Διάγνωση αρρώστιας στο νυχτολούλουδο.

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΚατηγορία: Διάγνωση προβλήματοςΔιάγνωση αρρώστιας στο νυχτολούλουδο.
Μιχάλης ρωτήθηκε πριν από 3 έτη

2%ce%b1%cf%83
1%ce%b1%cf%83
 Μπορείτε να μου πείτε γιατί κάνει έτσι κίτρινα τα φύλλα του και έχει και αυτά τα μαύρα στίγματα? Και πως να το αντιμετωπίσω γιατί ήδη έχουν γίνει έτσι αρκετά φύλλα από το νυχτολούλουδό μου;

3 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα Μιχάλη. Πιθανότατα το νυχτολούλουδο σου έχει κάποια έντομολογική προσβολή αν και δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με ασφάλεια από τις φωτογραφίες. Επίσης, το σάπισμα στα φύλλα μπορεί να οφείλεται από έντονη παγωνιά ή υπερβολικό πότισμα. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό να το ψεκάσεις με διάλυμα θερινού πολτού καθώς και χαλκού το νυχτολούλουδο σου. Θερινό πολτό και χαλκό μπορείς να προμηθευτείς από τα γεωπονικά καταστήματα.

Μιχάλης απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Καλησπέρα σας και Χρόνια πολλά!! Καλή χρονιά να έχουμε!! Θα ήθελα να σας ρωτήσω πότε πρέπει να το ψεκάσω γτ τώρα αυτές τις μέρες έχει χαμηλές θερμοκρασίες (?) Και επίσης επειδή διαθέτω και θερινό πολτό και χαλκό ποια αναλογία να χρησιμοποιήσω(?)

Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 3 έτη

Χρόνια πολλά Μιχάλη. Μπορείς να το ψεκάσεις μόλις περάσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες συτής της περιόδου. Προσθέτεις 5cc/1 λίτρο νερό θερινού πολτού, περίπου 1 κουταλιά του γλυκού και 3gr χαλκού/ 1 λίτρο νερό περίπου μισή κουταλιά του γλυκου.