εικόνα

Οι απαντήσεις της Κυριακής 18 Ιουνίου 2017

«Τα Μυστικά του Κήπου, σας απαντούν»

Κάθε Κυριακή τα «Μυστικά του Κήπου» απαντούν στα μηνύματά σας. Στείλτε τις ερωτήσεις σας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στη σελίδα μας στο facebook και διαβάστε τις απαντήσεις εδώ.

 

Κυριακή 18 Ιουνίου

Άγγελος Ουρ (10/6):
Καλησπέρα σας, έχω πάρει μία σιτρονέλα στο υπνοδωμάτιο μου, η οποία με έχει σώσει απ’ τα κουνούπια, που με τσίμπαγαν τα βράδια. Υπάρχει περίπτωση το φυτό αυτό να μου δημιουργήσει πρόβλημα έλλειψης οξυγόνου στο δωμάτιο; Βασικά ψάχνω ένα φυτό, το οποίο απωθεί τα κουνούπια το βράδυ στο δωμάτιο, χωρίς να βλάπτει την υγεία. Διάβασα ότι υπάρχουν κάποια φυτά τα οποία παράγουν οξυγόνο το βράδυ, καθαρίζουν και τον αέρα και είναι κατάλληλα για υπνοδωμάτιο. Η σιτρονέλα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία; Επίσης, ήθελα να ρωτήσω το ίδιο και για τον βασιλικό.

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Τόσο η σιτρονέλα όσο και ο βασιλικός, είναι φυτά με εντομοδιωκτικές ιδιότητες. Ειδικά η σιτρονέλα, έχει ευρεία εντομοδιωκτική χρήση και το αιθέριο έλαιο της χρησιμοποιείται και στα περιλαίμια σκύλων. Όσο για το πρόβλημα έλλειψης οξυγόνου, αν είναι για ένα μεμονωμένο φυτό δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά καλό θα ήταν να αφήναμε ένα παράθυρο ελαφρά ανοικτό κατά τη διάρκεια της νύχτας αν διατηρούμε περισσότερα φυτά.

 

Marina Fat (11/6):
Καλημέρα! Όμορφη και αρκετά εξυπηρετική η σελίδα σας. Συμβουλές για μπουκαμβίλια… Το πρόβλημα μου είναι η καθυστέρηση ανάπτυξης φύλλων και ανθών μετά το χειμώνα. Π.χ τώρα η μια είναι με δύο πλευρικά βλαστάρια, η δεύτερη δεν έχει “ξυπνήσει”, ενώ φαίνεται ζωντανή στον κορμό. Συμβουλές για σύντομο “ξύπνημα” φυτών… ευχαριστώ!

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Για την ανανέωση της βλάστησης της βουκαμβίλιας, κάνουμε ένα κλάδεμα και παρέχουμε λίπασμα πλούσιο σε άζωτο για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη του φυτού. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την φροντίδα της βουκαμβίλιας στο σχετικό μας άρθρο: http://www.mistikakipou.gr/tessera-mistika-voukamvilia/

 

Alexandros Zo (11/6):
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη σελίδα σας! Θα ήθελα την συμβουλή σας στο εξής: Το δεντράκι κουμκουάτ έχει βγάλει κάτι περίεργα εξογκώματα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που σας στέλνω. Γνωρίζετε τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται; Ευχαριστώ!

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Το κουμκουάτ σας έχει προσβληθεί από τον ψευδόκοκκο, ένα έντομο που προσβάλλει τα εσπεριδοειδή. Ψεκάστε με οικολογικά σκευάσματα θερινού πολτού και άλατα σαπώνων καλίου που θα βρείτε από το γεωπονικό κατάστημα της περιοχής σας.

 

Eleonora Kou (12/6):
Γεια σας. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Ο φίλος μου στην δουλειά του έχει ένα φυτό αλόη και θα ήθελα να κόψει ένα φύλλο για να κανω μεταφύτευση σε γλάστρα. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να μην χαλάσει, καθώς και ποιο σημείο πρέπει να κόψει. Ευχαριστώ!

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Θα επιλέξετε ένα περιφερειακό φύλλο και θα το κόψετε με μαχαίρι από τη βάση του. Θα βάλετε στην τομή σκόνη ορμόνης ριζοβολίας και θα φυτέψετε το μόσχευμα του φύλλου, σε μια γλάστρα και θα την τοποθετήσετε σε σκιερή δροσερή θέση. Θα ποτίζετε ανά 2 μέρες και είναι σίγουρο ότι μέσα σε 20-30 μέρες, το μόσχευμα της αλόης θα έχει ριζοβολήσει για να δώσει ένα νεό φυτό αλόης.

 

Kiriaki Das (12/6)
Έχω μία ορτανσία της οποίας τα άνθη έχουν αρχίσει να ξεραίνονται. Να τα κόψω;

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Ναι, απομακρύνετε τα αποξηραμένα λουλούδια της ορτανσίας, για να ενισχύσετε την ανάπτυξη της, καθώς και να έχετε νέα ανθοφορία. Προσθέστε ειδικό λίπασμα για οξύφιλα καθώς και σίδηρο σε χηλική μορφή. Δείτε και το σχετικό μας άρθρο για την φροντίδα της ορτανσίας. http://www.mistikakipou.gr/pente-mistika-ortansia/

 

Zoe Gia (12/6)
Γεια σας! Έχω δύο είδη μπονσάι και τα έχω σχεδόν τρία χρόνια. Την άνοιξη άλλαξα το χώμα τους, έβαλα κομπόστ και τους κούρεψα και ρίζες γιατί είχαν μεγαλώσει αρκετά. Τους έχω ρίξει, επίσης, και λίπασμα για πράσινα φυτά. Όμως, τώρα τελευταία μου παρουσιάζουν καφέ κηλίδες στα φύλλα. Θα ήθελα τη συμβουλή σας. Ευχαριστώ!

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Θα ήταν καλό να μας στείλετε φωτογραφία από το μπονσάι σας για να μπορέσουμε να σας δώσουμε μια πιο σίγουρη απάντηση. Μέχρι τότε, καλό θα ήταν να έχετε σε φωτεινή θέση που να μην το χτυπά απευθείας ο ήλιος. Επίσης, ποτίζετε ελαφρά με ένα ψεκαστηράκι το φύλλωμα και το χώμα της γλάστρας.

 

Κατερίνα Χαλ (12/6):
Καλησπέρα έχω μια όμορφη ορτανσία μπλε χρώματος, μόλις μου την αγόρασε η κόρη μου την μεταφύτευσα σε άλλη γλάστρα πιο μεγάλη, αλλά άρχισε να μαραζώνει, να καφετιάζει και στην συνέχεια να ξεραίνεται. Αραίωσα το πότισμα, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω κάτι να γίνεται. Υπάρχει ελπίδα να την σωσω? Σας ευχαριστώ που με διαβασατε.

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Εξασφαλίστε μια σκιερή θέση για την ορτανσία σας, που να μην την κτυπούν απευθείας τα φύλλα. Κλαδέψτε τους νεαρούς βλαστούς, ποτίστε πιο συχνά ανά δυο μέρες και προσθέστε υγρό λίπασμα για οξύφιλα φυτά. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη φροντίδα της ορτανσίας, σε σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει: http://www.mistikakipou.gr/pente-mistika-ortansia/

 

Gianna Gka (14/6):
Καλημέρα σας συγχαρητήρια για τη σελίδα σας, πραγματικά οι συμβουλές σας ειναι χρήσιμες πολύ! …θα ήθελα τη συμβουλή σας για μια τριανταφυλλιά νάνο που απόκτησα πρώτη φορά φέτος και, μάλλον, τελευταία γιατί μου φαίνεται ότι έχει θέματα. Θα σας επισύναψω και σχετικές φωτό και δεν έχω ιδέα τι μπορώ να κάνω για να τη σώσω, αν σώζεται βέβαια… Ευχαριστώ εκ των προτέρων, κάθε πληροφορία θα μου ειναι χρήσιμη!

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Είναι χαρά μας να είμαστε χρήσιμοι και να μοιραζόμαστε με όλους εσάς, τα μικρά και μεγάλα μυστικά του κήπου. Σχετικά με την τριανταφυλλιά σας, έχει προσβολή από έντομα και γι’ αυτό καλό θα ήταν να την ψεκάσετε με οικολογικό σκεύασμα θερινού πολτού σε αναλογία 10ml σε ένα λίτρο νερό. Ο ψεκασμός θα πρέπει να γίνει σούρουπο και η τριανταφυλλιά σας να είναι ήδη ποτισμένη. Καλό είναι να επαναλάβετε τον ψεκασμό μετά από δέκα ημέρες. Επίσης, τα ξεραμένα φύλλα θα πρέπει να απομακρυνθούν από την τριανταφυλλιά.

 

Manolis Mav (14/6):
Κώστα καλημέρα! Σου στέλνω δύο φωτογραφίες από σκουλήκι που βρήκα σε βασιλικό. Πώς το αντιμετωπίζεις; Θα επηρεαστούν τα γειτονικά λουλούδια;

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
O βασιλικός έχει προσβληθεί από τη λειριόμυζα, ένα πεταλουδάκι που προσβάλει διάφορα κηπευτικά, λαχανικά, αλλά και τον βασιλικό. Για την αντιμετώπιση του, θα χρειαστεί καθαρισμός από τα προσβεβλημένα φύλλα και ψεκασμός με θερινό πολτό και άλατα σαπώνων καλίου, ανά δέκα ημέρες. Υπενθυμίζουμε ότι ο θερινός πολτός πρέπει να εφαρμόζεται σε φυτά που είναι ποτισμένα, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω από 28°C, ώστε να μην προκληθούν εγκαύματα στα φυτά.

 

Panos Tls (15/6):
Καλησπέρα σας! Η αλόη που μου έδωσε ένας φίλος, βλέπω ότι έχουν «καεί» τα φύλλα στις άκρες. Τι μπορώ να κάνω; Επίσης, πώς θα μπορούσα να κλαδεψω την αλόη μου και να την μεταφυτεύσω; Είναι η κατάλληλη εποχή τώρα να την μεταφυτεύσω;

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Τα φύλλα της αλόης μπορεί να παρουσιάζουν εγκαύματα από τη συνεχή έκθεση στον ήλιο ή από την υπερβολική άζωτούχα λίπανση. Θα σας πρότεινα να την κλαδέψετε και να τη μεταφυτεύσετε σε ημισκιερό χώρο και θα παρουσιάσει πολύ καλύτερη ανάπτυξη. Η προσθήκη υδατοδιαλυτού χηλικού σιδήρου θα βοηθήσει στο έντονο πρασίνισμα των φύλλων της.

Takis Kol (15/6):
Στο μπαλκόνι μου έχω αρκετές γλάστρες με διάφορα φυτά, τα οποία έχω αρκετά χρόνια και παρατηρώ μία «κόπωση» ανάπτυξης τους πλέον. Ποιο λίπασμα θα με συμβουλεύατε να χρησιμοποιήσω, προκειμένου να ζωντανέψουν ξανά; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Θα μπορούσατε να χρησιποιήσετε εκχύλισμα φυκιών για την τόνωση των φυτών σας, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που δυσκολεύονται. Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να εξετάσετε, μήπως κάποια φυτά σας που είναι πολλά χρόνια στην ίδια γλάστρα, χρειάζονται μεταφύτευση. Επίσης, συμπληρωματικά, κάποια φυτά σας, ίσως απαιτούν ελαφρύ κλάδεμα και απομάκρυνση των αποξηραμένων λουλουδιών και βλαστών για να τονωθεί και να ενισχυθεί η νέα βλάστηση και η ανθοφορία.

 

Καρα Γκα (15/6):
Καλησπέρα! Είμαι ο Μίλτος και θα ήθελα την βοήθεια σας. Τον τελευταίο καιρό δεν αναπτύσσεται η καλαγχόη μου, ούτε και ανθίζει. Στην αρχή έβγαλε στα φύλλα της κάτι άσπρο σαν χνούδι-μούχλα και στη συνέχεια καφέ σημάδια με αποτέλεσμα να πέφτουν τα φύλλα της.
Πώς μπορώ να την βοηθήσω να πάρει τα πάνω της?

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Μεταφυτέψτε την καλαγχόη σε μεγαλύτερη γλάστρα, και εξασφαλίστε μια σκιερή θέση σε εξωτερικό περιβάλλον ή σε φωτεινό αεριζόμενο σημείο μέσα στο σπίτι. Προσθέστε υγρό λίπασμα ανθοφορίας ανά δεκαπέντε μέρες και η καλαγχόη σας θα αναπτυχθεί και θα ανθοφορήσει ξανά. Αποφεύγετε να την έχετε σε απευθείας έκθεση στον ήλιο ενώ όταν την ποτίζετε, καλό είναι να μη βρέχονται τα φύλλα της γιατί είναι ευαίσθητη σε μυκητολογικκές ασθένειες.

 

Xrysa Fin (15/6):
Συγχαρητήρια για τη σελίδα σας και για τις χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες που μας δίνετε! Έχω ένα φυτό “πουλί του παραδείσου”, πολλά χρόνια. Το είχα σε μεγάλη γλάστρα, όμως κάποια στιγμή μεγάλωσε πολύ και το μετέφερα στη γη στον ίδιο χώρο. Παρότι έχει κάνει πλούσιο και ωραίο φύλλωμα δεν βγάζει λουλούδια. Το έχω στη γη δύο χρόνια τώρα, δεν έχει βγάλει κανένα λουλούδι, ενώ στην γλάστρα έβγαζε πολλά. Τι συμβαίνει; Ευχαριστώ!

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Σας ευχαριστούμε πολύ για τα θερμά σας λόγια. Η στερλίτσια ή αλλιώς το πουλί του παραδείσου θέλει ηλιοφάνεια και ζεστές μέρες για να μπορέσει να ανθοφορήσει. Φροντίστε επίσης να μην το παραποτίζετε γιατί η περίσσεια νερού δεν βοηθά στην ανθοφορία της στερλίτσια. Συμπληρωματικά προσθέσετε και ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα ανθοφορίας κάθε δεκαπέντε μέρες.

 

Νούλα Νου (16/6):
Καλησπέρα σας! Πήρα ένα ρυγχόσπερμο περίπου κάτι λιγότερο από το 1 μέτρο ύφος, φρέσκο και λαμπερό. Το μεταφύτεψα σε μεγάλη γλάστρα με χώμα συσκευασμένο από ανθοπωλείο, κατάλληλο για όλα τα φυτά και όχι χύμα από λαϊκή όπως συνήθιζα. Το πότισα καλά, χωρίς να προσθέσω λίπασμα και το άφησα παραπάνω από μία εβδομάδα χωρίς να ξαναποτίσω, μέχρι που το χώμα του στέγνωσε εντελώς και ξαναπότισα χθες. Το πρόβλημα και η ερώτηση μου είναι ότι όλο αυτό το διάστημα δεν πήρε ποτέ τα πάνω του, αντιθέτως φαίνεται πολύ μαραμένο και εννοείται δεν πήρε χιλιοστό. Τι κάνω λάθος; Οι συμβουλές όλων είναι όχι λίπασμα στην αρχή και όχι πολύ πότισμα. Ζουζούνι ή κάτι περίεργο πάνω του δεν υπάρχει. Το βλέπω, όμως, να πάει χαμένο. Γιατί; Σας ευχαριστώ!

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Καλησπέρα σας. Ασφαλώς και δεν περιμένουμε σε μια βδομάδα να αναπτυχθεί το ρυγχόσπερμα. Μετά τη μεταφύτευση θα ήταν καλό να τη διατηρήσετε τη γλάστρα σε δροσερό περιβάλλον χωρίς να το χτυπάει απευθείας ο δυνατός μεσημεριανός ήλιος. Παράλληλα, θα πρέπει να το ποτίζετε συχνότερα ανά 2-3 μέρες μέχρι τουλάχιστον να ριζώσει καλύτερα στη νέα γλάστρα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ρυγχόσπερμα στο σχετικό μας άρθρο.

 

Νάντια Λου (16/6):
Υπάρχει κάτι πρακτικό, όχι φάρμακο, για να καταπολεμήσω την μελίγκρα; Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της; Έριξα λίπασμα και σίδηρο… Ευχαριστώ πολύ!

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Πιθανότατα, τα φύλλα της τριανταφυλλιάς μπορεί να κιτρινίζουν από το υπερβολικό πότισμα. Αν μας στέλνατε και μια φωτογραφία θα ήταν πολύ διαφωτιστική για να σας απαντήσουμε με πιο ασφάλεια. Σχετικά με τη μελίγκρα, υπάρχουν διάφορες πρακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης, όπως η αυτοσχέδια συνταγή για ψεκασμό του φυτού με διάλυμα που περιέχει μια κουταλιά της σούπας τριμμένο πράσινο σαπούνι σε ένα λίτρο νερό. Δείτε περισσότερες προτάσεις στο σχετικό μας άρθρο για την καταπολέμηση της μελίγκρας: http://www.mistikakipou.gr/pente-tropoi-katapolemisis-tis-meligras/

 

Θέμης Σωτ (16/6):
Έχω μια συκιά 60 ετών στην αυλή που είναι 40 μέτρα. Η συκιά έχει απόσταση από τον τοίχο της διπλανής οικοδομής δύο μέτρα.
1. Ο τοίχος του γείτονα είναι βρεγμενος, μια τεράστια στάμπα. Είναι το μπάνιο του εκεί. Έχει σχέση η συκιά;
2. Η αυλή είναι στρωμένη με πλάκες Καρύστου, αλλά καμία πλάκα δεν έχει σηκωθεί, οι ρίζες έχουν φανεί.
3. Στο παρτέρι έξω από την είσοδο του γκαράζ στο δρόμο δίπλα, έχει εμφανιστεί μία μεγάλη ρίζα και έβγαλε ένα φύλλο συκιάς. Η απόσταση από το δένδρο είναι 14 μέτρα. Μπορεί να προέρχεται απο το ίδιο δένδρο; Συκιά; Παλιά είχε λεύκες εκεί και έναν φίκο. Έχει σχέση;
4. Είναι επικίνδυνες οι ρίζες;
Ευχαριστώ!

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
H συκιά μπορεί να έχει επηρεάσει τον τοίχο του γείτονα στα 2 μέτρα. Η υγρασία στον τοίχο μπορεί να έχει προέλθει από ρωγμή που έχει κάνει η ρίζα της συκιάς στον τοίχο και να διοχετεύεται υγρασία από το μπάνιο. Σχετικά, με τη ρίζα της συκιάς στο παρτέρι, είναι απίθανο να έχει βγει η ρίζα στα 14 μέτρα. Επίσης, διευκρινείστε μας, που αναφέρεστε με τα 40 μέτρα που λέτε στην συκιά ή στην αυλή. Τέλος, αν βγάζατε φωτογραφίες από τη συκιά, θα ήταν πολύ κατατοπιστικές για να σας βοηθήσουμε.

 

Μάκης Φωτ (17/6):
Είχα βγάλει μια ρίζα ρίγανη από το βουνό, την οποία φύτεψα στον κήπο. Στην αρχή κατά διαστήματα την πότιζα μέχρι να πιάσει και να αναπτυχθεί. Πραγματικά, αναπτύχθηκε και με τα σπόρια κάλυψε ένα μεγάλο τμήμα περιμετρικά του κήπου. Παράλληλα, είχα σταματήσει το πότισμα δεδομένου ότι στο βουνό δεν ποτίζεται. Την περίοδο της συγκομιδής που εδώ στο Νομό Ηλείας γίνεται την ημέρα του Άη Γιάννη του Ρηγανά, μάζευα 20 με 25 ματσάκια. Περίπου για 10 χρόνια. Πέρυσι για πρώτη φορά δεν αναπτύχθηκε καθόλου και γενικότερα στην περιοχή μου, φέτος αναπτύχθηκε σε ελάχιστο ποσοστό 1-2 ματσάκια περίπου. Που οφείλεται αυτό; Οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο; Αν και για την εδώ περιοχή καλύτερο θεωρείται η θρούμπη, όχι η αγριόθρουμπη η οποία βγαίνει στο βουνό σε συγκεκριμένα εδάφη, αν και μετά τις πυρκαγιές εξαφανίστηκε, είχα βγάλει και είχα φυτέψει στον κήπο και υπάρχει.

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Είναι διαφορετική η ανάπτυξη της ρίγανης και κάθε αρωματικού φυτού στο φυσικό του περιβάλλον και διαφορετική όταν είναι σε μέρος που το έχουμε μεταφυτέψει και αναπτυχθεί. Πέρσι ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με πολύ μεγάλη ξηρασία. Η ρίγανη θέλει σχετικά δροσερό περιβάλλον, σε ημισκιερή θέση. Θα πρέπει να την ποτίζετε πιο συχνά και να την βοηθήσετε προσθέτοντας βιολογικό λίπασμα αζώτου ή κοπριά καλά χωνεμένη και κομπόστ. Η θρούμπη πραγματικά είναι πιο ξηρικό αρωματικό φυτό, όπως είναι και το θυμάρι και γι’ αυτό επιβιώνει καλύτερα στο περιβάλλον σας, χωρίς πότισμα.

 

Στέλλα Θωμ (17/6):
Γεια σας. Ποιο είναι το κατάλληλο μίγμα λιπάσματος που χρειάζεται μια λεμονιά σε γλάστρα για να ευδοκιμήσει; Ευχαριστώ!

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Kαταρχήν, είναι αρκετά δύσκολο για μια λεμονιά σε γλάστρα να ευδοκιμήσει, εκτός αν η ποικιλία λεμονιάς είναι νάνα ή αν είναι αρκετά μεγάλη η γλάστρα. Θα χρειαστεί αρκετά συχνό πότισμα και να βρίσκεται σε ημισκιερή θέση. Η λίπανση με πλήρες βιολογικό λίπασμα για καρποφόρα δέντρα είναι επιβεβλημένη μια φορά το μήνα εκτός από τους μήνες Αύγουστο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

 

Mixalis Kat (17/6):
Γιατί ο δυόσμος δεν είναι ζωηρός. Είναι σε γλάστρα και έχει ζαρωμένα φύλλα. Ευχαριστώ!

Τα Μυστικά του Κήπου απαντούν:
Ο δυόσμος θα χρειαστεί ημισκερή θέση και συχνό πότισμα κάθε δυο μέρες. Πιθανότατα θα χρειαστεί και μεγαλύτερη γλάστρα για να μεταφυτευθεί και να αναπτυχθεί καλύτερα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη φροντίδα του δυόσμου στο σχετικό μας άρθρο. http://www.mistikakipou.gr/simvoules-gia-diosmo/

Κάθε Κυριακή τα «Μυστικά του Κήπου» απαντούν στις ερωτήσεις σας. Στείλτε τις ερωτήσεις σας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στη σελίδα μας στο facebook και διαβάστε τις απαντήσεις εδώ.