Γιατί ξεραίνεται το αβοκάντο σε γλάστρα

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Διάγνωση προβλήματοςΓιατί ξεραίνεται το αβοκάντο σε γλάστρα
Ελευθερία ρωτήθηκε πριν από 1 έτος

Καλησπέρα, έχουμε φυτέψει ένα αβοκάντο σε γλάστρα, το οποίο, έκτοτε, ήτοι εδώ και ένα χρόνο περίπου, το έχουμε μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, άρχισαν τα φύλλα του να ξεραίνονται και να πέφτουν και σταδιακά άρχισαν να ξεραίνονται ακόμη και αυτά που ήταν νέα, των οποίων μάλιστα οι άκρες γινόταν στριφογυριστές, σαν βίδες. Πλέον, έχει αρχίσει να ξεραίνεται και ο κορμός. Ήδη, είναι σε χειρότερη κατάσταση από τις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε. Θα μπορούσαμε πιστεύετε να κάνουμε κάτι για να το σώσουμε;Αν κόβαμε ως ένα σημείο τον κορμό του;Του ρίξαμε βιταμίνες και ένα είδος φαρμάκου για μύκητες. Ευχαριστούμε πολύ!

Εικόνες απο το Αβοκάντο

1 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 1 έτος

Καλησπέρα Ελευθερία. Βγάλε το αβοκάντο σε εξωτερικό χώρο και κλάδεψε το για να αναβλαστήσει σταδιακά. Πρόσθεσε και το σκεύασμα για την αντιμετώπιση των μυκτολογικών ασθενειών.