Καλησπέρα σας μπορώ να βάζω καφέ στα φυτά μου

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Γενικές ερωτήσειςΚαλησπέρα σας μπορώ να βάζω καφέ στα φυτά μου
Ροζινα Βαλμα ρωτήθηκε πριν από 7 μήνες

Μπορω να βάλω καφέ στα φυτά μου δεδομένου ότι είναι όξινος?Άλλη μια ερώτηση χρησιμοποιούμε μόνο το κατακάθι του ελληνικού καφέ η του φίλτρου η μπορώ και ώμο?έχω φυκους σεφλέρα βιβουρνο ελαιαγνο φωτινια βερονίκη βασιλικό υβισκο κρασουλα γεράνι ρυχοσπερμο αρμπαρόριζα απτενια φυλοδενδρο σπαθιφυλλο αρεκα και αλοκασια ..ευχαριστω!

2 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 7 μήνες

Καλησπέρα Ροζίνα.
Μπορώ να βάζεις υπολείμματα καφέ φρέσκου ή ψημένου. Τα κατακάθια του καφέ περιέχουν οργανική ουσία και θρεπτικά στοιχεία, περισσότερο άζωτο και λιγότερο κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Όμως επειδή δημιουργούν όξινο περιβάλλον στο έδαφος, υπερβολικές ποσότητες καφέ μπορεί να στρεσάρουν νεαρά φυτά λουλουδιών ή λαχανικών είδικά όταν είναι σε γλάστρες. Αυτό μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα στα φύλλα. Γιαυτό καλύτερα αν φτιάχνεις κομπόστ, να χρησιμοποιείς εκεί για κομποστοποίηση τα κατακάθια του καφέ μαζί με άλλα κατάλληλα υλικά για κομπόστ.

Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 7 μήνες

Καλησπέρα Ροζίνα.
Μπορώ να βάζεις υπολείμματα καφέ φρέσκου ή ψημένου. Τα κατακάθια του καφέ περιέχουν οργανική ουσία και θρεπτικά στοιχεία, περισσότερο άζωτο και λιγότερο κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Όμως επειδή δημιουργούν όξινο περιβάλλον στο έδαφος, υπερβολικές ποσότητες καφέ μπορεί να στρεσάρουν νεαρά φυτά λουλουδιών ή λαχανικών είδικά όταν είναι σε γλάστρες. Αυτό μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα στα φύλλα. Γιαυτό καλύτερα αν φτιάχνεις κομπόστ, να χρησιμοποιείς εκεί για κομποστοποίηση τα κατακάθια του καφέ μαζί με άλλα κατάλληλα υλικά για κομπόστ.