Δένδρο σε γλάστρα

Makis ρωτήθηκε πριν από 5 έτη

Γεια σας.
Στο σπίτι μας έχουμε μία λεμονιά σε χώμα η οποία έχει φτάσει τα 4+ μέτρα ύψος και 3 μέτρα σε πλάτος. Εκτός από τα λεμόνια και το πανέμορφο φύλλωμα της μας δημιουργεί π΄ροβλημα καθώς οι ρίζες της ακουμπάνε τους τοίχους του υπογείου με αποτέλεσμα να έχουμε θγρασία εσωτερικά. Για αυτό το λόγο σκεφτήκαμε είτε να την μεταφυτεύσουμε είτε να φυτέψουμε νέα σε γλάστρα.
Επειδή είναι σημαντικό το φύλλωμα να φτάσει και πάλι το ίδιο ύψος&πλάτος καθώς είναι ένα πανέμορφο θέαμα από το παράθρυο ενώ μας κρύβει από τα αδιάκριτα βλέμματα θέλω να ρωτήσω αν μπορεί μία λεμονιά σε γλάστρα να ανέβει τόσο ψηλά και αν όχι ποιό δένδρο θα προτείνατε ώστε να έχουμε το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

1 απαντήσεις
Κώστας Λιονουδάκης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 5 έτη

Καλημέρα Μάκη. Δστυχώς, η λεμονιά σε γλάστρα δεν μπορεί να έχει τέτοια ανάπτυξη όπως το δέντρο που έχεις ενώ παράλληλα είναι αρκετά δυσκολο να μεταφυτέυσεις αυτού του μεγέθους τη λεμονιά σε γλάστρα. Σίγουρα θα πρέπει να την κλάδέψεις αρκετά πριν το επιχειρήσεις. Δέντρα σε γλάστρα, έχουν γεινικότερα πιο μειωμένη ανάπτυξη. Ίσως θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα αναρριχόμενο φυτό όπως το ρυγχόσπερμα, η βουκαμβίλια για να αναπτυχθεί τόσο.