Γκουσμάνια

Αθηνά Παπαγεωργίου ρωτήθηκε πριν από 2 έτη

Καλησπέρα σας,

Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ γιατί πραγματικά έχετε ένα πολύ ωραίο site. Με τα λουλούδια η σχέση μου είναι πολύ απλή. Έχω έναν μικρό κήπο και προσπαθώ να τον φροντίζω όσο καλύτερα μπορώ, παίρνοντας συμβουλές από ειδικούς. Είμαι τελείως ερασιτέχνης. Πριν από ένα μήνα, έψαχνα να βρω να πάρω ένα φυτό εσωτερικού χώρου και ύστερα από αναζήτηση κατέληξα σε μια Γκουσμάνια. Η αλήθεια είναι ότι την διάλεξα όταν διάβασα το άρθρο σας , που όπως όλα τα άλλα ήταν πολύ κατατοπιστικό.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ στην αρχή εγώ και η Γκουσμάνια τα πηγαίναμε τρομερά καλά , την τελευταία εβδομάδα στην άκρη από τα φύλλα της έχουν γίνει λίγο κίτρινα και επάνω στον ανθό έχει μια μυρωδιά άσχημη. Φροντίζω και έχει πάντα νερό κάτω στην βάση της, την ποτίζω από ψηλά, ψεκάζω τα φύλλα της και επίσης ρίχνω και νερό στο χώμα της.

Δεν θέλω να μου πεθάνει και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Έχω διαβάσει προσεχτικά τις οδηγίες για το πότισμα που γράφεται αλλά μάλλον κάτι δεννω καλά.

Η Γκουσμάνια που πήρα είχε μεγάλα άσπρα λουλούδια , δεν είναι δηλαδή σαν αυτό της φωτογραφίας σας που έχετε στο άρθρο. Αυτά μυρίζουν.

Θα μπορούσα να σας στέιλω και φωτογραφίες αν θεωρείτε ότι είναι αναγκαίο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και πάλι συγχαρητήρια για το site σας.

2 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Καλησπέρα Αθηνά. Πιθανότατα ποτίζεις υπερβολικά τη γκουσμάνια σου και γιαυτό μυρίζει γιατί έχει αναπτυχθεί μυκητολογική ασθένεια. Μείωσε το πότισμα και πότιζε κάθε 4-5 μέρες πάντα αφού στεγνώνει πρώτα το χώμα της. Δες αναλυτικές συμβουλές για την φροντίδα της γκουσμάνιας στο σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει.

Αθηνά απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!