντρο της καλλιέργειας. Βρήκα και μία ακόμη ανάμεσα στα κρεμμυδάκια μου. Το κτήμα είναι μεγαλο και για χρόνια αφημένο εχει μεσα πορτοκαλιες και ελιες. Φέτος λίγο ασχοληθήκαμε, αλλα εντελώς ερασιτεχνικά και “οικολογικά”… Υπάρχει κάποιος παραδοσιακός τρόπος αντιμετωπισής τους?
Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Κωνσταντίνα
Υ.γ. όλες οι φυτεύσεις που κάναμε στα λαχανικά μας ειναι βάση των οδηγιών σας, ευχαριστούμε

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνα και χαιρόμαστε πολύ που χρησιμοποιείς τα Μυστικά του Κήπου για τις καλλιέργειες σου. Οι γάτες αποτελούν σίγουρα ένα οικολογικό όπλο για την αντιμετώπιση των ποντικίων.

Δημήτρης απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Υπάρχουν “πάσσαλοι” απώθησης τρωκτικών που μπήγονται στο έδαφος (ηλιακοί ή όχι) και λειτουργούν με υπερήχους. Εγώ τους χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια και τα ποντίκια εξαφανίστηκαν από τον κήπο μου. Απλά πρέπει να βρεις αξιόπιστες συσκευές (αγόρασα 6 και μόνο 2 λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα).

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 4 έτη

Σε ευχαριστούμε Δημήτρη για τις πληροφορίες για την αντιμετώπιση των ποντικιών στον κήπο.