μυκητας στο γκαζον

Ερωτήσεις Κηπουρικήςμυκητας στο γκαζον
Μπαμπης Παρασκευοπουλος ρωτήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα ,
έχει αρκετές μέρες που έχω προσέξει ακανόνιστες καφετιές κηλίδες στο γκαζόν μου , Γενικά αυτή την εποχή δεν ποτίζω και παρ αυτά το πρωί το φύλλωμα του γκαζόν είναι μούσκεμα.
Μετα από ερεύνα που έκανα και κόβοντας μερικά φιλαράκια του γκαζόν για μια πιο προσεκτική παρατήρηση πιστεύω ότι πρόκειται για τον μύκητα Helminthosporium ο οποίος αντιμετωπίζεται απ ότι διάβασα με μυκητοκτόνα όπως το mancozeb και iprodione.
Η ερώτηση μου είναι εάν αυτά τα μυκητοκτόνα είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον  γιατί συγχρόνως καλλιεργώ  σ ένα μικρο τμήμα του  κήπου μου βιολογικά λαχανικά.
Ο χλοοτάπητας μου είναι παλιός 20ετιας και προσπαθώ πάντα να τον έχω κουρεμένο στην ώρα του ,λιπασμένο και φυσικά τα καλοκαίρια καλά ποτισμένο. Αϊτή την εποχή  του κάνω και εξαέρωση . θα θελα την γνώμη σας σχετικά με τα μυκητοκτόνα γιατί θέλω να έχω ενα καταπράσινο χλοοτάπητα αλλά φοβάμε τα χημικά.
 
Ευχαριστω 
Μπαμπης 

1 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα Μπάμπη. τα συγκεκριμένα μυκητοκτόνα είναι χημικά και δεν προορίζονται για βιολογική καλλιέργεια. Δοκίμασε να ψεκάσεις το γκαζόν με χαλκόυχο διάλυμα που έιναι βιολογικό σκεύασμα, αφού το κουρέψεις για να έχει και καλύτερο αερισμό.