Δέντρο της Φωτιάς

Ερωτήσεις ΚηπουρικήςΔέντρο της Φωτιάς
ΜΑΡΙΑ ρωτήθηκε πριν από 2 έτη

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το υπέροχο site σας! Είναι ο απόλυτος σύμβουλος μας, σε όλα τα θεματα κηπουρικής, ευχαριστουμε!!!
Ήθελα να ρωτησω, για το Δέντρο της Φωτιάς (Delonix Regia) που φύτεψα πριν λιγο καιρό. Φύτεψα από σπόρο πριν από 2 μήνες 2 φυτά, βλάστησαν και τα δύο ταυτόχρονα και αναπτύσσονται σταθερα.. Θα ηθελα όμως κάποιες γενικές συμβουλές γι αυτα.. Τι λίπασμα να βάλω και πότε; Να τα αφησω στη γλάστρα ή θα πρέπει να τα μεταφυτεψω στω χώμα; Αντεχουν το χειμώνα; Είναι ανθεκτικα δεντράκια; πρέπει να κάνω κάτι για να τα προστατεύσω; Μήπως ο απευθειας ηλιος τα βλάπτει ή όχι; Θέλουν κάποια ιδιαίτερη φροντίδα; Ρωτάω, γιατί κανείς από οσους ξέρω δεν εχει αντιστοιχο δέντρο και δεν ξέρω πως να τα περιποιηθω.. Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων,

2 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης (Τα Μυστικά του Κήπου) Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Καλησπέρα Μαρία.
To δέντρο της φωτιάς (delonix regia) ή flame tree όπως αναφέρεται στο εξωτερικό είναι από τα πιο εντυπωσιακά δέντρα με κόκκινο-πορτοκαλί άνθη στο χρώμα της φωτιάς. Ευδοκιμούν σε τροπικό περιβάλλον και είναι ευαίσθητα σε θερμοκρασίες κάτω από 5οC. Ίσως χρειαστεί να βάλεις τη γλάστρα σε εσωτερικό χώρο ή σε προφυλαγμένο χώρο από την παγωνιά το χειμώνα για να τα προστατεύσεις. Θα σου πρότεινα να το μεταφυτεύσεις στις αρχές της άνοιξης στον κήπο. Σχετικά με τη λίπανση, μπορείς να βάζεις λίγο λίπασμα 20-20-20 στις αρχές του φθινοπώρου και να επαναλάβεις μέσα στην άνοιξη.

ΜΑΡΙΑ απαντήθηκε πριν από 2 έτη

Ευχαριστώ πολύ πολύ!!! 🙂